Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Thajské kuracie satay s arašidovou omáčkou

Satay je obľúbený v celej juhovýchodnej Ázii a tento thajský recept satay ponúka tradičnú chuť šťavnatého pokrmu z grilovaného mäsa. Je to vynikajúca voľba na grilovanie, ale dá sa aj grilovať v rúre, a satay je vynikajúcim predjedlom na párty.

Ak si chcete pripraviť satay doma, budete marinovať prúžky kuracieho alebo hovädzieho mäsa v chutnej kombinácii citrónovej trávy, cesnaku, čili, galangalu a niekoľkých korení. Sójová omáčka a rybacia omáčka spolu s hnedým cukrom dodajú marináde sladko-slaný základ, ktorý jej ešte viac umocní. Po marinovaní je mäso napečené alebo grilované, potom podávané s domácou arašidovou omáčkou a jasmínovou ryžou.

Recept od Nagi

Recept pre 15 porcií

Príprava: 15 min., Marinovanie: 30 min.,  varenie: 15 min. spolu: 60 min.

Ingrediencie

  • 600g - kuracie stehná bez kosti, bez kože, nakrájané na kúsky 2 cm 
  • 400 g - kokosové mlieko (1 plechovka), plnotučné
  • 13-16 ks- bambusové špajdle na špízy, 16 cm dlhé

Marináda:

  • 1 polievková lyžica kari prášku
  • 1 Čajová lyžička bieleho cukru
  • 2 čajové lyžičky červenej kari pasty
  • 1 lyžička soli

Thajská arašidová omáčka:

  • 2 polievkové lyžice červenej kari pasty 
  • 3/4 šálky (180 g) prírodného arašidového masla, hladké 
  • 1/4 šálky (50 g) bieleho cukru
  • 2 čajové lyžičky tmavej sójovej omáčky (poznámka 6)
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 3/4 šálky (185 ml) vody

K servírovaniu:

  • 2 lyžice arašidov jemne drvevých
  • Limetky nakrajané (voliteľné)
  • Koriander / listy koriandra a nakrájané červené chilli (voliteľné)

Inštrukcie

  • Ak varíte na grile alebo na drevenom uhlí, namočte špízy na 2 hodiny do vody.

Thajské kuracie satay špízy

  • Kurča a marinádu zmiešajte s 1/4 šálky kokosového mlieka, potom odložte aspoň na 20 minút alebo na noc.
  • napichajte mäso na špajle - každý špíz 4 až 5 kusov.
  • 1,5 lyžice oleja zahrejte na veľkej nepriľnavej panvici na stredne vysokej teplote.
  • Špízy varte v dávkach po dobu 3 minút z každej strany, kým nie sú zlaté.
  • Alebo môžete spraviť na drevenom uhlí alebo na grile

Thajská arašidová omáčka:

Arašidová omáčka na Thajské kuracie satay

  • Zvyšné kokosové mlieko a arašidovú omáčku vložte do hrnca na stredne malý oheň.
  • Miešajte, potom kombinujte, potom duste a každú chvíľu miešajte 5 minút.
  • Upravte konzistenciu vodou - mala by to byť nalievateľná, ale hustá omáčka.
  • Prikryte pokrievkou a pri varení špízov udržujte teplotu.

PODÁVANIE:

  • Nalejte trochu omáčky do misy. Posypte arašidmi - prípadne premiešajte.
  • Satay špízy naskladajte na misu, posypte zvyšnými arašidmi, koriandrom a chilli.
  • Podávame s omáčkou na namáčanie. Kompletizovanie taniera pridajte ryžu alebo thajskú vyprážanú ryžu!

VIDEO RECEPT 

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia