Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Nasi Goreng - V doslovnom preklade „vyprážaná ryža“

Nasi Goreng je jednoducho indonézsky „twist“ ku klasickému ázijskému jedlu z praženej ryže. V skutočnosti jej miestna popularita vyniesla titul národného jedla krajiny.

Podávajte svoju ryžu mimoriadne chutnú s touto jednoduchou indonézskou klasikou. Toto by mohol byť rodinný favorit!
Čas prípravy: 10 minút, Čas varenia: 10 minút, Celkový čas: 20 minút
Počet porcií: 4 osoby

Ingrediencie

• 3 šálky varenej dlhozrnnej ryže
• 2 polievkové lyžice arašidového oleja
• 1/2 šálky mletého kuracieho mäsa
• 1 kus mletej cibule
• 4 strúčiky mletého cesnaku
• 1 palec mletého zázvoru
• 2 polievkové lyžice krevetovej pasty
• 2 polievkové lyžice Kecap Manis
• 2 kusy rozšľahaných vajec
• 1/4 šálky jarnej cibuľky nakrájanej na plátky

Inštrukcie

1. Vo woku zohrejte arašidový olej.
2. Mleté kura dusíme, kým nebude úplne uvarené.
3. Pridajte zázvor, cesnak a cibuľu. Smažte.
4. Pridajte krevetovú pastu a minútu restujte.
5. Pridajte uvarenú ryžu a dobre premiešajte.
6. Dochutíme kecap manis a prípadne rybacou omáčkou.
7. V strede ryže urobte jamku. Pridajte do vajec.
8. Uvarené vajcia rozbijeme a primiešame k ryži.
9. Navrch poukladáme jarnú cibuľku.

V porovnaní s inými ázijskými odrodami vyprážanej ryže sa Nasi Goreng vyznačuje svojou arómou a hlbokou zemitou, dymovou chuťou, ktorú možno pripísať veľkorysému použitiu karamelizovanej sójovej omáčky (miestne známej ako Kecap Manis) a krevetovej pasty (miestne nazývaná terasi). Okrem týchto dvoch základných ingrediencií sa pridávajú miestne bežné aromatické ingrediencie ako šalotka, zázvor, cesnak a čili, čo dáva Nasi Goreng viac korenitosti a chuti v porovnaní s jedlami z vyprážanej ryže z iných ázijských krajín. Rôzne miestne verzie zahŕňajú použitie ďalších rôznych prísad, ako je kuracie, baranie, hovädzie mäso, morské plody, huby alebo fazuľa. V tomto recepte budeme variť najbežnejšiu verziu s kuracím mäsom a vajcami. Bolo použité mleté ​​kuracie mäso, aby sa mäsová zložka rovnomernejšie rozložila do misky s ryžou. Samozrejme by bolo možné použiť aj hrubšie pásiky alebo plátky.

Keď je mleté kura úplne upečené na panvici, pridajte arómy. Cesnak a šalotku opečte, kým nebudú mierne mäkké a aromatické, len sa uistite, že nezačnú horieť.

Nasleduje krevetová pasta. Malo by to trvať trochu dusenia kvôli predvarenej paste, ktorá sa dodáva vo fľašiach.

Nasleduje varená ryža. Pri príprave akéhokoľvek jedla z vyprážanej ryže dôrazne odporúčam, aby ste si ryžu uvarili deň vopred a uložili ju do chladničky. Tento nočný odpočinok by mal tieto zrná posilniť, aby sa pri miešaní s ostatnými ingredienciami vo woku ľahko nerozbili.

Korenie sa teraz pridá . Použitie autentického Kecap Manis by bolo samozrejme nevyhnutné pre autentické výsledky. Má výraznú sladkú a údenú chuť, ktorú z bežných druhov sójovej omáčky nedostanete.

V tomto bode by bolo tiež bežné pridať rybiu omáčku pre výraznejšiu chuť. Príchute z krevetovej pasty a kecap manis však by boli dostatočné.

Ryžu zatlačte na boky woku a v strede vytvorte jamku. Pridajte trochu oleja, nalejte rozšľahané vajcia a nechajte asi minútu povariť. Potom rozšľahajte vajcia špachtľou a vlejtete ich do ryže. Prípadne môžete vajcia smažiť na samostatnej panvici a nakrájať ich na prúžky predtým, ako ich hodíte do Nasi Goreng.

Nakoniec dochuťte ryžu soľou, rybacou omáčkou alebo kecap manis a doplňte ju nasekanou jarnou cibuľkou.

Toto vynikajúce jedlo z vyprážanej ryže, zvyčajne podávané s vajíčkami, je skutočne chutné jedlo samo o sebe.

Zdroj: https://foodfornet.com/

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia