Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
O Miso sa píše ako lieku takmer na všetko: zlepšuje stav ciev, znižuje hladinu cholesterolu a hlavne odvádza z tela škodlivé látky. Bolo preukázané, že odvádza z tela rádioaktívne látky.
Všeobecne je Miso vhodné pri celkovej slabosti, na prehriatie organizmu, na podporu tvorby mlieka mamičiek, neutralizuje otravy nikotínom.
Miso polievku jedia tradične Japonci, ktorí sú známi svojou dlhovekosťou. K nám sa dostalo vďaka makrobiotickým receptom, ktoré polievku z misa doporučujú ako liečivú. Miso je fermentovaná pasta, ktorá sa vyrába z sóje ryže alebo jačmeňa, fermentačnej kultúry a soli. Dodáva telu vitamíny (napríklad B12), minerálne látky, dôležité enzýmy a povzbudzuje životnú silu. Podporuje zdravé trávenie a prirodzenú imunitu. Podľa niektorých zdrojov obsahuje aj Lactobacillus Acidophilus.
Príprava: 5 minút, varenie: 10 minút, celkový čas: 15 minút
Japonská polievka miso s morskou riasou wakame
Suroviny
- 2-3 druhy sezónnej zeleniny
- riasy wakame (1 porcia veľkosť poštovej známky)
- 3/4 l vody alebo zeleninového vývaru
- miso jačmenné alebo ryžové (na 1 šálku 1 malá lyžička)
- zelené vňate alebo pór
- huby shitake (čerstvé alebo sušené)
- čerstvý zázvor veľkosti palca
Postup prípravy
- Huby Shitake (ak máte sušené treba namočiť do vody na 8 hodín) pokrájať na plátky.
- Riasu Wakame umyte a vložte do misky s vodou, za pár minút zmäkne, potom ju pokrájajte na malé kúsky a odložte bokom. Vodu, v ktorej sa máčala riasa neskôr pridáte do polievky.
- Dajte variť vodu a medzitým si nakrájajte zeleninu na tenké pásiky. Do vriacej vody vložte zeleninu, shitake a neskôr riasu. Pomaly varte na miernom ohni cca 5-10 minút. Zelenina nesmie byť rozvarená ani surová.
- Naberačkou odoberte horúcu polievku do misky a v nej rozmiešajte miso. Oheň pod polievkou stiahnite na minimum a pridajte miso - nevarte! Miso obsahuje živé enzýmy, ktoré by sa varom zničili. Nechajte 3-5 minút postáť pri miernom plameni.
- Na záver pridajte čerstvé byliny, pór, listy púpavy, žeruchu a podobne, pridajte ešte pár kvapiek čerstvého zázvoru. Servírujte v malých mištičkách.
Vypadá to fajn.. mohli by ste dávať pod videá aj odkazy na suroviny z eshopu, ktoré použijeme pri varení :)
Dakujeme za tip.
Look tasty
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: