Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Skvelé suši začína s skvelou ryžou. Pri výbere sushi ryže je dôležité zvážiť niekoľko faktorov, ktoré ovplyvnia kvalitu a chuť vášho sushi.

Pamätajte, že kvalitná sushi ryža je základom pre vytvorenie chutného a autentického sushi, preto sa snažte vybrať tú najlepšiu možnú voľbu podľa vašich preferencií a dostupnosti.

Tu sú niektoré veci, na ktoré by ste sa mali zamerať:

Typ ryže:

  • Najlepšou voľbou pre sushi je krátkozrnová ryža, najčastejšie známa ako sushi ryža alebo japonská ryža. Táto ryža má špecifickú lepkavosť a chuť, ktorá je ideálna pre tvorbu sushi.

Stupeň lepkavosti:

  • Sushi ryža by mala byť dostatočne lepkavá, aby sa dala ľahko tvarovať do jednotlivých kúskov sushi, ale zároveň by mala byť dostatočne voľná, aby sa zrnká nelepili k sebe príliš tesne. Ideálna sushi ryža vytvára pekné, dobre tvarovateľné a jemne lepkavé zrná

Kvalita:

  • Snažte sa vybrať kvalitnú sushi ryžu od overených značiek alebo výrobcov. Kvalitná sushi ryža má väčšinou jednotné zrná, čistú chuť a vôňu.

Pôvod:

  • Niektoré krajiny, ako Japonsko a Thajsko, sú známe pre vynikajúcu sushi ryžu. Skúste si vybrať ryžu pochádzajúcu z týchto krajín, ak je to možné.

Balenie:

  • Skúste vybrať sushi ryžu, ktorá je balená vo vákuových obaloch, pretože to pomáha zachovať jej čerstvosť a kvalitu.

Správna príprava sushi ryže je kľúčová pre vytvorenie chutného a kvalitného sushi. Tu je postup, ako ju pripraviť:

Pripravte sushi ryžu:

  • Nalejte sušenú sushi ryžu do misky a dôkladne ju prepláchnite studenou vodou. Preplachujte ryžu, kým nebude voda úplne čistá.

Varenie ryže:

  • Preložte prepláchnutú ryžu do hrnca a pridajte vodu vo pomere 1,1 až 1,2 šálky vody na 1 šálku ryže.
  • Zakryte hrniec a nechajte ryžu odstáť 30 minút, aby sa dobre namočila.
  • Potom varíme ryžu na strednom ohni, kým nezačne voda variť. Potom znížte teplotu a nechajte ryžu variť ďalších 10-15 minút, kým sa voda nevyparí a ryža sa uvarí.

Dovarenie ryže:

  • Keď je ryža uviazaná, odstráňte hrniec z ohňa a nechajte ju odstáť pod pokrievkou asi 10 minút. Týmto spôsobom sa ryža dovarí do mäkka.

Príprava zmesi octu:

  • V malej mise zmiešajte ryžový ocot, cukor a soľ. Dávky môžete prispôsobiť svojej chuti. Ocot dodá ryži charakteristickú chuť a konzistenciu.

Zmiešajte ryžu a ocot:

  • Preložte uvarenú ryžu do veľkej misky na miešanie.
  • Postupne pridávajte zmes ocotu do ryže a jemne miešajte. Uistite sa, že ocot je rovnomerne rozmiestnený medzi zrnkami ryže.

Chladenie ryže:

  • Po zmiešaní ocotu s ryžou ju rozotrite na povrchu širokej misky alebo pekáča.
  • Vetrajte ryžu pomocou ventilátora alebo vetráka, aby sa rýchlejšie ochladila.

Po úspešnom dokončení týchto krokov bude vaša sushi ryža pripravená na tvorbu rôznych druhov sushi, ako napríklad nigiri, maki alebo sashimi.

V tomto videu sa dozviete, ako sa robí suši ryža.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia