Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
Thajské kuracie satay s arašidovou omáčkou
Satay je obľúbený v celej juhovýchodnej Ázii a tento thajský recept satay ponúka tradičnú chuť šťavnatého pokrmu z grilovaného mäsa. Je to vynikajúca voľba na grilovanie, ale dá sa aj grilovať v rúre, a satay je vynikajúcim predjedlom na párty.
Ak si chcete pripraviť satay doma, budete marinovať prúžky kuracieho alebo hovädzieho mäsa v chutnej kombinácii citrónovej trávy, cesnaku, čili, galangalu a niekoľkých korení. Sójová omáčka a rybacia omáčka spolu s hnedým cukrom dodajú marináde sladko-slaný základ, ktorý jej ešte viac umocní. Po marinovaní je mäso napečené alebo grilované, potom podávané s domácou arašidovou omáčkou a jasmínovou ryžou.
Recept od Nagi
Recept pre 15 porcií
Príprava: 15 min., Marinovanie: 30 min., varenie: 15 min. spolu: 60 min.
Ingrediencie
- 600g - kuracie stehná bez kosti, bez kože, nakrájané na kúsky 2 cm
- 400 g - kokosové mlieko (1 plechovka), plnotučné
- 13-16 ks- bambusové špajdle na špízy, 16 cm dlhé
Marináda:
- 1 polievková lyžica kari prášku
- 1 Čajová lyžička bieleho cukru
- 2 čajové lyžičky červenej kari pasty
- 1 lyžička soli
Thajská arašidová omáčka:
- 2 polievkové lyžice červenej kari pasty
- 3/4 šálky (180 g) prírodného arašidového masla, hladké
- 1/4 šálky (50 g) bieleho cukru
- 2 čajové lyžičky tmavej sójovej omáčky (poznámka 6)
- 1 čajová lyžička soli
- 2 lyžice jablčného octu
- 3/4 šálky (185 ml) vody
K servírovaniu:
- 2 lyžice arašidov jemne drvevých
- Limetky nakrajané (voliteľné)
- Koriander / listy koriandra a nakrájané červené chilli (voliteľné)
Inštrukcie
- Ak varíte na grile alebo na drevenom uhlí, namočte špízy na 2 hodiny do vody.
Thajské kuracie satay špízy
- Kurča a marinádu zmiešajte s 1/4 šálky kokosového mlieka, potom odložte aspoň na 20 minút alebo na noc.
- napichajte mäso na špajle - každý špíz 4 až 5 kusov.
- 1,5 lyžice oleja zahrejte na veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote.
- Špízy varte v dávkach po dobu 3 minút z každej strany, kým nie sú zlaté.
- Alebo môžete spraviť na drevenom uhlí alebo na grile
Thajská arašidová omáčka:
- Zvyšné kokosové mlieko a arašidovú omáčku vložte do hrnca na stredne malý oheň.
- Miešajte, potom kombinujte, potom duste a každú chvíľu miešajte 5 minút.
- Upravte konzistenciu vodou - mala by to byť nalievateľná, ale hustá omáčka.
- Prikryte pokrievkou a pri varení špízov udržujte teplotu.
PODÁVANIE:
- Nalejte trochu omáčky do misy. Posypte arašidmi - prípadne premiešajte.
- Satay špízy naskladajte na misu, posypte zvyšnými arašidmi, koriandrom a chilli.
- Podávame s omáčkou na namáčanie. Kompletizovanie taniera pridajte ryžu alebo thajskú vyprážanú ryžu!
VIDEO RECEPT
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: