Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Mie goreng rezance - indonezska specialitaMie Goreng - Indonézske pražené rezance

Tento recept je na mie goreng - neodolateľné jedlo z pražených rezancov v sladkej a slanej omáčke s krevetami a pikantnými akcentmi, obľúbené v celej Indonézii.

Ak ste fanúšikom pikantných rezancov a rezancov vo všeobecnosti, toto je recept, ktorý môžete pridať k pravidelnej rotácii. Volá sa Mie Goreng a Má všetky všetky priority – sladké, pikantné, slané, chutné.

Príprava a varenie: 20 minút

Mie goreng sú indonézske pražené rezance s vaječnými rezancami restovanými v sladko-pikantnej omáčke. Omáčka je jednoduchou zmesou sójovej omáčky, sladkej sójovej omáčky a pikantnej srirachy, niečoho, čo môžete okamžite zmiešať z ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne po ruke.

Toto jedlo je v Indonézii veľmi populárne, podáva sa všade od najlepších reštaurácií po pouličných predajcov a všade medzi tým, s jasným čínskym vplyvom.

Môžete to vidieť označované ako „mee goreng“ alebo „bakmie goreng“ alebo dokonca „mi goreng“, hoci je to značka instantných rezancov s podobnými príchuťami, ktoré si môžete kúpiť v obchode s potravinami.

Existuje mnoho spôsobov, ako si toto jedlo prispôsobiť pridaním omáčky alebo použitím rôznych rezancov, zeleniny a bielkovín, prípadne ho podávať vegetariánsky.

Tento recept je "mie goreng udang" alebo indonézske smažené rezance s krevetami, hoci si ho môžete pripraviť aj s inými bielkovinami, ako je kuracie, bravčové, hovädzie, morské plody alebo tofu. Je to určite jeden z obľúbených receptov, nielen preto, že sú chutné, ale aj pre to, aké ľahké je ho pripraviť a zmeniť.

Mie goreng prazene rezance indonezske

Ingrediencie

NA OMÁČKU MIE GORENG

  • Sladká sójová omáčka. Kecap manis je sladká sójová omáčka, ktorú nájdete v mnohých indonézskych receptoch.
  • Sójová omáčka.
  • Sriracha.
  • Biele korenie.

NA STIR FRY REZANCE

  • Zeleninový olej. Na varenie.
  • Zelená Cibuľa. Jemne nakrájaná.
  • Pikantné červené chilli papričky. Voliteľné pre dodatočnú pikantnosť. Pre jemnejšiu verziu použite červenú papriku.
  • Cesnak. V tomto jedle je vhodné mať veľa cesnaku.
  • Krevety bez šupky, s chvostmi. Môžete pripraviť s inými bielkovinami alebo spraviť vegetariánsku verziu.
  • Kapusta. Alebo použite bok choy.
  • Rezance. Používajú sa sušené vaječné rezance, aj keď čerstvé sú skvelé. Môžete to nahradiť inými rezancami, ale vaječné rezance naozaj sú najvhodnejšie
  • Fazuľové klíčky.

NA PODÁVANIE.

  • Chrumkavá šalotka / cibuľa, červené čili vločky, nakrájaná zelená cibuľka, kolieska limetky

Ako pripraviť Mie Goreng - metóda receptu

PRIPRAVTE OMÁČKU MIE GORENG

  • Šľaháme. V malej miske vyšľaháme ingrediencie na omáčku a odložíme bokom.

Mie goreng omacka

PRÍPRAVA MIE GORENG

  • Pripravte rezance. Rezance uvaríme vo vriacej vode podľa návodu na obale asi 4-5 minút, kým nezmäknú. Scedíme a odložíme.
  • Cibuľa, Cesnak, Chilli, Krevety. Kým sa rezance varia, zohrejte olej vo woku alebo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu. Pridajte zelenú cibuľku, čili, cesnak a krevety. Za stáleho miešania smažte 30 sekúnd, alebo kým nie sú krevety čiastočne uvarené.

Mie goreng krok 1

  • Kapusta. Pridajte nastrúhanú kapustu a za stáleho miešania pražte 1 minútu, aby mierne zmäkla.

Mie goreng krok 2

  • Rezance. Používame sušené vaječné rezance.  Môžete to nahradiť inými rezancami, ale vaječné rezance sú najvhodnejšie na toto jedlo.

Mie goreng krok 3

  • Omáčka. Vmiešame omáčku mie goreng a pražíme, pričom rezance miešame, aby sa rovnomerne sfarbili
  • Fazuľové klíčky. Vmiešame čerstvé fazuľové klíčky a vyberáme do misiek.

Mie goreng krok 4

  • Ozdobenie a podávanie. Ozdobte chrumkavou šalotkou alebo cibuľkou, červenými čili vločkami, zelenou cibuľkou a kolieskami limetky. Užite si to.

A je to hotové ! Váš mie goreng je pripravené napodávanie! Vyzerá to naozaj lákavo, veľká misa restovaných rezancov s krevetami, je to neodolateľné!

Tipy a poznámky k receptu:

  • Omáčka. Omáčka mie goreng je zmes sladkej sójovej omáčky a sriracha, aj keď to považujeme za základ. Sladké rád vyvažujem trochou nesladenej sójovej omáčky a pridám ešte trochu srirachy. Pridajte ďalšie pikantné prvky, ak chcete, alebo iné zodpovedajúce prísady, ako je pasta z kreviet alebo iná čili omáčka.
  • Rezance. Vaječné rezance sú ideálne pre mie goreng, pretože sú bohaté, hodvábne a luxusné. Nasajú všetky chute omáčky stir fry. Ak chcete, môžete použiť aj iné rezance, napríklad pšeničné, ale ideálne sú vaječné rezance. Nájdete verzie vyrobené s ryžovými rezancami.
  • Proteíny. Milujem túto verziu s krevetami, ale nakrájané kuracie mäso je skvelá alternatíva. Keď by ste chceli pridať krevety, pridajte kurča. Bravčové mäso je tiež skvelé a nájdete verzie vyrobené z hovädzieho alebo kozieho mäsa. Niektoré populárne verzie sa vyrábajú s vajíčkom. Môžete vynechať mäso a zamerať sa na zeleninu pre uspokojivú vegetariánsku verziu. Ako môžete vidieť, mie goreng je pomerne všestranné jedlo s mnohými možnými variáciami.

Mie goreng krok 5

Zdroj https://www.chilipeppermadness.com/

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia