Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

 

Čínske jedlá na stole

Suši je tradičné japonské jedlo, ktoré sa stáva čoraz populárnejším na celom svete. Je to zdravé, chutné a vizuálne atraktívne jedlo, ktoré si môžete vychutnať v rôznych podobách.

Výroba sushi doma môže byť zábavná a obohacujúca skúsenosť, ale môže byť aj náročná. Existuje niekoľko tipov a trikov, ktoré môžu amatérski kuchári aj profesionálni kuchári použiť na prípravu chutného a krásneho sushi.

V tomto článku sa budeme venovať niektorým osvedčeným postupom pri príprave sushi, ktoré vám pomôžu vždy vytvoriť dokonalé rolky. Či už ste začiatočník alebo skúsený kuchár sushi, tieto tipy vám pomôžu zlepšiť vaše zručnosti a vytvoriť lahodné sushi, ktoré urobí dojem na vašich priateľov a rodinu.

Príprava

Prvým krokom pri príprave skvelého sushi je príprava všetkých ingrediencií pred tým, ako začnete váľať. To znamená, že by ste mali mať uvarenú a ochutenú ryžu, nakrájané a pripravené náplne a pripravenú bambusovú podložku a ďalšie nástroje. Uistite sa, že máte všetko potrebné ešte pred začatím, aby ste sa nemuseli uprostred rolovania zastaviť a niečo vziať.

Ryža

Ryža je najdôležitejšou súčasťou sushi, preto je dôležité, aby bola správna. Používajte krátkozrnnú ryžu na sushi a pred varením ju dôkladne umyte, aby ste odstránili prebytočný škrob. Ryžu uvarte v ryžovare alebo na sporáku podľa pokynov na obale. Keď je ryža uvarená, ochuťte ju zmesou ryžového octu, cukru a soli a jemne ju premiešajte špachtľou alebo drevenou lyžicou. Dávajte pozor, aby ste ryžu nepremiešali, pretože by sa mohla stať kašovitou.

Výplne

Pri výbere náplne do sushi buďte kreatívni, ale zachovajte jednoduchosť. Používajte čerstvé a kvalitné suroviny a nakrájajte ich na malé, tenké kúsky, aby sa ľahko zmestili do rolky. Medzi obľúbené náplne patria uhorka, avokádo, mrkva, krab, losos a tuniak. Môžete použiť aj varené krevety, kuracie mäso alebo tofu ako vegetariánsku variantu.

Rolling

Ak chcete zrolovať sushi, položte list nori (sušené morské riasy) na bambusovú podložku lesklou stranou nadol. Navlhčite si ruky vodou, aby sa ryža nelepila, a rozotrite na nori tenkú vrstvu ryže, pričom na okrajoch nechajte malý okraj. Do stredu ryže pridajte náplň a pomocou podložky sushi pevne zrolujte. Prstami vytvarujte rolku do tvaru valca a ostrým nožom ju nakrájajte na plátky.

Prezentácia

Pri sushi je dôležitá prezentácia, pretože by malo byť nielen chutné, ale aj vizuálne atraktívne. Sushi naaranžujte na tanier alebo misku a ozdobte wasabi, sójovou omáčkou, zázvorom a sezamovými semienkami. Podávajte s paličkami a malou miskou so sójovou omáčkou na namáčanie.

Strúhanie wasabi

Na strúhanie čerstvého wasabi použite špeciálne strúhadlo nazývané oroshigane. Podržte koreň wasabi a strúhajte ho krúživými pohybmi na drsnom povrchu strúhadla. Dávajte pozor, aby ste si o strúhadlo nepoškriabali prsty. Nastrúhané wasabi by malo mať podobu jemnej pasty, ktorú môžete ihneď použiť alebo uskladniť vo vzduchotesnej nádobe v chladničke až na dva týždne. Čerstvo nastrúhané wasabi má výraznejšiu chuť a vôňu ako vopred pripravená pasta wasabi.

Záver

Výroba sushi doma môže byť zábavná a obohacujúca skúsenosť. Ak budete postupovať podľa týchto tipov a trikov, môžete vytvoriť chutné a krásne sushi, ktoré urobí dojem na vašich priateľov a rodinu. Nezabudnite byť kreatívni pri náplniach a nebojte sa experimentovať s rôznymi chuťami a textúrami. S praxou sa z vás v okamihu stane sushi profesionál!

Ak hľadáte dobrý obchod s ázijskými potravinami, príďte si nakúpiť do Foodlandu. Ponúkame najširší sortiment kvalitných ázijských potravín pre modernú gastronómiu.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia