Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

 

Čínske jedlá na stoleAutentická čínska kuchyňa je známa svojimi komplexnými chuťami a širokou škálou ingrediencií.

Hoci mnohé z týchto surovín sú pre západných kuchárov neznáme, existuje niekoľko základných surovín, ktoré môže použiť každý, kto chce začať s čínskou kuchyňou. Či už chcete pripraviť tradičný pokrm, alebo čínsku kuchyňu len začínate objavovať, tieto ingrediencie vám poskytnú základ, ktorý potrebujete na začiatok.

 

1. Sójová omáčka

Sójová omáčka je základnou zložkou čínskej kuchyne. Používa sa ako zvýrazňovač chuti a môže mať svetlú až tmavú farbu a chuť. Svetlá sójová omáčka je skvelým spôsobom, ako dodať jedlám slanú chuť, zatiaľ čo tmavá sójová omáčka dodáva hlbokú, bohatú chuť.

2. Ryžové víno

Ryžové víno je ďalšou základnou zložkou čínskej kuchyne. Používa sa na zvýraznenie chutí ostatných prísad a dodáva jedlám príjemnú sladkosť. Ryžové víno sa zvyčajne pridáva na začiatku varenia, ale môže sa použiť aj ako záverečná prísada.

3. Cesnak a zázvor

Cesnak a zázvor sú dve najčastejšie používané aromatické látky v čínskej kuchyni. Obe tieto zložky dodávajú pokrmom hĺbku chuti a môžu sa použiť na zvýraznenie chutí iných zložiek. Cesnak a zázvor sa v jedlách často používajú spoločne, ale môžu sa používať aj samostatne.

4. Chilli papričky

Chilli papričky sa často používajú na dochutenie čínskych jedál. Sušené chilli papričky sa zvyčajne používajú skôr na ochutenie než na zvýšenie pálivosti, zatiaľ čo čerstvé chilli papričky sa môžu použiť na zvýšenie pálivosti. Chilli papričky sa často používajú v kombinácii s inými aromatickými látkami, ako je cesnak a zázvor.

5. Sezamový olej

Sezamový olej je kľúčovou zložkou čínskej kuchyne. Používa sa na zvýraznenie chutí ostatných ingrediencií a dodáva jedlám príjemnú orieškovú príchuť. Sezamový olej sa zvyčajne pridáva na konci varenia, tesne pred podávaním.

Vyskúšajte chutné autentické čínske recepty

1. Kung Pao kuracie mäso

Toto klasické jedlo je základom čínskej kuchyne a nájdete ho takmer v každej čínskej reštaurácii. Vďaka kombinácii kuracieho mäsa, arašidov a zeleniny má pikantné miešané jedlo plnú chuť a štruktúru. Podávajte s dusenou bielou ryžou, aby ste získali kompletné jedlo.

2. Sladkokyslé bravčové mäso

Sladkokyslé bravčové mäso je klasické čínske jedlo, ktoré určite poteší. Kombinácia sladkokyslých chutí je dokonale vyvážená a jemné bravčové kúsky sú obalené v aromatickej omáčke. Podávajte s dusenou zeleninou a ryžou a pripravte si chutné jedlo.

3. Vajíčková polievka

Táto ľahká a aromatická polievka je ideálnym predjedlom ku každému jedlu. Vyrába sa z jednoduchej kombinácie kuracieho vývaru, vajec a zeleniny.

4. Smažené rezance

Smažené rezance sú rýchlym a jednoduchým pokrmom, ktorý možno pripraviť z rôznych druhov zeleniny, mäsa a korenín. Kombinácia chutí a textúr vytvára chutné jedlo, ktoré určite poteší.

5. Ostro kyslá polievka

Táto polievka je dokonale vyvážená. Kombinácia horúceho a kyslého je správna a polievka je plná zeleniny a tofu.

Záverečné myšlienky

Týchto päť ingrediencií je len niekoľko základných, ktoré sa používajú v čínskej kuchyni. S týmito surovinami môžete začať objavovať chute a techniky používané v autentickej čínskej kuchyni. Tieto ingrediencie vám pomôžu vytvoriť chutné jedlá, ktoré vás určite potešia, od miešaných pokrmov až po polievky.

Foodland ponúka široký výber čínskych korenín, omáčok, olejov a ďalších ingrediencií, ako aj recepty a užitočné rady na varenie. Ak hľadáte obchod s čínskymi potravinami v Bratislave, prezrite si naše produkty ešte dnes!

 

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia