Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Jujuba ovocie sušenéJujuba (Ziziphus jujuba)

má pôvod v Číne a bola kultivovaná viac ako 4000 rokov. Je tiež známa pod rôznymi menami, ako čínské ďatle, červené ďatle, indiánske ďatle, korejské ďatle a Tsao. Ovocie jujuba sa pestuje aj v severnej Afrike, v Rusku,v južnej Európe, na Strednom východe a v juhozápadnej časti Spojených štátov. Keď je úplne zrelé, ovocie jujuba je úplne červené obsahuje veľmi vysoký obsah vitamínu C. Liečebné vlastnosti ovocia boli objavené pred tisíc rokmi rôznymi kultúrami.

Čerstvé ovocie jujuba chutí trochu ako jablká. Obvykle sa konzumuje vo forme sušenej, práškovej, tonikum alebo čaju.

Nižšie je 5 liečebných účinkov ovocia jujuba (a mnoho ďalších)

  • liečba rakoviny - Podľa Národného centra pre biotechnológiu, šťava z plodov jujuba má cytotoxickú aktivitu na rôzne nádorové bunečné líniie. Štúdie ukázali, že počet životaschopných buniek bol znížený po liečbe. Tieto liečebné účinky boli pripísané jujube okrem iných vďaka vysokému obsahu biologicky aktívnych látok. Okrem toho,  štúdie vykonané za 20 rokov preukázali bioaktívne látky, ktoré hrajú dôležitú úlohu v prevencii chronických ochorení.
  • antioxidačné vlastnosti:  Jujuba ovocie je tiež antioxidant s omladzujúcimi vlastnosťami,  má schopnosť pomôcť čistiť pleť.
  • čistenie krvi - Sušené plody obsahujú saponíny, alkaloidy a triterpenoidy. Tieto tri látky sú prospešné v čistení krvi, v trávení.
  • Oslobodenie od stresu - Ovocie jujuba má tiež stres zmierňujúce účinky. Používa sa v práškovej forme, ovocie jujuba pomáha upokojiť nervy a znížiť úzkosť.
  • mnoho ďalších výhod - V Číne sa Jujuba používa na liečbu hnačky, únavy a straty chuti do jedla. V Japonsku výskum ukázal na účinky ovocia jujuba k zvýšeniu imunity.

Navyše jujuba ovocie sa používa na zlepšenie svalovej sily, zvýšenie vytrvalosti, a ako tonikum na posilnenie funkcie pečene. Jedno populárne využitie je ako čaj na liečbu bolesti v krku. Konzumácia ovocia jujuba pomôže liečiť chronickú únavu, zápal priedušiek a anémiu.

zdroj: http://sk.nutritionproj.com

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia