Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Kuracie Pad Thai

Pýtali ste sa na jednoduchú, krátku verziu obľúbeného receptu Chicken Pad Thai - tak je to tu! Najrýchlejšia, najjednoduchšia verzia Pad Thai. Tento báječný recept Vám zachutí viac.

Kľúčom k dokonalému Pad Thai je vo varení (alebo nevarení) rezancov - naučiť sa ich pripraviť dokonalé podľa tohto receptu. Nezabudnite aj na autentickú Pad thai omáčku, ktorá je trochu kyslá a pikantná. Keď sa správne kombinuje dohromady, zistíte, že neexistuje lepšie jedlo z rezancov ako svetoznámy Pad Thai!

15 minút príprava a 12 minút varenia.

 

Ingrediencie:

  • 200 g kuracie prsia najemno nakrájané
  • 1 PL čili pasty
  • 250 g Oh! Ricey rezance na Pad Thai
  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 100 g sójových klíčkov
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 2 PL Pad Thai omáčky
  • 1-2 PL svetlej sójovej omáčky
  • 1-2 PL rybacej omáčky
  • cesnak, mrkva, koriander
  • 1 limetka
  • 30-50 g opečených arašidov, nasekané nahrubo

Na omáčku:

  • 2 polievkové lyžice rybacej omáčky
  • 2 polievkové lyžice ustricovej omáčky
  • 2 polievkové lyžice hnedého cukru
  • 1 polievková lyžica čili omáčky
  • 3 polievkové lyžice tamarindu rozpustené v šálke teplej vody
  • Štipka mleté biele korenie

Príprava:

  • Rezance namočíme do vlažnej vody a necháme ich namočené po dobu 15-20 minút. 
  • Cesnak nasekáme a jarnú cibuľku nakrájame najemno, mrkvu, nakrájame na jemné prúžky, 
  • Na Pad Thai omáčku zmiešame všetky suroviny v miske a poriadne premiešame, aby sa rozpustil tamarind a hnedý cukor
  • Rozpálime wok alebo hlbšiu panvicu, pridáme olej a za krátko čili pastu. Opekáme asi 1 minútu. Následne pridáme cesnak a polovicu zmesi jarnej cibuľky a za stáleho miešania necháme 1-2 minúty na woku.
  • Po minúte miešania pridáme kuracie mäso, rybiu a sójovú omáčku. Spolu opražíme a pridáme ešte zeleninu ak chceme. Miešame spolu ďalšiu minútu.
  • Teraz pridáme rezance a za stáleho miešania dosiahneme, aby sa rezance so surovinami spiekli dohromady a chute sa tak spojili. 
  • Nakoniec pridáme zvyšok cibuľky, sójové klíčky, koriander a premiešame. Zalejeme Pad Thai omáčkou, premiešame a po 3-5 minút odložíme z ohňa.
  • Hotové Pad Thai dáme na tanier, posypeme nasekanými arašidmi a pokvapkáme limetkovou šťavou. Kuracie mäso sa dá nahradiť krevetami alebo pre vegetariánov ho môžete nahradiť tofu.

Dobrú chuť

 
avatar
Mária Bencová

Ďakujem za inšpirácie, iste som ďaleko od originálov, ale snažím sa, a moju rodinu vždy poteší ázijské jedlo

...
avatar
Cuong Nguyen Thanh

Predsa každý prichutí jedlo inak :-) Nevadí, že nie je ako originál, hlavne, že Vám to chutí.
S pozdravom

...

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia