Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

PHỞ BÒ vyzerá ako relatívne neškodná misa polievky s hovädzím mäsom a ryžovými rezancami. Teda až kým neprijmete prvý hlt.

Polievkový vývar Pho je všetko. Je ľahký, ale napriek tomu plný chutí, klamlivo silný, slaný, komplexný, má najmenší náznak sýtosti a je naplnený krásným koreninami ako škorica.

Je to nepochybne jedna z najlepších polievok na celom svete!

Zažite kúzlo jednej z najznámejších rezancových polievok na svete s týmto ľahko dodržateľným tradičným vietnamským receptom Pho! Postup od samotného počiatku až k “podpisovému” vývaru, ktorý je ľahký a zároveň tak plný chutí, je naplnený korením ako škorica, badián a kardamón. Polievka je úplne návyková a každá lyžica vám dá viac!

Recept od Nagi, RecipeTinEats

Pre: 6 osoby / 6 porcie

Príprava: 20 min, varenie: 3 h. spolu: 3 h 20 min.

Ingrediencie na vývar

NA ARÓMU:

  • 2 veľké cibule, rozpolené
  • 150 g zázvoru, rozpolený

KORENINY

  • 10 ks - badián
  • 4 ks - škorice celé
  • 4 ks - kardamón
  • 3 ks - klinčeky
  • 1,5 poliekovej lyžice koriandrových semien

NA OCHUTENIE

  • 2 polievkové lyžice bieleho cukru
  • 1 polievková lyžica soli
  • 40 ml / 3 polievkové lyžice rybacej omáčky

HOVÄDZIE KOSTI A MÄSO NA VÝVAR

  • 1,5 kg - hovädzí hrudník
  • 1 kg - hovädzie mäsité kosti (polievkové kosti)
  • 1 kg - hovädzie špikové kosti vyrezané, aby sa odhalila dreň
  • 3,5 litra vody (15 šálok)

OBSAH DO MISKY:

  • 50 g - sušené ryžové rezance (alebo 120 g čerstvé)
  • 30 g - hovädzia sviečkovica, surová, nakrajaná na veľmi tenké plátky. Čiastočne ju zamrazte (asi 30 minút), potom sa dá nakrájať lepšie.
  • 3 - 5 plátkov hovädzieho hrudníka (použitých na vývar)

PRÍLOHA K POLIEVKE:

  • Mungo klíčky, hrsť (voliteľne)
  • Thajská bazalka, 3 - 5 vetvičiek (voliteľne)
  • Koriander, 3 - 5 vetvičiek (alebo viac bazalky)
  • Limetka (citrón) 
  • Jemne nakrájané červené čili
  • Hoisinová omáčka (voliteľne)
  • Sriracha čili omáčka (pre pikantnosť)

Inštrukcie

PRE ARÓMU

  • Rozpáľte hrubú ​​panvicu na vysokej teplote (bez oleja) kým nezačne dymieť
  • Cibuľu a zázvor vložte do rozpálenej panvice reznou stranou nadol. Pečte niekoľko minút, kým nie je zuhoľnatený, potom otočte. Vyberte a odstavte.
  • Pražte ostatné koreniny zľahka na suchej panvici na stredne vysokej teplote po dobu 3 minút.

NA ODSTRÁNENIE NEČISTOTY

  • Opláchnite kosti a hrudník, potom ich podlejte vodou vo veľkom hrnci.
  • Varte 5 minút, potom sceďte.
  • Opláchnite každú kosť a hrudník pod vodou z vodovodu.

VÝVAR:

  • Hrniec utrite do čistoty a priveďte do varu 3,5 litra vody.
  • Pridajte kosti a hovädzí hrudník, cibule, zázvor, koreniny, cukor a soľ - voda by mala sotva všetko pokrývať.
  • Prikryte pokrievkou, pomaly priveďte k varu a varte pomaly 3 hodiny.
  • Vyberte hovädzí hrudník (mal by byť rozvarený na rozpadnutie na jemné kúsky), ochlaďte a potom vložte do chladničky na neskôr.
  • Zvyšnú polievku pomaly varte NEZAKRYTÚ 40 minút.
  • Vývar preceďte do iného hrnca, vyhoďte kosti a korenie. Malo by to byť asi 2,5 litra (10 pohárov)
  • Pridajte rybaciu omáčku, prípadne dochutíte soľou a cukrom. Vývar by mal byť silný, voňavý s korením, slaný a trochu sladký.

SERVÍROVANIE POLIEVKY:

  • Pripravte (uvarte) si ryžové rezance tesne pred podávaním.
  • Vložte rezance do misy. Navrch dajte surové hovädzie mäso a plátky hrudníka.
  • Naberačkou naberte cca 400 ml horúceho vývaru a zalejte do misky. Tenké plátky surového hovädzieho mäsa sa zmenia na dokonalé médium, keď sa naleje horúci vývar. Ak je pre vás surové hovädzie mäso pripravené, jednoducho ho ponorte do polievkového vývaru a potom ho pridajte do misiek.
  • Podávame s prípravenou prílohou - pridajte do polievky klíčky, listy z Thajskej bazalky a koriandra.
  • Pokvapkajte šťavu z limetky / citrónu
  • Pridajte čili papričky podľa chuti
  • Pridajte hoisinovú omáčku a sriracha (alebo inú čili omáčku) podľa chuti.

Dobrú chuť prajeme!

Videorecept

 
avatar
Оксана

Спасибо большое.

...
avatar
Martinisevcini

Uzasny recept a na stranke nakupujem prisady doporucujem :)

...

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia