Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Bulgogi (Kórejské BBQ hovädzie mäso) - Korejská špecialita. 

Kórejské hovädzie mäso z BBQ, bulgogi, sa dá ľahko pripraviť doma z niekoľkých základných surovín a tenké plátky hovädzieho mäsa netrvajú dlho marinované. Tu je všetko, čo potrebujete vedieť o tom, ako urobiť čo najlepšie bulgogi!

Čas na prípravu: 10 minút, Marinovanie: 1 hodina čas varenia: 10 minút

Celkový čas: 20 minút . Recept pre: 4 osoby

Prísady

  • 2 kilogramy hovädzieho mäsa nakrájaného na tenké plátky (rebierkové oko/ rib eye alebo sviečková / top sirloin)
  • 3 póriky, nakrájané na 5 cm kúsky
  • 1 malá cibuľa, nakrajaná na tenké plátky
  • 1 malá mrkva, nakrajaná na tenké plátky - voliteľné

Marináda

Pre Seoul štýl BBQ

  • 85 g rezancov zo zemiakového škrobu (namočené v horúcej vode po dobu 20 minút a precedené)
  • 3 póriky
  • 1 balenie húb enoki (odstránené stonky)
  • 2 šálky vody, dashima vývaru alebo hovädzieho vývaru
  • 1 čajová lyžička sójovej omáčky

Inštrukcie

  • Ak používate balené mäso vopred nakrájané na plátky, plátky oddeľte. Odstráňte všetku prebytočnú krv z nakrájaných plátkov pomocou kuchyňských papierových utierok.

  • Zmiešajte všetky marinádové ingrediencie v miske.

  • Vložte mäso a zeleninu do veľkej misky. Pridajte marinádu a jemne premiešajte, aby ste všetko dobre skombinovali. Mäso marinujte 30 minút až hodinu, najlepšie cez noc.

Grilovanie:

  • Mäso grilujte na drevenom uhlí alebo na plynovom grile alebo na panvici na vysokej teplote, kým nebude mierne karamelizovaný. Ak grilujete na panvici, predhrievajte kým nie je horúca a mäso premiešajte, kým nie je mierne karamelizované. Nezaplňujte panvicu.

ALEBO smaženie Stir-fry:

  • Predhrievajte panvicu na vysokú teplotu a pridajte mäso. Môžete zaplniť panvicu, aby ste vytvorili tekutinu a nechali mäso uvariť vo vlastnej šťave. Varte, kým mäso nebude ružové. Použite všetku marinádu, ak chcete na záver trochu omáčky.

Pre Soul-Štýl

  • Nakrájajte na tenké plátky sviečkovicu. Zmiešajte 2 šálky vody alebo vývaru s 1 čajovou lyžičkou sójovej omáčky.
  • Zohrejte panvicu a pridajte bulgogi a doplňte ju pórikmi a šampiňónmi. Pridajte asi polovicu vývaru okolo okrajov panvice. Pridajte vývar keď hladina vývaru klesá pri varení.

Poznámky

  • Mäso bulgogi predkrájané na plátky sa predáva v akomkoľvek Kórejskom obchode. Zaplaťte trochu viac za získanie kvalitného mäsa. Ak krájate hovädzie mäso doma, čiastočne ho zmrazte asi hodinu, aby ste ho ľahšie krájali, nakrajajte na asi 3 mm plátky.
 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia