Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
Tempura je obľúbené japonské jedlo, ktoré sa dá ľahko pripraviť ako vegánske, ak sa vzdáte vajec a použijete ryžovú múku. Túto jeseň si vychutnajte vrchol tekvicovej sezóny s receptom na chrumkavú vegánsku tempuru z tekvice.
Nižšie nájdete celý recept a návod na prípravu chrumkavej, aromatickej vegánskej tempury s tekvicou kabocha a ďalšou špičkovou jesennou zeleninou. Je to zdravé rastlinné jedlo, ktoré si v tomto ročnom období zamiluje celá rodina.
Odporúčanie:
Krájajte cibuľu v paprike, ktorá sa dá nakrájať na kocky:
Na prípravu tejto neodolateľnej jesennej tempury si v obchode alebo online vyberte čerstvú miestnu tekvicu.
Receptura: Vegánska tekvice a zeleninová tempura
Tempura cesto:
- 1 šálka ryžovej múky
- 1 šálka studenej perlivej vody
- 1/4 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- 1/4 čajovej lyžičky soli
Zelenina:
- 1/2 kaboša, zbavená semien, olúpaná a nakrájaná na polmesiačiky hrubé 1/2 palca
- 1 sladký zemiak, olúpaný a nakrájaný na 1/4 palca hrubé plátky
- 1 cuketa nakrájaná na 1/4 palca hrubé pásiky
- 1 červená paprika, zbavená stopky, zbavená semien a nakrájaná na pásiky
- Olej na vyprážanie (rastlinný, arašidový alebo hroznový olej)
Namáčacia omáčka:
- 1/4 šálky sójovej omáčky
- 2 lyžice ryžového octu
- 1 čajová lyžička strúhaného čerstvého zázvoru
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
- 1 polievková lyžica javorového sirupu alebo agáve (voliteľné)
Pokyny:
- Pripravte cesto - Ryžovú múku, perlivú vodu, sódu bikarbónu a soľ šľahajte, kým sa nespoja. Vyhnite sa nadmernému miešaniu. Počas prípravy zeleniny cesto ochlaďte.
- Pripravte zeleninu - Nakrájajte kabošku, sladké zemiaky, cuketu a papriku na rovnako veľké kúsky, aby sa zabezpečilo rovnomerné varenie.
- Rozpáľte olej - nalejte ho 2-3 cm do panvice alebo hrnca. Zahrejte na 350 °C.
- Namáčajte a smažte - Kúsky zeleniny namáčajte do cesta, kým sa neobalia, nechajte odkvapkať prebytok a potom ich opatrne pridajte do oleja. Smažte 2 - 3 minúty, kým sa jemne nezapečie. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach.
- Pripravte omáčku - Zmiešajte prísady na omáčku a dobre premiešajte.
- Okamžite podávajte - Vychutnajte si tempura zeleninu horúcu s namáčacou omáčkou na boku. Chrumkavé a chutné!
V tejto sezóne si doprajte chrumkavú japonskú tempuru s našou predstavovanou tekvicou kabocha. Ideálne na bezmäsitý pondelok alebo zdravú večeru počas týždňa. Vezmite si vegánske ingrediencie na tempuru ešte dnes a získajte dokonalú tekvicu!
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: