Thajské pražené rezance s kuracím mäsom - Pad Thai (pre 2 osoby)

 
 
 
 

Thajské pražené rezance s kuracím mäsom - Pad Thai (pre 2 osoby)

KURACIE PAD THAI

Pýtali ste sa na jednoduchú, krátku verziu obľúbeného receptu Chicken Pad Thai - tak je to tu! Najrýchlejšia, najjednoduchšia verzia Pad Thai. Tento báječný recept Vám zachutí viac. Kľúčom k dokonalému Pad Thai je vo varení (alebo nevarení) rezancov - naučiť sa ich pripraviť dokonalé podľa tohto receptu. Nezabudnite aj na autentickú Pad thai omáčku, ktorá je trochu kyslá a pikantná. Keď sa správne kombinuje dohromady, zistíte, že neexistuje lepšie jedlo z rezancov ako svetoznámy Pad Thai!

15 minút príprava a 12 minút varenia.

 

Ingrediencie:

200 g kuracie prsia najemno nakrájané

1 čili pasty

250 g Oh! Ricey rezance na Pad Thai

1 zväzok jarnej cibuľky

100 g sójových klíčkov

2 PL slnečnicového oleja

2 PL Pad Thai omáčky

1-2 PL svetlej sójovej omáčky

1-2 PL rybacej omáčky

cesnaku, mrkva, koriander

1 limetka

30-50 g opečených arašidov, nasekané nahrubo

Na Omáčku:

2 polievkové lyžice rybacej omáčky

2 polievkové lyžice ustricovej omáčky

2 polievkové lyžice hnedého cukru

1 polievková lyžica čili omáčky

3 polievkové lyžice tamarindu rozpustené v šálke teplej vody

Štipka mleté biele korenie

Príprava:

Rezance namočíme do vlažnej vody a necháme ich namočené po dobu 15-20 minút. 

Cesnak nasekáme a jarnú cibuľku nakrájame najemno, mrkvu, nakrájame na jemné prúžky, 

Na Pad Thai omáčku zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame, aby sa rozpustil tamarind a hnedý cukor

Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme olej a za krátko čili pastu. Opekáme asi 1 minútu. Následne pridáme cesnak a polovicu zmesi jarnej cibuľky a za stáleho miešania necháme 1-2 minúty na woku.

Po minúte miešania pridáme kuracie mäso, rybiu a sójovú omáčku. Spolu opražíme a pridáme ešte zeleninu. Miešame spolu ďalšiu minútu.

Teraz pridáme rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spiekli dohromady a chute sa tak spojili. 

Nakoniec pridáme zvyšok cibuľky, sójové klíčky, koriander a premiešame. Zalejeme Pad Thai omáčkou, premiešame a po 3-5 minút odložíme z ohňa.

Hotové Pad Thai dáme na tanier, posypeme nasekanými arašidmi a pokvapkáme limetkovou šťavou. Kuracie mäso sa dá nahradiť krevetami alebo pre vegetariánov ho môžete nahradiť tofu.

Dobrú chuť

 

kaja Melde

vyzerá to výborne

...

dominik lonc

mnam

...

...