Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Nasi Lemak - Malajská špecialitaAk ste niekedy túžili ochutnať exotické chute a zároveň sa pohrávať s rôznymi koreninami a ingredienciami, malajská kuchyňa je pre vás tou správnou voľbou. Táto kulinárska tradícia z krajiny bohatstva kultúr a histórie prináša do jedla zmes ľahkosti, korenia a harmonických chutí.

Krátky pohľad na malajskú kuchyňu

Malajzia, krajina ležiaca v juhovýchodnej Ázii, má bohatú kulinársku históriu ovplyvnenú rôznymi kultúrami, vrátane malajských, čínskych, indických a thajských vplyvov. Táto rôznorodosť sa odráža v pokrmoch, ktoré sú plné kontrastov – sladkého, pikantného, kyslého a slaného.

Kľúčové ingrediencie a korene

Malajská kuchyňa sa vyznačuje používaním širokého spektra korenín, bylín a zeleniny. Koriander, kurkuma, kardamóm, čili papričky, citronová tráva a galangal (podobný zázvoru) sú len niektoré z mnohých používaných ingrediencií. Tieto korene sa často kombinujú s kokosovým mliekom a palmovým cukrom, čo vytvára charakteristické chuťové spektrum malajských jedál.

Typické jedlá malajského stola

  1. Nasi Lemak: Toto je možno najpopulárnejší a najtypickejší pokrm v Malajzii. Je to ryža uvarovaná v kokosovom mlieku, ktorá sa podáva s kari, smaženým kurčaťom, kroketami zo škrobu, arašidovým prachom a omáčkou s rôznymi koreninami.

  2. Rendang: Toto je bohaté a pikantné jedlo z hovädzieho mäsa dusené v koreňových koreninách a kokosovom mlieku. Je to jeden z najznámejších malajských pokrmov.

  3. Satay: Kúsky mäsa (často kurčaťa, hovädzieho alebo baránka) sú napichnuté na bambusové špajtle, marinované a opečené. Podávajú sa s arašidovou omáčkou a prílohou, ako je napríklad ryža.

  4. Laksa: Toto je druh polievky, ktorá sa varií z koreňových korenín, kokosového mlieka a ryže alebo rezancov. Môže obsahovať morské plody, kurča, vajíčka a zeleninu.

  5. Kaya Toast: Ide o populárnu raňajkovú voľbu. Je to grilovaný chlieb, ktorý sa podáva so šťavnatým kokosovým džemom (kaya) a maslom, často doplnený vareným vajcom a kávou.

Záver

Malajská kuchyňa je jedinečným zrkadlom rozmanitosti kultúr a tradícií v krajine. Je to skutočný zážitok pre zmysly, kde sa stretávajú rôzne chutné profily v jednom jedle. Bez ohľadu na to, či túžite po exotických koreninách, pikantných pokrmoch alebo niečom sladkom, malajská kuchyňa má určite niečo pre každého dobrodruha v rámci kulinárskej scenérie.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia