Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Teriyaki Tofu 照 り 焼 き 豆腐

Toto tofu Teriyaki, ktoré je chrumkavé na prvý pohľad a zároveň jemné, je neuveriteľne chutné! Doprajte si toto japonské jedlo ako predjedlo alebo dokonca ako hlavné jedlo doplnené ryžou a niekoľkými obľúbenými jedlami. Je to dynamický recept, ktorý môže vyskúšať každý, s ľahkými možnosťami, ako zmeniť jedlo na vegánske alebo bezlepkové!

Recept od Namiko Chen

Pre: 2 osoby / 2 porcie

Príprava: 10 min, varenie: 15 min. spolu: 25 min.

Ingrediencie

  • 450g stredné tofu (momen tofu)
  • ¼-⅓ hrnček zemiakového škrobu / kukuričného škrobu
  • 1 - 2 lyžice oleja s neutrálnou príchuťou (zelenina, ryžové otruby, repka atď.)
  • 1 - 2 balenia katsuobushi (sušené vločky bonito) (3 - 6 g, viac, ak chcete; vynechajte pre vegánov / vegetariánov)
  • 1 zelená cibuľa 
  • nakladaný červený zázvor (beni shoga alebo kizami beni shoga) (na ozdobu)

Domáca omáčka Teriyaki:

  • 2 lyžice saké
  • 2 lyžice mirinu
  • 2 lyžice sójovej omáčky (použite sójovú omáčku GF bez lepku)

Inštrukcie

  • Zhromaždite všetky ingrediencie.

  • [30 minút pred varením] Tofu obalte papierovou utierkou a vložte ho medzi dva plechy alebo taniere. Potom položte na vrch ťažký predmet, aby ste mohli stlačiť a vypustiť vodu z tofu na 20 - 30 minút. Zlikvidujte vodu. Prípadne môžete tofu zabaliť papierovou utierkou a nechať v mikrovlnke 2-3 minúty.

  • Na výrobu teriyaki omáčky kombinujte 2 lyžice saké, 2 lyžice mirinu a 2 lyžice sójovej omáčky v odmerke alebo malej miske.

  • Tofu nakrájajte na malé štvorcové kúsky. Hrúbka by mala byť asi ½ palca.

  • Nakrájajte zelenú cibuľu. Na nepriľnavej panvici zohrejte na strednom až stredne vysokom ohni 1 - 2 ČL oleja.

  • Keď je olej horúci, vložte do misky alebo misky zemiakový alebo kukuričný škrob. Tofu natrieme škrobom.

  • Pretrepte prebytočný škrob a jemne vložte kúsky tofu do panvice. Varíme tofu, až kým nebude spodná strana chrumkavá a zlatohnedá. Preklopíme a uvaríme druhú stranu.

  • Keď sú obidve strany pekne hnedé, prilejte omáčku Teriyaki.

  • Otočte tofu a pretrepte panvicu, aby sa omáčka rovnomerne obalila nad tofu. Pred vypnutím ohňa posypte katsuobushi (sušené vločky bonito).

  • Tofu naservírujte na tanier a ozdobte zelenou cibuľkou a nakladaným červeným zázvorom. Podávame ihneď.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia