Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Japonská kuchyňa je známa po celom svete svojou jedinečnou kombináciou chutí, zdravými surovinami a kvalitným spracovaním.

Japonská kuchyňa sa neomezuje iba na sushi a sashimi, hoci tieto pokrmy sú najznámejšie, ale zahŕňa celú radu ďalších lahodných jedál. Tu je prehľad niektorých hlavných aspektov japonskej kuchyne:

Ryby a morské plody:

Japonská kuchyňa je bohatá na ryby a morské plody. Sashimi, sushi a tempura sú niektoré z najobľúbenejších pokrmov. Sushi je obvykle tvorené plátkami surovej ryby na vrchole ryže, zatiaľ čo sashimi sú tenké plátky surových rýb bez ryže.

Ryža:

Ryža je základom japonskej stravy. Japonci obvykle konzumujú guľatozrnú ryžu (japonica) , ktorá sa používa nielen na sushi, ale aj na mnoho ďalších pokrmov.

Miso polievka:

Miso polievka je tradičná japonská polievka vyrobená z miso pasty (fermentovanej sójovej pasta) zmiešanej s vodou, riasami a ďalšími prísadami. Je bežne podávaná na japonské raňajky.

Tempura:

Tempura je spôsob vyprážania, kedy sa potraviny (často morské plody alebo zelenina) obalia v cestíčku a smažia sa do zlatista. Podáva sa s omáčkou na dip.

Yakitori:

Yakitori sú špízy s kuracím mäsom alebo ďalšími prísadami, ktoré sú grilované a často podávané s omáčkou tare (sladká a slaná omáčka).

Nabe:

Nabe je druh Hot Potu, kde sa varí zelenina, mäso a ďalšie prísady v aromatickom vývare. Je to obľúbené jedlo pre rodinné oslavy alebo v zimných mesiacoch.

Ramen:

Japonská verzia tohto obľúbeného rezancového pokrmu je známa svojimi rôznymi regionálnymi variáciami. Základom ramena je väčšinou vývar na báze bravčového alebo kuracieho mäsa, na ktorý sa podávajú rezance a rôzne prísady.

Tempura Udon:

Udon rezance sú podávané v horúcej polievke, často kake udon, a sú sprevádzané kúsky tempury (vyprážaného pokrmu) na vrchole.

Yaki Udon:

Udon rezance sú vyprážané na panvici s rôznymi prísadami, ako je zelenina, kuracie mäso, morské plody alebo tofu. Zmes je ochutená sójovou omáčkou alebo okonomiyaki omáčkou.

Sukiyaki:

Sukiyaki je pokrm, pri ktorom sa na stole varí tenké plátky hovädzieho mäsa, zelenina a tofu v horúcom hrnci. Jednotlivé porcie sa potápajú do sladkej sójovej omáčky a vyprážajú sa.

Okonomiyaki:

Okonomiyaki je akási japonská palacinka alebo placka, ktorá môže obsahovať rôzne prísady, ako je kapusta, bravčové mäso, morské plody a ďalšie. Obvykle je podávaná s okonomiyaki omáčkou a majonézou.

Tamago Yaki:

Tamago yaki je sladký omeletový koláčik pripravený zmiešaním vajec s cukrom a sójovou omáčkou. Tieto jedlá sa často pripravujú v špeciálnej panvici nazývanej "makiyakinabe" a sú servírované ako raňajky alebo dezerty.

Tonkatsu:

Tonkatsu je vyprážaný plátok bravčového mäsa, ktorý je obaľovaný v panko strúhanke (chrumkavá japonská strúhanka) a servíruje sa s japonskou omáčkou a kapustou.

Katsudon:

Katsudon je ryža podávaná s plátkom tonkatsu (vyprážaného bravčového mäsa), cibuľou a vajíčkom. Všetky tieto ingrediencie sú dusené v omáčke a podávajú sa na ryži.

Yudofu:

Yudofu je tradičný japonský pokrm, ktorý zahŕňa varenie tofu v ľahkom vývare. Je to obľúbené jedlo, ktoré sa často podáva v zimných mesiacoch.

Unagi:

Unagi je grilovaný úhor, ktorý je obvykle podávaný s unagi omáčkou a servírovaný na ryžu. Tento pokrm je známy svojou sladkou a slanou chuťou.

Bento:

Bento sú balené obedy, ktoré sa skladajú z rôznych malých porcií jedla a sú často pripravované do krabíc pre ľahké prenosy.

Matcha:

Matcha je zelený čaj, ktorý je mletý na prášok a používa sa na prípravu matcha čaju a rôznych dezertov.

Japonská kuchyňa je známa svojou estetikou, precíznosťou a dôrazom na sezónne suroviny. Tradičná príprava japonských pokrmov vyžaduje zručnosť a trpezlivosť, čo je dôvod, prečo japonská kuchyňa zostáva jedným z najobľúbenejších gastronomických štýlov na svete.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia