- Úvod
- Celá ponuka
- Suši
- Instantné polievky
- Ryža
- Rezance, niťovky a cestoviny
- Múka, škrob a ryžový papier
- Obaľovacia zmes, tempura & panko
- Koreniny a ochucovadlá
- Omáčky a marinády
- Sladkosti a maškrty
- Nápoje
- Sušené produkty
- Konzervované produkty
- Kokosové produkty
- Zdravé potraviny
- Olej a maslo
- Mlieko a mliečné výrobky
- Mrazené Potraviny
- Čerstvá zelenina a ovocie
- Balíčky ingrediencií podľa receptov
- Doplnky stravy
- Dekorácie a darčeky
- Vonné tyčinky
- Kuchynské potreby
- Gastro balenie
- Mastičky - medicínske oleje - balzamy
- HORECA - Pre Hotely, reštaurácie, catering
- Výpredaj
- Sladkosti a snack
- Suši
- Instantné polievky
- Zdravé potraviny
- Kuchynské potreby
- Recepty
- Thajská kuchyňa
- Vietnamská kuchyňa
- Vietnamská omáčka na namáčanie - Nước Chấm
- Bánh Giò - Vietnamské pyramidové parené buchty
- Ako sa varí Vietnamská hovädzia polievka PHỞ BÒ
- Vietnamský zeleninový šalát
- Smažené bravčové bôčiky s rybaciou omáčkou
- Vietnamská huspenina - Thịt đông
- Varená jasmínová ryža
- Banh mi sendvič
- PHỞ GÀ
- Nem cuốn
- Bún chả
- Bún bò Nam Bộ
- Sezamové guľočky - Banh ran
- Kórejská kuchyňa
- Japonská kuchyňa
- Čínska kuchyňa
- Indická kuchyňa
- indonézska kuchyňa
- Malajská kuchyňa
- Singapurská kuchyňa
- Blog
- Objavte svet ázijskej gastronómie
- Mochi Madness: Odhaľovanie sladkých tajomstiev japonského mochi
- Vietnamská kuchyňa: cesta chuťových pôžitkov
- Wok zázraky: Domáce ázijské smažené pokrmy v európskom štýle
- Objavte triky na zdokonalenie svojich ázijských kuchárskych zručností
- Japchae: Vynikajúca kórejská špecialita, ktorú musíte vyskúšať
- Čo je Bun Bo Nam Bo? Bližší pohľad na toto klasické vietnamské jedlo
- Preskúmajte autentickú čínsku kuchyňu s týmito ingredienciami
- 7 tipov na varenie a prípravu čínskych jedál pre dosiahnutie najlepších výsledkov
- Všetko, čo potrebujete vedieť o ryžovom papiere
- Ako sa vyrába legendárna čili omáčka HUY FONG
- Bylinky a ich účinky
- Mali by ste vedieť ...
- Ako pripraviť ryžové rezance
- Prečo je ramen to najlepšie jedlo pre chladné dni.
- Všetko o suši...
- Každá obľúbená metóda varenia ázijskej kuchyne, ktorú musíte poznať
- Ako správne používať jedálne paličky
- Ako správne pripraviť suši ryžu.
- Sushi pre začiatočníkov - ABC ikonického japonského jedla
- Zvládnutie Pho: Komplexný sprievodca správnym jedením Pho
- Aké mlieko piť - kravské, kozie, sójové či iné?
- Ako správne jesť PHỞ
- Udon rezance po japonsky
- Ako správne jesť Suši.
- O potravinách
- Prečo je dôležité jesť potraviny s vysokým obsahom železa?
- Ázijské potraviny, ktoré znižujú cholesterol v krvi
- Japonské špeciality: shoyu, tamari a miso
- O sójových omáčkach
- Liečebné účinky čili papričky
- Sedem druhov korenia a rakovina
- Čo sú to sacharidy, uhľohydráty, karbohydráty, cukry?
- Fazuľa mungo a fazuľa adzuki
- Basmati ryža a cukrovka
- Ryža - Dokonalá obilina
- Účinky kokosového oleja
- Objavte svet ázijskej gastronómie
- Reštaurácie
- Výpredaj
- Suši
- Instantné polievky
- Ryža
- Rezance, niťovky a cestoviny
- Omáčky a marinády
- Koreniny a ochucovadlá
- Obaľovacia zmes, tempura & panko
- Múka, škrob & ryžový papier
- Sladkosti a maškrty
- Nápoje
- Sušené produkty
- Konzervované produkty
- Mrazené potraviny
- Čerstvá zelenina a ovocie
- Kokosové produkty
- Olej a maslo
- Mlieko a mliečné výrobky
- Zdravé potraviny
- Balíčky na prípravu jedál
- Doplnky stravy
- Mastičky - medicínske oleje - balzamy
- Dekorácie a darčeky
- Vonné tyčinky
- Kuchynské potreby
- Gastro balenie
- HORECA - Pre Hotely, Reštaurácie, catering
Banh mi je druh sendviča pripravovaný podľa vietnamskej kuchyne. Základom je bageta, ktorá sa do Vietnamu dostala v čase francúzskej nadvlády, vietnamská verzia sa od originálu odlišuje použitím ryžovej múky.
Čerstvé pečivo sa zo strany pozdĺžne nakrojí, aby vznikla kapsa, do ktorej sa dáva náplň. Tú tvoria prevažne plátky grilovaného mäsa (zvyčajne bravčového, ale používa sa aj kuracie alebo rybie), nakladaná zelenina (biela redkovka, mrkva), plátky čerstvej uhorky, čili paprička a lístky koriandra. Súčasťou náplne môže byť tiež rousong (mäso sa uvarí a rozoberie na jednotlivé vlákna, ktorá sa nasucho opečú) alebo vietnamská saláma Gio Lua. Na dochutenie sa používa majonéza, sójová omáčka alebo čili omáčka Tuong ot.Vo Vietname sa banh mi predáva v pouličných stánkoch ako rýchle občerstvenie najmä na raňajky, každý drobný výrobca má vlastnú receptúru.
S vietnamskými prisťahovalcami sa pokrm rozšíril po svete, obľúbený je najmä v severnej Amerike (značka Lee 's Sandwiches).
Čas prípravy: 30 min.
Ingrediencie:
- 1 strúčik čerstvého cesnáku
- 1/2 pl korenia 5 vôní
- 1 pl rybacej omáčky
- 1/2 pl sójovej omáčky
- 1 pl medu
- 200g bravčového mäsa
- Paštéta
- Francúzcka bageta
- Koriander
- Mrkva
- Biela redkovka
Navštívte našu kamennú predajňu!
Otváracie hodiny
Pondelok - Piatok | 8:00 - 18:00 |
Sobota | 9:00 - 20:00 |
Nedeľa | 9:00 - 15:00 |
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: