Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
NAJLEPŠÍ TOFU RECEPT, Špecialita z provincie S'-čchuan. Mapo tofu (čínsky: 麻 婆 豆腐;) je populárne čínske jedlo z provincie S'-čchuan.
Skladá sa z tofu v pikantnej omáčke, na báze douban (fermentovaná fazuľová a čili pasta) a douchi (fermentovaná čierna fazuľa), spolu s mletým mäsom, tradične hovädzím alebo bravčovým. Pokrm existoval už v roku 1254 na predmestí Čcheng-tu, hlavného mesta provincie S'-čchuan.
Hlavný čas na prípravu: 10 minút, čas varenia: 5 minút, celkový čas: 15 minút
Recept pre: 3 osoby
Ingrediencie
- 3 oz (85g) mleté bravčové mäso
- 1 polievková lyžica nakrajanej zelenej jarnej cibuľky
- 3 lyžice vody
- 1 box tofu
Korenie
- 2 polievkové lyžice - LKK Tmavá sójová omáčka
- 2 polievkové lyžice - LKK Ustricová omáčka Panda Brand
- 2 polievková lyžice - LKK Čili fazuľa omáčka
- 1 polievková lyžica - LKK Sezamový olej
- Tekutý kukuričný škrob podľa potreby
- 2 čajové lyžice - LKK Mletý nakladaný cesnak
- 1 čajové lyžice. - LKK Mletý nakladaný zázvor
Postup
- Mleté bravčové mäso pomiešajte s LKK Tmavou sójovou omáčkou a nechajte ostať
- Tofu nakrájame na malé kocky. Prebytočnú vodu odstráňte papierovou utierkou. Tofu uvaríme až kým nebude uvarené, odstavíme.
- Poduste mletý cesnak LKK a mletý zázvor LKK, až kým nebude voňavý. Pridajte mleté bravčové mäso a za stáleho miešania ho pražte.
- Primiešajte ustricovú omáčku LKK Panda a omáčku čili fazuľa LKK a za stáleho miešania ju pražte, až kým nebude voňavá. Potom dolejte vodu.
- Pridáme tofu a dusíme na miernom ohni, kým tofu neabsorbuje chuť. Na zahustenie pridáme tekutý kukuričný škrob. Pred podávaním posypte LKK sezamový olej.
- Ozdobte zelenou jarnou cibuľkou a je jedlo je pripravené na servírovanie.
Tip: Čili cesnakovú omáčku Lee Kum Kee môžete pridávať podľa individuálnej chute
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: