Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
Kuracie Pad Thai
Pýtali ste sa na jednoduchú, krátku verziu obľúbeného receptu Chicken Pad Thai - tak je to tu! Najrýchlejšia, najjednoduchšia verzia Pad Thai. Tento báječný recept Vám zachutí viac.
Kľúčom k dokonalému Pad Thai je vo varení (alebo nevarení) rezancov - naučiť sa ich pripraviť dokonalé podľa tohto receptu. Nezabudnite aj na autentickú Pad thai omáčku, ktorá je trochu kyslá a pikantná. Keď sa správne kombinuje dohromady, zistíte, že neexistuje lepšie jedlo z rezancov ako svetoznámy Pad Thai!
15 minút príprava a 12 minút varenia.
Ingrediencie:
- 200 g kuracie prsia najemno nakrájané
- 1 PL čili pasty
- 250 g Oh! Ricey rezance na Pad Thai
- 1 zväzok jarnej cibuľky
- 100 g sójových klíčkov
- 2 PL slnečnicového oleja
- 2 PL Pad Thai omáčky
- 1-2 PL svetlej sójovej omáčky
- 1-2 PL rybacej omáčky
- cesnak, mrkva, koriander
- 1 limetka
- 30-50 g opečených arašidov, nasekané nahrubo
Na omáčku:
- 2 polievkové lyžice rybacej omáčky
- 2 polievkové lyžice ustricovej omáčky
- 2 polievkové lyžice hnedého cukru
- 1 polievková lyžica čili omáčky
- 3 polievkové lyžice tamarindu rozpustené v šálke teplej vody
- Štipka mleté biele korenie
Príprava:
- Rezance namočíme do vlažnej vody a necháme ich namočené po dobu 15-20 minút.
- Cesnak nasekáme a jarnú cibuľku nakrájame najemno, mrkvu, nakrájame na jemné prúžky,
- Na Pad Thai omáčku zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame, aby sa rozpustil tamarind a hnedý cukor
- Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme olej a za krátko čili pastu. Opekáme asi 1 minútu. Následne pridáme cesnak a polovicu zmesi jarnej cibuľky a za stáleho miešania necháme 1-2 minúty na woku.
- Po minúte miešania pridáme kuracie mäso, rybiu a sójovú omáčku. Spolu opražíme a pridáme ešte zeleninu ak chceme. Miešame spolu ďalšiu minútu.
- Teraz pridáme rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spiekli dohromady a chute sa tak spojili.
- Nakoniec pridáme zvyšok cibuľky, sójové klíčky, koriander a premiešame. Zalejeme Pad Thai omáčkou, premiešame a po 3-5 minút odložíme z ohňa.
- Hotové Pad Thai dáme na tanier, posypeme nasekanými arašidmi a pokvapkáme limetkovou šťavou. Kuracie mäso sa dá nahradiť krevetami alebo pre vegetariánov ho môžete nahradiť tofu.
Ďakujem za inšpirácie, iste som ďaleko od originálov, ale snažím sa, a moju rodinu vždy poteší ázijské jedlo
Predsa každý prichutí jedlo inak :-) Nevadí, že nie je ako originál, hlavne, že Vám to chutí.
S pozdravom
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: