Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

 

titulný obrázok pre článok Zvládnutie Pho: Komplexný sprievodca správnym jedením PhoPho je vietnamské jedlo, ktoré sa stáva čoraz populárnejšie na celom svete. Je to chutná, výdatná polievka s ryžovými rezancami, bylinkami a rôznym mäsom a zeleninou.

Ak ste nováčikom v oblasti pho, môže byť pre vás záhadou, ako ju správne jesť. Vďaka niekoľkým tipom si toto lahodné jedlo môžete vychutnať ako profesionál.

Výber mäsa

Prvým krokom pri jedení pho ako profesionál je výber mäsa, ktoré chcete do polievky pridať. Najčastejšie sa do polievky pho používa hovädzie a kuracie mäso. Môžete si vybrať z rôznych kusov hovädzieho mäsa, ako je bôčik, bok alebo mäsové guľky. Ak uprednostňujete kuracie mäso, môžete si vybrať z kuracích pŕs, stehien alebo krídel. Niektoré reštaurácie pho ponúkajú aj vegetariánske alebo vegánske alternatívy.

Pridajte bylinky a zeleninu

Po výbere mäsa vám obsluha prinesie na stôl tanier s bylinkami a zeleninou. Najčastejšie bylinky používané v pho sú thajská bazalka, mäta a koriander. Týchto byliniek môžete pridať tak veľa alebo tak málo, ako chcete. Pre lepšiu chuť pridajte fazuľové klíčky, limetku a plátky jalapeňos.

Primiešajte omáčky

Mnohé reštaurácie pho ponúkajú malý tanier s omáčkami hoisin a Sriracha. Tieto omáčky dodajú pho sladkosť a pikantnosť. Pre vytvorenie lahodnej chuti, do polievky primiešajte malé množstvo omáčky hoisin a niekoľko kvapiek omáčky Sriracha.

Popíjanie vývaru

Polievka Pho sa podáva horúca, preto buďte pri popíjaní vývaru opatrný. Vývar je srdcom pokrmu a je plný chuti. Dôležité je piť po malých dúškoch a vychutnávať si chuť. Na naberanie vývaru a rezancov môžete použiť lyžicu.

"Srkanie" rezancov

Pri jedení pho je bežným zvykom rezance "srkať". Pomáha to ochladiť rezance a zvýrazniť chuť pokrmu. Je dôležité, aby ste srkali potichu a nerobili príliš veľký hluk.

Žuvanie mäsa

Pri konzumácii mäsa vo pho je dôležité ho dôkladne rozžuť. Niektoré kusy mäsa môžu byť tvrdé, preto je dôležité neponáhľať sa a vychutnať si jeho chuť. Ak si nie ste istí, ako jesť konkrétny kus mäsa, nebojte sa požiadať o radu obsluhu.

Neponáhľajte sa

Pho je jedlo, ktoré si treba vychutnávať pomaly. Je dôležité neponáhľať sa a užiť si každé sústo. Nenáhlite sa s jedením, mohli by ste prísť o zážitok z niektorých chutí. Medzi jednotlivými sústami si urobte prestávky a vychutnajte si konverzáciu so svojimi spoločníkmi.

Používanie paličiek a lyžice

Polievka Pho sa tradične konzumuje paličkami a lyžicou. Paličkami sa naberajú rezance a mäso a lyžicou sa naberá vývar. Ak sa vám nechce používať paličky, môžete použiť aj vidličku. V prípade, že neviete ako používať paličky, ale chceli by ste sa to naučiť, pomôže vám tento článok.

Dokončite polievku

Pri jedle pho je dôležité polievku dojesť. Vo vietnamskej kultúre sa ponechanie vývaru v miske považuje za plytvanie. Ak ste plný a nemôžete polievku dojesť, môžete požiadať o nádobu na odnesenie zvyškov domov.

Rešpektujte kultúru

Pri konzumácii polievky pho je dôležité rešpektovať kultúru a tradície Vietnamu. Pho je jedlo, ktoré je hlboko zakorenené vo vietnamskej kultúre a histórii. Pri stolovaní v reštaurácii je dôležité dbať na svoje správanie. Buďte úctiví k obsluhe a ostatným stravníkom a vyhýbajte sa hlasným zvukom alebo gestám.

Záver

Jedenie pho je príjemný zážitok plný chutí. Vďaka niekoľkým tipom môžete pho jesť ako profesionál. Nezabudnite si vybrať mäso, pridať bylinky a zeleninu, primiešať omáčky, popíjať vývar, srkať rezance, žuť mäso, neponáhľať sa, používať paličky a lyžicu, dojesť polievku a rešpektovať kultúru. Vychutnajte si každé sústo a tým aj celú misku pho. Ak by ste mali záujem uvariť si tento úžasný pokrm doma, môžete tak urobiť podľa receptu, ktorý nájdete tu.

Máte chuť na autentické ázijské chute? Nehľadajte nič iné ako Foodland! Ponúkame tie najlepšie ázijské jedlá, ktoré uspokoja vaše chuťové poháriky. Preskúmajte našu širokú ponuku vysokokvalitných ázijských potravín určených pre modernú gastronómiu ešte dnes. Foodland - kde sa vaše chute na ázijské potraviny stretnú s kvalitou!

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia