Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
Najlepšia zeleninová polievka na svete!
Z mnohých polievok a dusených pokrmov, ktoré šíria filipínsku kuchyňu, si môžete byť istí, že sinigang nemá konkurenta. Jeho príjemná aróma je v rozpore s chuťou, ktorá sa nepodobá žiadnej inej – štipľavá, pikantná a osviežujúca, človek si ju nemôže nezamilovať! Keďže mnohí ho ohlasujú ako národné filipínske jedlo, nie je prekvapením, že jeho povesť sa rozšírila široko-ďaleko po celom svete.
Skutočne, v roku 2021 cestovný sprievodca TasteAtlas vyhlásil toto skromné jedlo za najlepšiu zeleninovú polievku na svete! Ani to by nás nemalo prekvapiť. Veď kto odolá teplu a pohodliu, ktoré miska kaše prináša? Hoci je ryžová kaša taká bežná v každej domácnosti, vedomie, že Sinigang bude hlavným chodom dňa, nemôže pomôcť, ale vyvoláva pocity vzrušenia a rozkoše. Bez ohľadu na počasie alebo ročné obdobie, Sinigang obstojí v skúške času aj klímy. Toto jedlo prináša potešenie všade, kde nájde domov, a Filipínci si naďalej vychutnávajú jeho kyslú, ale lahodnú chuť.
Príprava: 10 minút, Varenie: 1 hodina
Recept od Palasang Pinoy
Ingrediencie:
- 907 g bravčového bôčika
- 454 g mladého tamarinda
- 1 zväzok vodného špenátu, nakrájaný
- 8 kusov fazule, nakrájaných na kúsky dlhé 5 cm
- 2 kusy baklažánu, nakrájaného
- 1 kus daikon reďkovky
- 8 kusov okra, nakrájaných
- 2 kusy paradajok, nakrájaných na štvrtky
- 2 kusy dlhého zeleného korenia
- 1 kus cibule, nakrájaný na štvrtky
- 1,89 litra vody
- Rybacia omáčka a mleté čierne korenie, podľa chuti
Postup:
- Mladý tamarind uvaríme vo vode 1,89 litra po dobu 40 minút
- Vývar z tamarindu precedíme cez kuchynské sito alebo cedník. Potom tamarind vymačkáme, aby sme z neho extrahovali zvyšnú šťavu. (454 g mladého tamarinda, 1,89 litra vody)
- Vývar z tamarindu nalejeme do hrnca. Necháme ho zovrieť a potom pridáme cibuľu, bravčové bôčika a polovicu množstva paradajok. (907 g bravčového bôčika, 1 kus cibule, 2 kusy paradajok)
- Odstránime plávajúce nečistoty, pridáme 15 ml rybaciu omáčku, prikryjeme a necháme variť ďalšiu hodinu. (Rybacia omáčka a mleté čierne korenie)
- Pridáme daikon reďkovku a baklažán. Variť 5 minút. (1 kus daikon reďkovky - 2 kusy baklažánu)
- Pridáme dlhé zelené papriky, fazuľu, zvyšné paradajky a okra. Variť 3 minúty (8 kusov fazule, 2 kusy paradajok, 2 kusy dlhej zelenej papriky, 8 kusov okra)
- Pridáme nakrájané stonky vodného špenátu a dochutíme rybacou omáčkou a mletým čiernym korením. Variť 2 minúty. (Rybacia omáčka a mleté čierne korenie)
- Pridáme listy vodnej špenáty. Prikryjeme a vypneme ohni. Necháme zvyšný teplotu variť listy po dobu 3 minút pred servírovaním (1 zväzok vodného špenátu.)
- Podeľte sa a užite si!
Zdroj: https://panlasangpinoy.com/pork-sinigang-na-baboy-recipe
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: