Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Singapur Hainan ChickenSingapur - malý ostrovný štát v jihovýchodnej Ázii, je známy nielen svojím moderným a kosmopolitným charakterom, ale aj rozmanitou a lahodnou kuchyňou.

Singapurská kuchyňa je jedinečnou zmesou kulinárskych vplyvov z rôznych častí sveta, čo ju robí jednou z najzaujímavejších a chutných kuchýň na svete.

 

Vplyvy kuchýň zo všetkých strán

Singapurská kuchyňa odráža rozmanitosť etnických skupín, ktoré tu žijú, vrátane Číňanov, Malajcov, Indov a mnohých ďalších. Každá z týchto skupín priniesla svoje tradičné jedlá a vlastné kulinárske techniky, čo viedlo k vzniku jedinečných a pestrých jedál.

Hainanské kurča na ryži (Hainanské kurča)

Jedným z najznámejších singapurských jedál je Hainanské kurča na ryži. Toto jednoduché, ale lahodné jedlo zahŕňa kurčacie mäso uvarené v aromatickom vývare a podáva sa s ryžou uvarenou vo vývare z kurčiat. Obvykle sa podáva s omáčkami chili a zázvorom a často sa dopĺňa kurčacou polievkou.

Kari kraby (Chilli Crab)

Ďalším obľúbeným jedlom v Singapure je Kari kraby alebo Chilli Crab. Ide o kraby smažené v pikantnej omáčke, ktorá obsahuje rajčiny, chilli, vajíčka a ďalšie ingrediencie. Toto jedlo je známe svojou bohatou chuťou a výraznou korenistosťou.

Char Kway Teow

Char Kway Teow je populárna singapurská zmes smažených ryžových rezancov s krevetami, bravčovým mäsom, vajíčkami a zeleninou. Toto jedlo sa často pripravuje na uliciach Singapuru a ponúka bohatú a sladko-pikantnú chuť.

Laksa

Laksa je pikantná kokosová polievka s rezancami, ktorá kombinuje vplyvy malajzijskej a čínskej kuchyne. Táto polievka je bohatá na chuť a obvykle obsahuje kurčacie mäso, morské plody alebo tofu.

Satay

Satay sú malé kúsky mäsa, obvykle kurčacieho alebo hovädzieho, napichnuté na bambusové špajle a grilované. Podávajú sa s arašídovou omáčkou a ryžovými plackami.

Bak Kut Teh

Bak Kut Teh je polievka z bravčových rebier, uvarených s bylinkami a korením. Táto polievka má bohatú a aromatickú chuť a často sa podáva s čajom alebo ryžou.

Hokkien Mee

Hokkien Mee je smažená miešaná smes s krevetami, bravčovým mäsom a morskými plodmi. Toto jedlo má bohatú a silnú chuť a je obľúbené medzi miestnymi obyvateľmi.

Rojak

Rojak je zmes rôznych ovocných a zeleninových kúskov, zmiešaných s arašídovou omáčkou. Toto jedlo je sladké, pikantné a kyselé zároveň a je obľúbeným občerstvením.

Murtabak

Murtabak je plnená smažená placka, obvykle plnená kurčacím mäsom, jahňacím mäsom alebo zeleninou. Podáva sa s pikantnou omáčkou.

Fish Head Curry

Fish Head Curry je pikantná kari podávaná s hlavou ryby. Toto jedlo kombinuje vplyvy indického a singapurského kuchárskeho umenia a je obľúbené medzi milovníkmi pikantných jedál.

Hainanský bravčový kotlet

Hainanský bravčový kotlet je jedlo, ktoré zahŕňa smažené bravčové kotlety podávané s bramborovou kašou a omáčkou.

Toto sú len niektoré z mnohých jedál, ktoré môžete v Singapure ochutnať. Kuchyňa tohto malého ostrovného štátu je plná chutí, vôní a lahodných kombinácií, ktoré vás určite potešia, ak ste dobrodružní milovníci kulinárskych zážitkov.

Dezerty a občerstvenie

Singapurská kuchyňa nie je len o hlavných jedlách, ale aj o sladkých dobrotách a občerstvení. Môžete ochutnať rôzne druhy exotických dezertov, ako sú Kaya Toast (topinky s kokosovým maslom), Ice Kacang (zmes ľadu s rôznymi prísadami) alebo Durian (kontroverzné tropické ovocie s výraznou vôňou).

Záver

Singapurská kuchyňa je skvelým príkladom toho, ako rozmanitosť kultúr môže priniesť do sveta bohatú a chutnú kulinársku tradíciu. Ak máte príležitosť navštíviť Singapur, určite sa nechajte uniesť vôňou a chuťami tohto jedinečného miesta a vyskúšajte niektoré z týchto lahodných jedál. Vaše chuťové bunky vám budú vďačné

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia