Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

 

Čínske jedlá na stoleÁzijská kuchyňa je v Spojených štátoch a na celom svete čoraz populárnejšia.

Každý si tu nájde niečo pre seba, od klasickej čínskej kuchyne až po modernejšie japonské jedlá. Čo však robí ázijské jedlá takými jedinečnými a chutnými? Odpoveď je v spôsoboch varenia.

Bez ohľadu na to, či ste začiatočník alebo majster kuchár, poznanie rôznych metód varenia ázijskej kuchyne je základom pre prípravu chutných jedál. So správnymi prísadami a technikami môžete doma ľahko pripraviť jedlá reštauračnej kvality. Ponorte sa teda do ázijských kuchárskych metód a zistite, čo všetko sa môžete naučiť.

1. Fritovanie

Fritovanie je spôsob varenia, ktorý sa stáva čoraz obľúbenejším. Táto technika spočíva v ponorení jedla do hlbokej nádoby s horúcim olejom, v ktorom sa jedlo rýchlo a rovnomerne uvarí. Je to skvelý spôsob, ako zabezpečiť dôkladné prepečenie jedla, ktorému dodá lahodnú a chrumkavú štruktúru.

Medzi vyprážané ingrediencie patria jarné závitky, tempura a kuracie krídla. Na fritovanie je najlepšie používať olej s vysokým bodom zadymenia. Medzi najlepšie možnosti patria rastlinné oleje ako repkový, slnečnicový a arašidový a živočíšne tuky ako bravčová masť a loj. Ak by ste chceli aromatickejšiu možnosť, môžete použiť aj oleje z orechov, napríklad mandľový, vlašský a lieskový.

2. Grilovanie

Niektoré ázijské jedlá majú dymovú, spálenú chuť, pretože v ázijskej kuchyni sa bežne používa grilovanie. Pri grilovaní sa jedlo pripravuje priamym teplom, zvyčajne na otvorenom ohni alebo na žeravom uhlí. Najobľúbenejším spôsobom grilovania je grilovanie na otvorenom ohni, ale môžete použiť aj elektrický alebo plynový gril.

Pri grilovaní používajte správny typ dreveného uhlia alebo drevných štiepok. Medzi najobľúbenejšie patria mesquite, hickory a jablkové drevo. Okrem toho môžete používať marinády a omáčky, ktoré dodajú jedlu chuť. Aby ste zabezpečili rovnomerné prepečenie jedla, potrite ho olejom pomocou štetca a často ho otáčajte.

3. Dusenie

Jedným zo spôsobov, ako zlepšiť svoje kuchárske zručnosti, je naučiť sa dusiť. Dusenie je postup varenia, pri ktorom sa jedlo dlhší čas varí v tekutine na miernom ohni. Tento spôsob varenia pomáha zjemniť tvrdé kusy mäsa a dodať jedlu chuť. Na dusenie budete potrebovať hrniec s ťažkým dnom a pokrievkou, napríklad holandskú rúru.

Ďalšia vec, ktorú si treba zapamätať pri dusení, je, že musíte byť trpezliví. Ak sa totiž budete ponáhľať, nebudete môcť využiť všetky výhody tejto techniky. Vo všeobecnosti platí, že jedlo varte v tekutine aspoň hodinu a až potom skontrolujte, či je hotové. Okrem toho používajte aromatické prísady, ako sú bylinky, korenie a zelenina, aby ste z dusenia vyťažili čo najviac.

4. Smaženie

Smaženie je spôsob varenia, ktorý pochádza z Číny a v súčasnosti sa v ázijskej kuchyni bežne používa. Ide o rýchle varenie malých kúskov potravín v horúcom woku alebo panvici na vysokom ohni. Jedlo sa neustále prehadzuje a mieša, čím sa rovnomerne a rýchlo uvarí. Smaženie za stáleho miešania je skvelý spôsob, ako zachovať čerstvosť, farbu a štruktúru surovín, a často sa používa na prípravu zeleniny, mäsa a tofu. Na efektívne vyprážanie je dôležité mať všetky ingrediencie pripravené a pripravené, pretože proces varenia je rýchly.

5. Varenie

Varenie je spôsob varenia, pri ktorom sa potraviny ponoria do vriacej vody alebo vývaru. Táto metóda sa často používa na varenie cestovín, ryže, zeleniny a vajec. Varenie je rýchly a účinný spôsob varenia potravín a je to tiež skvelý spôsob, ako zjemniť tvrdé kusy mäsa. Na efektívne varenie potravín je dôležité použiť veľký hrniec a pred pridaním potravín uviesť vodu alebo vývar do varu.

6. Varenie v pare

Varenie v pare je spôsob varenia, pri ktorom sa potraviny pripravujú pomocou pary z vriacej vody. Táto metóda sa často používa na varenie zeleniny, morských plodov a knedlí. Varenie v pare je zdravý a účinný spôsob varenia, pretože sa pri ňom zachováva chuť a živiny zložiek. Na efektívne varenie potravín v pare je dôležité používať parný kôš alebo parný hrniec a umiestniť potraviny do koša alebo hrnca nad vriacu vodu.

7. Pečenie

Pečenie je spôsob varenia, pri ktorom sa potraviny pripravujú v rúre obklopené suchým teplom. Táto metóda sa často používa na prípravu mäsa, hydiny a zeleniny. Pečenie je skvelý spôsob, ako získať bohatú, karamelizovanú chuť, a je to tiež efektívny spôsob prípravy potravín. Na efektívne pečenie potravín je dôležité používať vysokú teplotu a potraviny pravidelne polievať vlastnou šťavou alebo marinádou.

8. Údenie

Údenie je spôsob varenia, pri ktorom sa potraviny pripravujú pomocou dymu z ohňa. Táto metóda sa často používa na prípravu mäsa, hydiny a rýb. Údenie je skvelý spôsob, ako dodať jedlu bohatú, dymovú chuť, a je to tiež pomalá a nízka metóda varenia, ktorá je skvelá na zjemnenie tvrdých kusov mäsa. Na účinné údenie potravín je dôležité používať správny druh dreva a kontrolovať teplotu ohňa.

9. Varenie vo woku

Varenie vo woku je spôsob varenia, ktorý pochádza z Číny a v súčasnosti sa hojne využíva v ázijskej kuchyni. Ide o varenie potravín vo veľkej plytkej panvici s okrúhlym dnom nazývanej wok. Varenie vo woku je rýchly a efektívny spôsob prípravy jedla a je to tiež skvelý spôsob, ako zachovať čerstvosť, farbu a štruktúru zložiek. Na efektívne varenie vo woku je dôležité mať všetky ingrediencie pripravené a pripravené na varenie a používať vysokú teplotu a lopatku wok na neustále prehadzovanie a miešanie potravín.

Záverečné myšlienky

Ázijská kuchyňa je rozsiahla a rozmanitá kulinárska krajina, ktorú si najlepšie vychutnáte, ak ju pripravíte tradičnými metódami. Od ohnivých pokrmov v Sečuáne až po jemné chute kantonskej kuchyne - každý si nájde vhodný spôsob varenia.

Každá metóda má svoju jedinečnú chuť a štruktúru, preto je nevyhnutné pochopiť a použiť správnu metódu varenia na dosiahnutie požadovaných výsledkov. So správnymi prísadami a správnou metódou varenia môže každý vytvoriť chutné a autentické ázijské jedlá.

Foodland je obchod, na ktorý sa môžete spoľahnúť, že vám pomôže vytvoriť ázijské potraviny najvyššej kvality. Ponúkame širokú škálu ázijských ingrediencií, kuchynských nástrojov a receptov, ktoré vám pomôžu preskúmať svet ázijskej kuchyne. Nakupujte u nás ešte dnes!

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia