Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Malajsky hovadzi RendangMalajský hovädzí rendang je jedlom s výrazným a zaujímavým chuťovým profilom. Ovplyvňujte chuť tým, že hravo prispôsobíte množstvo cukru a čili, čím dosiahnete širokú škálu chuťových zážitkov.

Toto jedlo sa najlepšie podáva s ryžou, čo umožňuje, aby sa bohaté chute dokonale spájali.

Príprava: 30 min
Varenie: 1 hod 30 min
Celkový čas: 2 hod
Porcie: 6
Dávka: 6 porcií

Ingrediencie:

  • 170 gramov šalotky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 15 sušených červených korenistých papričiek
  • 5 plátkov čerstvého koreňového zázvoru
  • 5 stoniek citrónovej trávy, nakrájaných
  • 2 čajové lyžičky semien koriandru
  • 2 čajové lyžičky semien feniklu
  • 2 čajové lyžičky semien rímskeho koriandra
  • 1 štipka strúhaného muškátového oriešku
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 567 gramov hovädzieho mäsa na guláš, nakrájaného na kocky veľkosti 2,5 cm
  • 1 ½ polievkové lyžice bieleho cukru
  • 200 gramov strúhaného kokosu
  • 5 celých klinčekov
  • 1 kúsok škorice
  • 395 ml kokosového mlieka
  • 200 ml vody
  • Soľ podľa chuti

Postup:

  1. V suchej panvici si zohrejte strúhaný kokos, neustále miešajte, až kým nezhnedne. Odložte na stranu a nechajte vychladnúť.
  2. V mixéri alebo food procesore rozmixujte šalotky, cesnak, sušené červené korenisté papričky, zázvor a nakrájanú citrónovú trávu na hustú pastu.
  3. Pomelte semienka koriandru, feniklu, rímskeho koriandra a strúhaný muškátový oriešok.
  4. Použitím tej istej panvice orestujte pastu zo šalotiek na troche oleja niekoľko minút. Pridajte pomleté semienka koriandru, feniklu, rímskeho koriandra a strúhaný muškátový oriešok; varíme 3 až 4 minúty za stáleho miešania. Pridajte hovädzie mäso a varte na strednom ohni ďalších 3 až 4 minúty, alebo kým mäso nezhnedne.
  5. Primiešajte cukor, strúhaný kokos, klinčeky, kúsok škorice, kokosové mlieko a vodu. Dajte variť, znížte teplotu a nechajte vrieť, kým sa väčšina tekutiny neodparí a mäso sa stane mäkkým (približne 1 hodina). Ochutnajte soľou podľa chuti.

Naužite sa bohatých a aromatických chute Malejského hovädzieho rendangu, jedla, ktoré ukazuje kulinársku zručnosť a harmonické splynutie chutí charakteristických pre malejskú kuchyňu.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia