Ako sa pripravuje Vietnamský BANH MI Sendwič

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Banh Mi Vietnam

Banh mi je druh sendviča pripravovaný podľa vietnamskej kuchyne. Základom je bageta, ktorá sa do Vietnamu dostala v čase francúzskej nadvlády, vietnamská verzia sa od originálu odlišuje použitím ryžovej múky.

Čerstvé pečivo sa zo strany pozdĺžne nakrojí, aby vznikla kapsa, do ktorej sa dáva náplň. Tú tvoria prevažne plátky grilovaného mäsa (zvyčajne bravčového, ale používa sa aj kuracie alebo rybie), nakladaná zelenina (biela redkovka, mrkva), plátky čerstvej uhorky, čili paprička a lístky koriandra. Súčasťou náplne môže byť tiež rousong (mäso sa uvarí a rozoberie na jednotlivé vlákna, ktorá sa nasucho opečú) alebo vietnamská saláma Gio Lua. Na dochutenie sa používa majonéza, sójová omáčka alebo čili omáčka Tuong ot.Vo Vietname sa banh mi predáva v pouličných stánkoch ako rýchle občerstvenie najmä na raňajky, každý drobný výrobca má vlastnú receptúru.

S vietnamskými prisťahovalcami sa pokrm rozšíril po svete, obľúbený je najmä v severnej Amerike (značka Lee 's Sandwiches).

Čas prípravy: 30 min.

Ingrediencie:

  • 1 strúčik čerstvého cesnáku
  • 1/2 pl korenia 5 vôní
  • 1 pl rybacej omáčky
  • 1/2 pl sójovej omáčky
  • 1 pl medu
  • 200g bravčového mäsa
  • Paštéta
  • Francúzcka bageta
  • Koriander
  • Mrkva
  • Biela redkovka

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia