Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
Kimchi jjigae 김치찌개 je jedným z najobľúbenejších kórejských jedál. Je to teplé, sýte, pikantné a lahodné jedlo, ktoré si takmer každý obľúbi.Medzi ľuďmi, ktorí sú zvyknutí na pikantné jedlá, neexistuje človek, ktorý by nemá rád kimchi jjigae.
Kimchi jjigae sa vždy podáva v jednotlivých miskách spolu s ryžou. V tradičnej kórejskej kuchyni sa Kimchi Jjigae podávali vo veľkom hrnci na stole a rodina jedla spoločne z jedného hrnca. Dnes ľudia pri servírovaní Kimchi Jjigae dávajú na stôl jednotlivé misky a veľkú lyžicu, aby si hostia mohli z hrnca nabrať, čo chcú a vložiť si to do svojej misky.
Recept od Maangchi
Príprava 10 min varenie 65 min
Ingrediencie (pre 4 osoby)
- 450 gramov kimchi, nakrájané na kúsky
- 60 ml šťavy z kimchi
- 225 gramov bravčovej krkovičky (alebo bravčového bôčika)
- 225 gramov tofu (voliteľné), nakrájané na kúsky hrúbky 1,25 cm
- 3 zelené cubuľky
- 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná (1 šálka)
- 1 čajová lyžička kosher soli
- 2 čajové lyžičky cukru
- 2 čajové lyžičky gochugaru (kórejské mleté čili papričky)
- 1 polievková lyžica gochujang (kórejská čili pasta )
- 1 čajová lyžička praženého sezamového oleja
- 475 ml vývar z ančovičiek (alebo kurací alebo hovädzí vývar)
Na vývar (pripraví sa cca 590 ml):
- 7 veľkých sušených ančovičiek, bez hláv a vnútorností
- 80 gramov kórejského reďkovky (alebo daikon reďkovky), nakrájané na tenké plátky
- 10×12,5 cm sušený kelp
- 3 korene zo zelenej cibuľky
- 950 ml vody
Postup
Pripravte vývar z ančovičiek:
- Vložte ančovičky, reďkovku, korene zo zelenej cibuľky a sušený kelp do hrnca.
- Pridajte vodu a varíme 20 minút na stredne silnom ohni.
- Znížte teplotu na minimum po ďalších 5 minút.
- Preceďte.
Pripravte kimchi Jjigae:
- Do hrnca vložte kimchi a šťavu z kimchi. Pridajte bravčové mäso a cibuľu.
- Nakrájajte 2 zelené cubuľky uhlopriečne na plátky a pridajte ich do hrnca.
- Pridajte soľ, cukor, mleté čili papriky a korejskú čili pastu. Pokvapkajte sezamovým olejom a pridajte vývar z ančovičiek.
- Zakryte a varíme 10 minút na stredne silnom ohni.
- Otvorte a lyžicou premiešajte koreniny. Položte tofu navrch.
- Zakryte a varíme ďalších 10 až 15 minút na strednom ohni.
- Nakrájajte 1 zelenú cibuľku a vložte ju na vrch duseného Kimchi. Odstavíme z ohňa a ihneď podávame s ryžou.
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: