Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

obrazok pre clanok Recept na prípravu Tempury - vegánsky štýl!Tempura je obľúbené japonské jedlo, ktoré sa dá ľahko pripraviť ako vegánske, ak sa vzdáte vajec a použijete ryžovú múku. Túto jeseň si vychutnajte vrchol tekvicovej sezóny s receptom na chrumkavú vegánsku tempuru z tekvice.

Nižšie nájdete celý recept a návod na prípravu chrumkavej, aromatickej vegánskej tempury s tekvicou kabocha a ďalšou špičkovou jesennou zeleninou. Je to zdravé rastlinné jedlo, ktoré si v tomto ročnom období zamiluje celá rodina.

Odporúčanie:

Krájajte cibuľu v paprike, ktorá sa dá nakrájať na kocky:
Na prípravu tejto neodolateľnej jesennej tempury si v obchode alebo online vyberte čerstvú miestnu tekvicu. 

Receptura: Vegánska tekvice a zeleninová tempura

Tempura cesto:

  • 1 šálka ryžovej múky
  • 1 šálka studenej perlivej vody
  • 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1/4 čajovej lyžičky soli

Zelenina:

  • 1/2 kaboša, zbavená semien, olúpaná a nakrájaná na polmesiačiky hrubé 1/2 palca
  • 1 sladký zemiak, olúpaný a nakrájaný na 1/4 palca hrubé plátky
  • 1 cuketa nakrájaná na 1/4 palca hrubé pásiky
  • 1 červená paprika, zbavená stopky, zbavená semien a nakrájaná na pásiky
  • Olej na vyprážanie (rastlinný, arašidový alebo hroznový olej)

Namáčacia omáčka:

  • 1/4 šálky sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 čajová lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
  • 1 čajová lyžička sezamového oleja
  • 1 polievková lyžica javorového sirupu alebo agáve (voliteľné)

Pokyny:

  1. Pripravte cesto - Ryžovú múku, perlivú vodu, sódu bikarbónu a soľ šľahajte, kým sa nespoja. Vyhnite sa nadmernému miešaniu. Počas prípravy zeleniny cesto ochlaďte.
  2. Pripravte zeleninu - Nakrájajte kabošku, sladké zemiaky, cuketu a papriku na rovnako veľké kúsky, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie.
  3. Rozpáľte olej - nalejte ho 2-3 cm do panvice alebo hrnca. Zahrejte na 350 °C.
  4. Namáčajte a smažte - Kúsky zeleniny namáčajte do cesta, kým sa neobalia, nechajte odkvapkať prebytok a potom ich opatrne pridajte do oleja. Smažte 2 - 3 minúty, kým sa jemne nezapečie. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
  5. Pripravte omáčku - Zmiešajte prísady na omáčku a dobre premiešajte.
  6. Okamžite podávajte - Vychutnajte si tempura zeleninu horúcu s namáčacou omáčkou na boku. Chrumkavé a chutné!

V tejto sezóne si doprajte chrumkavú japonskú tempuru s našou predstavovanou tekvicou kabocha. Ideálne na bezmäsitý pondelok alebo zdravú večeru počas týždňa. Vezmite si vegánske ingrediencie na tempuru ešte dnes a získajte dokonalú tekvicu!

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia