Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Nezáleží na tom, či je noc alebo deň, misku voňavej polievky Pho možno nájsť kedykoľvek vo Vietname. Ako Pad Thai v Thajsku, Pho vo Vietname je jedným z obľúbených tradičných jedál vietnamskej kuchyne. Každý turista prichádzajúci do Vietnamu, túži ochutnať a spoznať tajomstvo tejto polievky, ktorá ponúka v jednej miske rovnováhu medzi sladkým, slaným a štipľavým prichutím.  Pho je obľúbeným jedlom každého, kto ho aspoň raz ochutnal. Prinášame Vám jednoduchý recept na prípravu polievky Pho vo vlastnej kuchyni.

 

Suroviny

  • Jedno balenie rezancov Oh! Ricey
  • 2-3 kusy hovädzej kosti
  • 50 gramov hovädzej sviečkovej
  • Sriracha omáčka
  • 2 kusy jarnej cibule
  • 1 cibuľa
  • 1 kus zázvoru
  • pár výhonkov korianderu
  • štipka škorice, soľ
  •  badián, petržlen, bazalka
  • 1 limetka
  • Fazuľové výhonky

Príprava

  • Do hrnca pridáme hovädzie kosti a 2 litre studenej vody a privedieme do varu. Pomocou sitka alebo lyžičky odstránime penu z vývaru a dochutíme štipkou soli. Medzi tým mierne na ohni opečieme 2 šalotky v celku, ktoré spolu so zázvorom pridáme do vývaru. Na miernom ohni necháme vývar vrieť po dobu jednej hodiny a nakoniec pridáme badián a škoricu. 
  • Do druhého hrnca pridáme malé množstvo vody (asi 0,5 litra) a privedieme do varu. Následne vložíme rezance Oh! Ricey a varíme 2-3 minúty za občasného miešania, aby sa neprilepili. Hotové rezance scedíme a opláchneme pod prúdom studenej vody a následné ich necháme odkvapkať. 
  • Koriander, petržlen a jarnú cibuľku nakrájame na drobno. Limetka nakrájame na štvrť mesiačiky a fazuľové výhonky umyjeme pod pridom tečúcej vody. 
  • Hovädzia sviečková nakrájame na tenké plátky a pridáme do vývaru tesne pred podávaním.  
  • Do misky pridáme uvarené rezance, tenké plátky uvarenej hovädzej sviečkovej, nadrobno nakrájaný koriander, jarnú cibuľku, fazuľové výhonky a zalejeme horúcim vývarom.
  • Hotovú polienku Pho dochutíme limetkou a štipľavou omáčkou Sriracha 

Dobrú chuť Vám prajeme

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia