Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

 

Čínske jedlá na stoleČo je Bun Bo Nam Bo? 

Bun Bo Nam Bo je vo Vietname obľúbené jedlo, ktoré kombinuje jemné hovädzie mäso, ryžové rezance, čerstvú zeleninu a bylinky, čím vytvára aromatické a farebné jedlo. V tomto článku vám poskytneme prehľad ingrediencií používaných pri príprave Bun Bo Nam Bo, ako aj niekoľko tipov na jeho dokonalú prípravu.

Úvod do Bun Bo Nam Bo.

Bun Bo Nam Bo je tradičné vietnamské jedlo, ktoré je obľúbené pre svoju lahodnú chuť a farebnú prezentáciu. Toto jedlo zvyčajne pozostáva z ryžových rezancov, marinovaných pásikov hovädzieho mäsa, čerstvých byliniek, ako je koriander a mäta, a zeleniny, ako je šalát, mrkva a fazuľové klíčky. Tento chutný recept sa dedí z generácie na generáciu a stal sa základom vietnamskej kuchyne. Ak chcete vyskúšať nové recepty alebo ste fanúšikom kultúry chutných vietnamských jedál, Bun Bo Nam Bo sa určite oplatí vyskúšať!

Stručná história tohto klasického vietnamského jedla.

Bun Bo Nam Bo je klasické vietnamské jedlo, ktoré pochádza z mesta Hue, ktoré bolo kedysi hlavným mestom Vietnamu. Hovorí sa, že ho vytvorila skupina pouličných predajcov, ktorí chceli návštevníkom ponúknuť jednoduché, ale chutné jedlo, ktoré by vystihlo podstatu kuchyne tohto regiónu. Jedlo sa rýchlo stalo populárnym a rozšírilo sa po celom Vietname aj mimo neho. Dnes si na ňom pochutnávajú ľudia po celom svete, ktorí oceňujú jedinečnú kombináciu chutí a textúr, vďaka ktorým je také výnimočné.

Prísady používané v Bun Bo Nam Bo vrátane tradičnej omáčky nuoc mam.

Hlavnou zložkou Bun Bo Nam Bo je tradičná omáčka nuoc mam, čo je druh vietnamskej rybej omáčky. Táto omáčka dodáva jedlu pikantnú a umami chuť, vďaka čomu patrí medzi obľúbené chute miestnych obyvateľov aj turistov. Ďalšie prísady, ako napríklad ryžové rezance, dodávajú jedlu charakteristickú štruktúru, zatiaľ čo marinované pásiky hovädzieho mäsa ho robia sýtejším a výživnejším. Pridaním čerstvých byliniek, ako je koriander a mäta, sa dosiahne dokonalá rovnováha medzi intenzívnymi chuťami omáčky, zatiaľ čo zelenina, ako je šalát, mrkva a fazuľové klíčky, vytvára farebnú prezentáciu, ktorá je pastvou pre oči aj chuťové bunky.

Pokyny na prípravu Bun Bo Nam Bo krok za krokom.

Na prípravu Bun Bo Nam Bo budete potrebovať niekoľko surovín vrátane ryžových rezancov, pásikov hovädzieho mäsa, čerstvých byliniek a zeleniny. Najskôr uvarte ryžové rezance podľa pokynov na obale a nechajte ich vychladnúť. V miske marinujte pásiky hovädzieho mäsa s cesnakom, citrónovou trávou a rybacou omáčkou aspoň 30 minút. Po marinovaní grilujte alebo smažte na panvici, kým nie sú uvarené podľa vašich preferencií. Pokrm zostavte tak, že do misky dáte časť uvarených rezancov a na ne položíte uvarené hovädzie prúžky. Na vrch pridajte čerstvé bylinky, ako je koriander a mäta, a všetko spolu premiešajte. Jedlo podávajte s omáčkou nuoc mam, ktorú môžete namáčať alebo pokvapkať. Vychutnajte si toto klasické vietnamské jedlo!

Odporúčané spôsoby podávania a variácie, ktoré môžete vyskúšať doma.

Bun Bo Nam Bo je univerzálne jedlo, ktoré sa dá podávať rôznymi spôsobmi v závislosti od osobných preferencií. Tradične sa skladá z ryžových rezancov s grilovaným hovädzím alebo bravčovým mäsom, čerstvými bylinkami, fazuľovými klíčkami a arašidmi. Ak ho chcete posunúť na vyššiu úroveň, môžete pridať prísady, ako je vyprážaný cesnak, plátky uhoriek alebo nakladaná mrkva, ktoré dodajú jedlu extra chuť a chrumkavosť. Ďalším obľúbeným spôsobom, ako si vychutnať tento pokrm, je zabaliť ingrediencie do šalátových listov alebo ryžového papiera a namočiť ich do omáčky, čím získate osviežujúci a uspokojujúci zážitok z jarných roliek vo vietnamskom štýle. Vďaka množstvu chutných variácií si môžete Bun Bo Nam Bo vychutnať, ako len chcete!

Nakupujte s nami ešte dnes a pripravme si spolu chutné Bunbo Nam Bo!

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia