Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Ostrokyská polievka čínska špecialitaOstro kyslá polievka (Suan La Tang)

je bežné jedlo obľúbené v Číne, najmä v chladnej zime.

V Číne existujú rôzne verzie. V oblasti Sichuan (S'-čchuan) sa Ostro kyslá polievka nazýva Suan La Tang, ktorá sa varí hlavne z kuracieho a bravčového vývaru, zatiaľ čo v severných oblastiach sa nazýva Hu La Tang a zvyčajne z hovädzieho alebo jahňacieho mäsa. Aj keď existujú určité rozdiely v textúre vrátane farby a príchutí, zdieľajú tiež veľa podobností.

Recept od Elaine - chinasichuanfood.com

Pre: 4 osoby / 4 porcie

Príprava: 10 min, varenie: 10 min. spolu: 20 min.

Zloženie

  • 3 sušené huby shiitake - namočené v horúcej vode a nakrájané na tenké plátky
  • 1/4 šálky - sušené čierne huby (ucho Judášovo), namočené v horúcej vode a nakrájané na tenké plátky
  • 50 g - bravčové mäso nakrajené na kúsky
  • 4 bambusové výhonky, jemne nastrúhané
  • 1/3 mrkvy - nastrúhaná
  • 1 kus koreňa zázvoru, nastrúhaný
  • 3 polievkové lyžice -  čierny ocot
  • 2 čajové lyžičky - prášok čerstvého mletého bieleho korenia
  • 5 šálok - nesolený kurací vývar
  • 50 g - mäkké tofu
  • 2 polievkové lyžice - svetlá sójová omáčka
  • 1 čajová lyžička - tmavá sójová omáčka
  • 1 čajová lyžička - soľ podľa chuti
  • 1/2 polievkové lyžice - cukor
  • 1 veľké vajce, rozšľahané
  • sezamový olej na polievanie
  • nakrájanú jarnú cibuľku a nakrajaný koriander

Marinovanie bravčového mäsa

  • 2 čajové lyžičky - svetlá sójová omáčka
  • 1/4 čajovej lyžičky - cukor
  • 1 čajová lyžička - škrob
  • 1/4 čajovej lyžičky- soľ

Na zahustenie / škrobovú vodu

  • 3 polievkové lyžice  - kukuričný škrob alebo iný škrob
  • 3 polievkové lyžice  - voda

Inštrukcie

  • Pripravte bravčové mäso, bravčové rezky marinujte s svetlou sójovou omáčkou, cukrom, soľou a kukuričným škrobom. Dobre premiešajte.
  • Vo woku pridajte mrkvu, bambusové výhonky, čierne huby, shiitake a kúsky zázvoru. Pridáme kurací vývar, privedieme k varu a potom dusíme 15 minút.
  • Pridajte svetlú sójovú omáčku, tmavú sójovú omáčku, cukor a soľ. Pokračujte vo varení 2 minúty.
  • Potom vložte nastrúhané tofu a následne bravčové kúsky a jemne premiešajte pomocou paličiek, keď obsah opäť vrie.
  • škrobovú vodu raz premiešajte a potom vlejte do polievky. Zahrejeme na zhustnutie.
  • Pokvapkajte vaječnou tekutinou. Ak chcete menšie kvety , miešajte ich väčšou rýchlosťou. Alebo pre väčšie kvety pomaľšie premiešajte.
  • Vlejte čierny ocot a vložte biele mleté korenie. Okamžite vypnite oheň.
  • Pridajte nakrájanú zelenú cibuľku a koriander. Pokvapkajte trochu sezamového oleja a podávajte teplé.

Video ukážka receptu

 
avatar
Paoslav

Hneď som dostal chuť. K dokonalosti chyba len odkaz "pridať do košíka"

...
avatar
Miriam Stancel

Amazing !!!

...
avatar
robert koren

Tak toto je rozhodne ina zalezitost receptu nez by mala bit ... ale nehovorim ze je zla ... treba skusit

...
avatar
Martin

Táto polievka má mnoho variácií. Podľa oblastí a hlavne podľa kuchára ktorý ju pripravuje. Každý si ju može prispôsobiť podľa chuti alebo ingrediencií ktoré má k dispozícii.

...

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia