YAKIUDON Japonské pražené udon rezance s mäsom a zeleninou

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Yakiudon are stir-fried Udon noodles with meat and vegetablesYakiudon je Stir - Fried (Miešať a smažiť) udon rezance s mäsom a zeleninou. Je to jednoduché, rýchle a viac domáce jedlo, než v reštaurácii.

Aj keď Yakiudon nie je luxusne japonské jedlo, s množstvom zeleniny a mäsa je stále  pre Vás veľmi dobrý nápad na dokonalý obed alebo skvelá alternatíva k večeri alebo k rýchlemu občerstveniu.

Čas prípravy: 10 minút, Čas varenia: 7 minút

Recept na: 2 porcie

Ingrediencie

  • 2 porcie Udon nudlí (2 chladené balíčky)
  • 150 g bravčového mäsa
  • 1/2 malého mrkvy
  • 1/3 zelenej papriky
  • 1/3 cibule
  • 75 g kapusty
  • 1 polievková lyžica oleja
  • 1 polievková lyžica sójovej omáčky
  • biely korenie, ak máte
  • Katsuobushi (sušené katsuo vločky)
  • Benishoga (nakladaný červený zázvor)

Inštrukcie

  1. Umyte Udon rezance pod tečúcou vodou. Veľmi dobre ich odkvapkajte. Alebo pripravte sušené Udon nudle podľa pokynov na obale.
  2. Mäso a zeleninu nakrájajte na kúsky vhodné na jeden hryzot.
  3. Na panvici dobre zohrejte olej pri stredne vysokom ohni. Pridajte bravčové mäso a opražte, kým nezhnedne.
  4. Pridajte mrkvu, zelenú papriku a cibuľu a restujte minútu. Pridajte kapustu a varte, kým zelenina nezhnedne.
  5. Pridajte Udon do rovnakej panvice a restujte niekoľko minút. Ochutnajte sójovou omáčkou a bielym korením, ak ho máte.
  6. Posypte Katsuobushi a Benishoga, podľa vášho želania.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia