Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Japchae - sklenené rezance zo sladkých zemiakov restované so zeleninou a mäsom, sú jedným z najobľúbenejších kórejských jedál vďaka žuvacím a mierne klzkým rezancom s farebnou restovanou zeleninou a hubami a ich neodolateľnej sezamovej príchuti, zdravému množstvu cesnaku a ľahkej osviežujúcej chuti.

Recept od Mangchi

 

Ingrediencie (4 porcie):

  • 120 g hovädzieho mäsa, filet mignon (alebo bravčové pliecko), nakrájané na 0,6 cm široké a 6 cm dlhé prúžky
  • 2 veľké sušené huby shiitake, namočené v teplej vode na 2 až 3 hodiny, nakrájané na tenké prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 polievková lyžica plus 2 čajové lyžičky cukru
  • 2 polievkové lyžice plus 1 čajová lyžička sójovej omáčky
  • 2 lyžice praženého sezamového oleja
  • 1 lyžica opečených sezamových semienok
  • 1 veľké vajce
  • 120 g špenátu, umyté a odkvapkané
  • 120 g sklenené rezance zo sladkých zemiakov
  • 2 až 3 jarné cibulky, nakrájané priečne na 2 palce dlhé kúsky
  • 1 stredná cibuľa (1 šálka), nakrájaná na tenké plátky
  • 4 až 5 bielych húb, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 stredná mrkva (¾ šálky), nakrájaná na zápalky
  • ½ červenej papriky nakrájanej na tenké prúžky (voliteľné)
  • Mleté čierne korenie
  • košér soľ
  • rastlinný olej

Inštrukcie

Marinujte hovädzie mäso a huby

  • Hovädzie mäso a huby shiitake vložte do misky a vareškou alebo ručne zmiešajte s 1 strúčikmi mletého cesnaku, 1 lyžičkou cukru, ¼ lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžičkami sójovej omáčky a 1 lyžičkou opekaného sezamového oleja. Prikryte a uchovávajte v chladničke.

Pripravte si oblohu z vajec (jidan):

  • Vajíčko rozbijeme a oddelíme žĺtok od bielka. Odstráňte bielu vláknitú hmotu zo žĺtka. Vidličkou rozšľaháme štipku soli.
  • Pridajte 1 čajovú lyžičku rastlinného oleja do vyhrievanej nepriľnavej panvice. Krúžte olejom tak, aby pokrýval panvicu, a potom kuchynskou utierkou utrite prebytočný rozohriaty olej, aby na panvici zostala len tenká vrstva.
  • Aby bol jidan čo najžltší, vypnite oheň a nalejte do panvice žĺtkovú zmes. Nakloňte ho, aby sa zmes roztiahla. Nechajte ho piecť pomocou zvyšného tepla na panvici asi 1 minútu. Prevráťte a nechajte na panvici ešte 1 minútu postáť.
  • Necháme vychladnúť a nakrájame na tenké pásiky.

Pripravte si rezance a zeleninu:

  • Priveďte do varu veľký hrniec s vodou. Pridajte špenát a blanšírujte 30 sekúnd až 1 minútu, potom ho vyberte pomocou dierovanej lyžice alebo sitka. Nechajte vodu stále vrieť, aby sa uvarili rezance.
  • Špenát opláchnite v studenej vode. Odstráňte prebytočnú vodu, nakrájajte a vložte do misy. Zmiešajte s 1 lyžičkou sójovej omáčky a 1 lyžičkou praženého sezamového oleja. Vložte ju do veľkej miešacej misy.
  • Rezance vložíme do vriacej vody, prikryjeme a varíme 1 minútu. Premiešajte ich drevenou lyžicou, aby sa nezlepili. Prikryte a varte ďalších 7 minút, kým nebudú rezance mäkké a žuvacie.
  • Preceďte a párkrát ich narežte kuchynskými nožnicami. Vložte rezance do veľkej misy vedľa špenátu. Pridajte 2 čajové lyžičky praženého sezamového oleja, 1 čajovú lyžičku sójovej omáčky a 1 čajovú lyžičku cukru. Dobre premiešajte ručne alebo drevenou lyžicou. Tento proces okorení rezance a tiež zabráni tomu, aby sa rezance prilepili k sebe.
  • Zohrejte panvicu na stredne vysokú teplotu. Pridajte 2 čajové lyžičky rastlinného oleja s cibuľou, jarnou cibuľkou a štipkou soli. Za stáleho miešania opekajte asi 2 minúty, kým cibuľa nebude trochu priesvitná. Premiestnite do misky na rezance.
  • Znovu zohrejte panvicu a pridajte 2 čajové lyžičky rastlinného oleja. Pridajte biele huby a štipku soli. Za stáleho miešania pražte 2 minúty, kým nezmäkne a nebude trochu šťavnaté. Premiestnite do misky na rezance.
  • Zahrejte panvicu a pridajte 1 lyžičku rastlinného oleja. Pridajte mrkvu a za stáleho miešania smažte 20 sekúnd. Pridajte prúžky červenej papriky a za stáleho miešania smažte ďalších 20 sekúnd. Premiestnite do misky na rezance.
  • Zahrejte panvicu a pridajte 2 čajové lyžičky rastlinného oleja. Pridajte zmes hovädzieho mäsa a húb a za stáleho miešania smažte niekoľko minút, kým hovädzie mäso prestane byť ružové a huby zmäknuté a lesklé. Premiestnite do misky na rezance.

Premiešame a podávame:

  • Pridajte 1 mletý strúčik cesnaku, 1 polievkovú lyžicu sójovej omáčky, 1 polievkovú lyžicu cukru, ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia a 2 čajové lyžičky praženého sezamového oleja do mixovacej nádoby plnej ingrediencií. Všetko zmiešajte ručne japchae.

  • Pridajte vajcovú oblohu a 1 lyžicu sezamových semienok. Premiešame a preložíme na veľký tanier a podávame.

Videorecept od Mangchi

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia