Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Obraz ramen pre chladene dni V zime je jedlo dôležitou súčasťou pobytu v teple a potešenia. A keď prichádza podmrzujúce počasie, nie je nič lepšie ako zahriať sa výbornou miskou ramenu.

Ramen je jedlo, ktoré má v sebe všetko, čo potrebujete, aby ste sa cítili pohodlne a teplo. Táto japonská špecialita sa skladá z vývaru, miešaných zelenín, mäsa alebo morských plodov a samozrejme, špagetových rezancov. Je to jednoduché jedlo, ktoré svojou chuťou a teplotou dokáže rozohriať nielen telo, ale aj dušu.

Ramen má jedinečnú schopnosť zmierňovať chlad a prechladnutie. Jeho horký a pikantný vývar obsahuje zázvor a iné zdravé ingrediencie, ktoré pomáhajú posilniť imunitu a udržiavať si telo teplé aj v najchladnejšie dňoch.

Takže ďakujme Japoncom za toto ohromujúce jedlo, ktoré nám zahreje nielen telo, ale aj srdce a duch. Ak hľadáte najlepšie jedlo pre chladné dni, ramen je vaša odpoveď. Tento výživný a potešujúci pokrm je jednoducho výnimočný.

Úvod do ramenu

V zime je jedlo dôležitou súčasťou udržania teplo a pohody. A keď príde mrazivé počasie, niet nič lepšieho, ako sa zahriať chutnou miskou ramenu. Ramen je jedlo, ktoré má všetko, čo potrebujete, aby ste sa cítili pohodlne a teplo, dokonale naplnilo váš žalúdok.

Táto japonská špecialita sa skladá z vývaru, zeleniny, mäsa alebo morských plodov a, samozrejme, špagetových rezancov. Je to jednoduché jedlo, ktoré dokáže zahriať nielen telo, ale aj dušu svojím chuťovým zážitkom a teplotou.

Ramen má tiež jedinečnú schopnosť uľaviť od prechladnutia a chrípky. Jeho horký a pikantný vývar obsahuje zázvor a ďalšie zdravé prísady, ktoré pomáhajú posilňovať imunitu a udržiavať telo v teple aj v najchladnejších dňoch.

Takže vďačme Japoncom za toto ohromujúce jedlo, ktoré zahreje nielen naše telá, ale aj naše srdcia a duchy. Ak hľadáte najlepšie jedlo pre chladné dni, ramen je vaša odpoveď. Táto výživná a pohodlná jedlo je jednoducho výnimočná.

História ramenu

Ramen je jedlo s bohatou históriou a tradíciou. Pochádza z Japonska a jeho pôvod sa datuje do 19. storočia. Vtedy sa ramen prvýkrát objavil ako jedlo pre chudobných robotníkov. Postupne sa však stal veľmi obľúbeným a dnes je jedným z najpopulárnejších jedál vo svete.

Ramen je známy svojím výrazným chuťovým profilom a rôznymi variantami. Existuje mnoho typov ramenu, ktoré sa líšia vývarom, prísadami a štýlom prípravy. Každý región v Japonsku má svoj vlastný štýl ramenu, ktorý je jedinečný svojím spôsobom.

Prečo je ramen ideálny na chladné dni

Ramen je jedlo, ktoré je vynikajúce na zahriatie v chladných dňoch. Jeho horúci vývar a rezance vytvárajú kombináciu, ktorá dokáže zahriať aj najchladnejšie telo. Okrem toho ramen obsahuje zdravé prísady, ktoré pomáhajú posilňovať imunitu a uľahčujú prechladnutie a chrípku.

Jednou z hlavných ingrediencií v ramene je zázvor. Tento korenistý koreň má silné protizápalové a antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú posilňovať imunitný systém a bojovať proti chorobám. Zázvor tiež zvyšuje cirkuláciu krvi a zlepšuje trávenie, čo je dôležité pre udržanie telesnej teploty.

Rôzne druhy ramenu

Existuje veľa rôznych typov ramenu, ktoré ponúkajú rôzne chuťové zážitky. Každý typ ramenu má svoje vlastné špecifiká, ktoré ho robia jedinečným. Tu je prehľad niektorých najpopulárnejších typov ramenu:

1. Shoyu ramen: Tento typ ramenu je charakteristický svojím sojovým vývarom a jemnou chuťou. Je to jeden z najtradičnejších a najobľúbenejších typov ramenu.

Miska shoyu ramen s paličkami a lyžicou

2. Tonkotsu ramen: Tonkotsu ramen je známy svojou bohatou a krémovou vôňou. Jeho vývar je vyrobený z varených kostí bravčového mäsa, čo mu dáva silnú chuť.

Tonkotsu ramen s morskymi riasami a vajickom

3. Miso ramen: Miso ramen je typ ramenu, ktorý obsahuje miso pastu ako hlavnú chuťovú zložku. Miso dodáva ramenu bohatú a hlbokú chuť.

Miso ramen

4. Spicy ramen: Pre tých, ktorí majú radi pikantné jedlá, je tu pikantné ramen. Tento typ ramenu obsahuje pikantnú omáčku alebo korenie, ktoré dodáva jedlu ohňovú chuť.

Spicy ramen - japonská špecialita

Obľúbené prílohy na ramen

Ramen je jedlo, ktoré je často doplnené rôznymi prílohami, aby sa zlepšil jeho chuťový zážitok a poskytli sa ďalšie textúry. Tu sú niektoré obľúbené prílohy, ktoré sa často podávajú s ramenom:

1. Chashu: Chashu je tenký plát mäsa, ktorý sa podáva na ramene. Mäso je obvykle marinované a varené pomaly, aby sa dosiahol bohatý a mäkký chuť.

2. Vajce ajitsuke tamago: Toto vajce je varené v špeciálnej zmesi sójovej omáčky a iných prísad, čo mu dáva slanú a sladkú chuť. Vajce je mäkké a má nádhernú oranžovú farbu.

3. Nori: Nori je morská riasa, ktorá sa často používa ako príloha k ramenu. Má slanú chuť a dodáva jedlu príjemnú morskú arómu.

4. Zázvor: Zázvor je jednou z najčastejších príloh k ramenu. Jeho osviežujúca chuť a ostrá aróma vytvárajú skvelý kontrast s ramenom.

Ako pripraviť domáci ramen

Ak sa chcete pokúsiť pripraviť domáce ramen, nemusí to byť také ťažké, ako sa zdá. Tu je jednoduchý postup, ako pripraviť domáce ramen:

1. Pripravte si vývar: Varte kosti alebo mäso s bylinkami a zeleninou, aby ste vytvorili bohatý vývar. Nechajte vývar variť na miernom ohni aspoň 2 hodiny, aby sa získala plná chuť.

2. Pripravte si prísady: Nakrájajte zeleninu, mäso a prílohy, ktoré chcete pridať do ramenu. Môžete použiť čerstvé alebo mrazené zeleniny podľa vašej preferencie.

3. Uvarťe ramen rezance: Uvarťe ramen rezance podľa pokynov na obale. Dôležité je ich nespať, aby zostali al dente a mali pevnú textúru.

4. Spojte všetky prísady: Do misky pridajte ramen rezance, vývar a všetky prísady, ktoré ste si pripravili. Premiešajte, aby sa všetko dobre spojilo a servírujte ešte horúce.

Najlepšie ramen reštaurácie na svete

Ak si chcete vychutnať skutočne vynikajúce ramenové jedlo, niekoľko reštaurácií vo svete ponúka jedinečný zážitok. Tu sú niektoré z najlepších reštaurácií s ramenom na svete:

1. Ichiran (Tokio, Japonsko): Ichiran je jednou z najznámejších reštaurácií s ramenom v Tokiu. Ich jedinečný koncept umožňuje hosťom ochutnať ramen sami a prispôsobiť si chuť podľa svojich preferencií.

2. Ippudo (New York, USA): Ippudo je medzinárodne uznávaná reštaurácia s ramenom, ktorá ponúka autentické japonské chuťové zážitky v New Yorku. Ich vývar je bohatý a chuťový profil je jedinečný.

3. Afuri (Tokio, Japonsko): Afuri je reštaurácia s ramenom, ktorá je známa svojím sviežim a ľahkým vývarom. Ich ramen je obľúbený medzi tými, ktorí majú radi jemnejšie chuťové zážitky.

4. Ivan Ramen (New York, USA): Ivan Ramen je reštaurácia v New Yorku, ktorá kombinuje japonské a americké vplyvy. Ich ramen je inovatívne a ponúka unikátne kombinácie chute.

Zdravotné výhody ramenu

Okrem toho, že je ramen chutné a pohodlné jedlo, má aj niekoľko zdravotných výhod. Tu sú niektoré z týchto výhod:

1. Posilňuje imunitu: Ramen obsahuje zdravé prísady, ako je zázvor a zelenina, ktoré podporujú imunitný systém a pomáhajú bojovať proti chorobám.

2. Zlepšuje trávenie: Vývar v ramene obsahuje bylinky a korenie, ktoré podporujú trávenie a zlepšujú metabolizmus.

3. Dodáva energiu: Ramen je energeticky bohaté jedlo, ktoré poskytuje potrebnú energiu pre celý deň.

4. Obsahuje zdravé bielkoviny: Mäso alebo morské plody v ramene obsahujú zdravé bielkoviny, ktoré sú dôležité pre rast a opravu tkanív.

Recepty na ramen, ktoré môžete vyskúšať doma

Ak si chcete vychutnať domáce ramenové jedlo, tu sú niektoré recepty, ktoré môžete vyskúšať doma:

1. Klasické shoyu ramen: Tento recept obsahuje sojový vývar, mäso a zeleninu. Je to jednoduchý a autentický spôsob prípravy shoyu ramenu.

2. Zeleninové miso ramen: Ak preferujete vegánske jedlá, zeleninové miso ramen je skvelou voľbou. Obsahuje zeleninu, miso pastu a bylinky.

3. Pikantné tonkotsu ramen: Pre tých, ktorí majú radi pikantné jedlá, pikantné

Záver: Prečo by mal byť ramen vaším jedlom počas chladných dní

Ingrediencie:

  • 4 šálky bravčovej vývaru
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica rybacej omáčky
  • 1 lyžička sezamového oleja - 1 lyžička cukru
  • 200 g varenej bravčovej panenky, nakrájanej na tenké plátky - 200 g vajec, uvarených natvrdo, nakrájaných na polovice
  • 200 g varených ramenných rezancov
  • 100 g bambusových výhonkov, nakrájaných na tenké plátky - 2 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • 1 zelená cibuľka, nasekaná
  • korenie podľa chuti (soľ, korenie, čierne korenie)

Postup:

1. V hrnci zohrejte bravčový vývar a pridajte sójovú omáčku, rybiu omáčku, sezamový olej a cukor. Premiešajte a nechajte vrieť na miernom ohni.

2. Pridajte nakrájanú bravčovú panenku a nechajte ju variť asi 5 minút, kým sa dobre prehreje.

3. Pridajte vajcia, rezance, bambusové výhonky, cesnak a zelenú cibuľku. Ochutnajte a pridajte korenie podľa chuti.

4. Podávajte teplé a užívajte si pohodlné a chutné domáce ramen.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia