Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
Tieto malé parené „buchty“, pôvodne pouličné jedlo, majú vonkajšiu vrstvu zo slanej ryžovej múky s mletým bravčovým mäsom a hubami ako lahodnou náplňou.
Recept od: Hungry Huy
Príprava: 1 hodina. Varenie: 1 hodina. Vychadnutie: 1 hodina. Total: 3 hodiny
Porcie: 14
Ingrediencie
Na obalovanie
- 500g stredne veľké mrazené banánové listy (približne 12 – 14 banh gio. Ak to nemôžete získať, môžete použiť iba fóliu a je to v poriadku.)
- Dostatok hliníkovej fólie, ktoré zodpovedajú veľkosti a počtu banánových listov
Cesto
- 2 hrnčeky kukuričného škrobu
- 1 hrnček ryžovej múky
- 3 polievkové lyžice zemiakového škrobu
- 4,5 šálky kuracieho vývaru
- 5 šálok vody
- 3 polievkové lyžice oleja
- 1 1/3 čajovej lyžice soli
- 1 čajová lyžica glutamanu sodného(voliteľné)
Plnka
- 1 stredná cibuľa
- 37 gramov na tenké plátky nakrájaných sušených drevených ušných húb (asi 2 šálky, keď sú sušené)
- 2 polievkové lyžice oleja na varenie
- 500g mletého bravčového mäsa alebo nahraďte polovicu alebo všetko mletým kuracím mäsom
- 1 čajová lyžička soli
- 2 čajovej lyžičky cukru
- 1,5 čajovej lyžičky mletého korenia
- 0,5 čajovej lyžičky glutamanu sodného voliteľné
Inštrukcie
Príprava obalov (môžete pripraviť deň dovpredu)
- Ak sú listy zmrazené, rozmrazte ich.
- Banánové listy umyte pod tečúcou vodou.
- Niekoľko listov naraz ponorte do hrnca s vriacou vodou na niekoľko sekúnd, aby zmäkli.
- Nakrájajte na štvorce ~ 30× 30 cm, v závislosti od veľkosti búcht, ktoré chcete urobiť, odstráňte tvrdé oblasti okolo stonky, ktoré sa ťažko skladajú.
- Pred použitím nechajte uschnúť.
- Vystrihnite zodpovedajúce veľkosť hotových pyramíd z fólie.
Cesto
- Zmiešajte všetky ingrediencie vo veľkom hrnci s nepriľnavým povrchom.
- Nechajte ustať 30-60 minút (dlhšie, tým lepšie).
- Zapnite sporák na vysokú teplotu, kým nedosiahne teplotu varu, potom ju znížte na stredne vysokú teplotu, aby sa udržala na nízkom bode varu
- Po dosiahnutí počiatočného varu by malo trvať asi 3-6 minút, kým zmes zhustne. Časy sa môžu líšiť. Chceme, aby bola dostatočne hustá, aby cez ňu plnka neprepadla, ale aby bola dostatočne riedka, aby ste ňou mohli ľahko vyplniť rohy obalov.
- Vypnite sporák a pokračujte v miešaní ešte asi 3 minúty, aby sa zmes bola dostatočne hľadká
Plnka
- Cibuľu nakrájajte na kocky alebo alebo nahrubo nasekajte v kuchynskom robote.
- Huby nahrubo nasekajte ručne alebo v kuchynskom robote.
- Pridajte olej do veľkej panvice na stredne vysokej a orestujte cibuľu svetlohnedú a voňavú.
- Pridajte mleté mäso a opečte, kým nie je mierne uvarené, ale nie úplne uvarené. Orestujte mäso dostatočne na to, aby sa rozpadlo, ale aby nebolo kašovité.
- Pridajte hríby a všetky zvyšné ingrediencie do panvice a orestujte, aby boli huby mierne uvarené. Keď je mäso úplne upečené a v strede už nie je ružové, ochutnajte a podľa potreby pridajte ešte soľ alebo korenie podľa chuti.
Spôsob obalovania
- Začnite s 1 vrstvou hliníkovej fólie a položte na ňu 1 vrstvu banánových listov
- Začnite počiatočné záhyby, aby ste vytvorili prvý bod pyramídy (pozri obrázok vyššie)
- Pridajte lyžicu zmesi ryžovej múky – polovicu množstva, ktoré chcete v tomto kúsku.
- Do stredu pridajte lyžicu plnky.
- Pridajte lyžicu zmesi ryžovej múky na uzavretie plnky.
- Dokončite balenie, opakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie. Cieľom je rovnomerne rozdeliť zmes ryžovej múky a náplň pre každú pyramídu na 12-14 rovnakých častí.
Naparovanie
- Na sporák si položíme hrniec s vodou, vložíme do neho kovový paráčik. Hladina vody by mala byť asi 1 cm pod paráčikom.
- Priveďte do varu na vysokej teplote.Keď voda začne vrieť, znížime teplotu na tretinu
- Pridajte všetky pyramidové buchty na paračík. Varte asi 40 minút.
- Približne po 40 minútach jednu otvorte a skontrolujte, či je zmes ryžovej múky hotová. Keď je priesvitná, tak sú hotové. Podľa potreby nechajte viac napariť.
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: