Thajské pražené rezance s kuracím mäsom - Pad Thai (pre 2 osoby)

 
 
 
 

Thajské pražené rezance s kuracím mäsom - Pad Thai (pre 2 osoby)

Kuracie Pad Thai

Pýtali ste sa na jednoduchú, krátku verziu obľúbeného receptu Chicken Pad Thai - tak je to tu! Najrýchlejšia, najjednoduchšia verzia Pad Thai. Tento báječný recept Vám zachutí viac.

Kľúčom k dokonalému Pad Thai je vo varení (alebo nevarení) rezancov - naučiť sa ich pripraviť dokonalé podľa tohto receptu. Nezabudnite aj na autentickú Pad thai omáčku, ktorá je trochu kyslá a pikantná. Keď sa správne kombinuje dohromady, zistíte, že neexistuje lepšie jedlo z rezancov ako svetoznámy Pad Thai!

15 minút príprava a 12 minút varenia.

 

Ingrediencie:

Na Omáčku:

Príprava:

Rezance namočíme do vlažnej vody a necháme ich namočené po dobu 15-20 minút. 

Cesnak nasekáme a jarnú cibuľku nakrájame najemno, mrkvu, nakrájame na jemné prúžky, 

Na Pad Thai omáčku zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame, aby sa rozpustil tamarind a hnedý cukor

Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme olej a za krátko čili pastu. Opekáme asi 1 minútu. Následne pridáme cesnak a polovicu zmesi jarnej cibuľky a za stáleho miešania necháme 1-2 minúty na woku.

Po minúte miešania pridáme kuracie mäso, rybiu a sójovú omáčku. Spolu opražíme a pridáme ešte zeleninu. Miešame spolu ďalšiu minútu.

Teraz pridáme rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spiekli dohromady a chute sa tak spojili. 

Nakoniec pridáme zvyšok cibuľky, sójové klíčky, koriander a premiešame. Zalejeme Pad Thai omáčkou, premiešame a po 3-5 minút odložíme z ohňa.

Hotové Pad Thai dáme na tanier, posypeme nasekanými arašidmi a pokvapkáme limetkovou šťavou. Kuracie mäso sa dá nahradiť krevetami alebo pre vegetariánov ho môžete nahradiť tofu.

Dobrú chuť

 
avatar

Želmíra Sporková

Pad Thai

...
avatar

dominik lonc

mnam

...
avatar

kaja Melde

vyzerá to výborne

...

...