Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Korean cuisine Kórejská kuchyňa, známa pre svoju bohatú chuťovú paletu a charakteristické jedlá,ponúka jedinečný pohľad na históriu a kultúru Kórey.

Siahajúca až do obdobia troch kráľovstiev v období 57 pr. n. l. - 668 n. l., táto kuchyňa sa vyvinula do svojej súčasnej podoby s výraznými vplyvmi z rôznych historických udalostí.

Jedným z kľúčových prvkov kórejskej kuchyne je kimchi, kyslá zelenina, často kapusta alebo reďkovka, ktorá je fermentovaná s rôznymi koreninami a korenená červenou koreninovou pastou. Kimchi je neoddeliteľnou súčasťou kórejských jedál a symbolizuje bohatstvo a tradičný kórejsky spôsob stravovania.

Rovnako dôležitým prvkom je rýža, základný potravinový produkt kórejskej stravy, ktorá sa sprevádza takmer každým jedlom. Rôzne druhy ryže a rýžové pokrmy sú dôležitou súčasťou jedálnička.

Kórejský gril, známy ako "samgyeopsal" alebo "gogigui," je spoločenským zážitkom, kde ľudia sami grilujú tenké plátky mäsa a konzumujú ich s rôznymi prílohami, ako sú banchan, rôzne prílohy, ktoré sa podávajú pri kórejských jedlách.

História kórejskej kuchyne bola ovplyvnená inváziami, okupáciami a obdobím vojny, no Kórejčania sa vždy snažili zachovať svoju kultúrnu dedičinu a jedinečný chuťový charakter. Dnes je kórejska kuchyňa viac otvorená vplyvom z iných kultúr, ale stále zachováva svoju jedinečnú chuťovú identitu.

Kórejska kuchyňa nie je len o jedle, je to cesta históriou a kultúrou, ktorá sa odrazila v každej porcii, čím sa stala dôležitou súčasťou identity Kórey. Jej chuťová rozmanitosť a komplexnosť ju robia neodolateľnou pre tých, ktorí hľadajú nové a pôsobivé chuťové zážitky.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia