Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
Teriyaki Tofu 照 り 焼 き 豆腐
Toto tofu Teriyaki, ktoré je chrumkavé na prvý pohľad a zároveň jemné, je neuveriteľne chutné! Doprajte si toto japonské jedlo ako predjedlo alebo dokonca ako hlavné jedlo doplnené ryžou a niekoľkými obľúbenými jedlami. Je to dynamický recept, ktorý môže vyskúšať každý, s ľahkými možnosťami, ako zmeniť jedlo na vegánske alebo bezlepkové!
Recept od Namiko Chen
Pre: 2 osoby / 2 porcie
Príprava: 10 min, varenie: 15 min. spolu: 25 min.
Ingrediencie
- 450g stredné tofu (momen tofu)
- ¼-⅓ hrnček zemiakového škrobu / kukuričného škrobu
- 1 - 2 lyžice oleja s neutrálnou príchuťou (zelenina, ryžové otruby, repka atď.)
- 1 - 2 balenia katsuobushi (sušené vločky bonito) (3 - 6 g, viac, ak chcete; vynechajte pre vegánov / vegetariánov)
- 1 zelená cibuľa
- nakladaný červený zázvor (beni shoga alebo kizami beni shoga) (na ozdobu)
Domáca omáčka Teriyaki:
- 2 lyžice saké
- 2 lyžice mirinu
- 2 lyžice sójovej omáčky (použite sójovú omáčku GF bez lepku)
Inštrukcie
- Zhromaždite všetky ingrediencie.
- [30 minút pred varením] Tofu obalte papierovou utierkou a vložte ho medzi dva plechy alebo taniere. Potom položte na vrch ťažký predmet, aby ste mohli stlačiť a vypustiť vodu z tofu na 20 - 30 minút. Zlikvidujte vodu. Prípadne môžete tofu zabaliť papierovou utierkou a nechať v mikrovlnke 2-3 minúty.
- Na výrobu teriyaki omáčky kombinujte 2 lyžice saké, 2 lyžice mirinu a 2 lyžice sójovej omáčky v odmerke alebo malej miske.
- Tofu nakrájajte na malé štvorcové kúsky. Hrúbka by mala byť asi ½ palca.
- Nakrájajte zelenú cibuľu. Na nepriľnavej panvici zohrejte na strednom až stredne vysokom ohni 1 - 2 ČL oleja.
- Keď je olej horúci, vložte do misky alebo misky zemiakový alebo kukuričný škrob. Tofu natrieme škrobom.
- Pretrepte prebytočný škrob a jemne vložte kúsky tofu do panvice. Varíme tofu, až kým nebude spodná strana chrumkavá a zlatohnedá. Preklopíme a uvaríme druhú stranu.
- Keď sú obidve strany pekne hnedé, prilejte omáčku Teriyaki.
- Otočte tofu a pretrepte panvicu, aby sa omáčka rovnomerne obalila nad tofu. Pred vypnutím ohňa posypte katsuobushi (sušené vločky bonito).
- Tofu naservírujte na tanier a ozdobte zelenou cibuľkou a nakladaným červeným zázvorom. Podávame ihneď.
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: