Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Dudené Kimchi v hrnciKimchi jjigae 김치찌개 je jedným z najobľúbenejších kórejských jedál. Je to teplé, sýte, pikantné a lahodné jedlo, ktoré si takmer každý obľúbi.Medzi ľuďmi, ktorí sú zvyknutí na pikantné jedlá, neexistuje človek, ktorý by nemá rád kimchi jjigae.

Kimchi jjigae sa vždy podáva v jednotlivých miskách spolu s ryžou. V tradičnej kórejskej kuchyni sa Kimchi Jjigae podávali vo veľkom hrnci na stole a rodina jedla spoločne z jedného hrnca. Dnes ľudia pri servírovaní Kimchi Jjigae dávajú na stôl jednotlivé misky a veľkú lyžicu, aby si hostia mohli z hrnca nabrať, čo chcú a vložiť si to do svojej misky.

Recept od Maangchi

Príprava 10 min varenie 65 min

Ingrediencie (pre 4 osoby)

  • 450 gramov kimchi, nakrájané na kúsky
  • 60 ml šťavy z kimchi
  • 225 gramov bravčovej krkovičky (alebo bravčového bôčika)
  • 225 gramov tofu (voliteľné), nakrájané na kúsky hrúbky 1,25 cm
  • 3 zelené cubuľky
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná (1 šálka)
  • 1 čajová lyžička kosher soli
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 2 čajové lyžičky gochugaru (kórejské mleté čili papričky)
  • 1 polievková lyžica gochujang (kórejská čili pasta )
  • 1 čajová lyžička praženého sezamového oleja
  • 475 ml vývar z ančovičiek (alebo kurací alebo hovädzí vývar)

Na vývar (pripraví sa cca 590 ml):

  • 7 veľkých sušených ančovičiek, bez hláv a vnútorností
  • 80 gramov kórejského reďkovky (alebo daikon reďkovky), nakrájané na tenké plátky
  • 10×12,5 cm sušený kelp
  • 3 korene zo zelenej cibuľky
  • 950 ml vody

Postup

Pripravte vývar z ančovičiek:

  • Vložte ančovičky, reďkovku, korene zo zelenej cibuľky a sušený kelp do hrnca.

Vývar pre kimchi stew

  • ​​​​​​Pridajte vodu a varíme 20 minút na stredne silnom ohni.
  • Znížte teplotu na minimum po ďalších 5 minút.
  • Preceďte.

Scedený vývar z ančovičiek

Pripravte kimchi Jjigae:

  • Do hrnca vložte kimchi a šťavu z kimchi. Pridajte bravčové mäso a cibuľu.

Nakrajané kimchi

  • Nakrájajte 2 zelené cubuľky uhlopriečne na plátky a pridajte ich do hrnca.
  • Pridajte soľ, cukor, mleté čili papriky a korejskú čili pastu. Pokvapkajte sezamovým olejom a pridajte vývar z ančovičiek.

kimchijjigae-hrniec

kimchijjiage s pridaným vývarom

  • Zakryte a varíme 10 minút na stredne silnom ohni.

kimchijjiage sa vari v hrnci

  • Otvorte a lyžicou premiešajte koreniny. Položte tofu navrch.

kimchijjiage s pridanym tofu

  • Zakryte a varíme ďalších 10 až 15 minút na strednom ohni.

kimchijjiage sa vari s tofu

  • Nakrájajte 1 zelenú cibuľku a vložte ju na vrch duseného Kimchi. Odstavíme z ohňa a ihneď podávame s ryžou.

Hotove dusene kimchi - Kimchi stew

Video ukážka

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia