Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

 

Čínske jedlá na stoleÁzijské jedlá sú v súčasnosti čoraz obľúbenejšie. Rozmanitá a aromatická kuchyňa si podmanila chuťové poháriky ľudí na celom svete.

Jedným z najobľúbenejších a najvšestrannejších jedál ázijskej kuchyne sú rezance. Sú základným jedlom väčšiny ázijských kultúr a to z dobrých dôvodov. Rezance sa vyrábajú v rôznych formách a z rôznych surovín. Sú tiež všestranné a chutné a možno si ich vychutnať na mnoho spôsobov. Často tvoria základ pokrmov, najmä s polievkou. Ktoré druhy ázijských rezancov by však ľudia mali poznať? Tu je niekoľko nápadov.

1. Ramen rezance

Rezance Ramen pochádzajú z Japonska a v súčasnosti sú obľúbeným jedlom na celom svete. Vyrábajú sa z pšeničnej múky, soli, vody a kansui, alkalickej vody, ktorá dodáva rezancom výraznú štruktúru a chuť. Japonskí kuchári pripravujú rezance ramen každý deň čerstvé, zvyčajne vlastnými rukami.

Rezance Ramen sú tenké a pružné a absorbujú vývar, v ktorom sa varia, takže sú vynikajúcou voľbou do polievok. Často sa podávajú s rôznymi prílohami, ako sú plátky bravčového mäsa, varené vajcia, zelená cibuľka a morské riasy - existuje mnoho druhov, každý s vývarom a prílohami.

2. Sklenené rezance

Sklenené rezance alebo celofánové rezance sa vyrábajú zo škrobu z mungo fazule, zemiakov alebo sladkých zemiakov. Sú priesvitné a mierne žuvačkové, zvyčajne sa varia blanšírovaním vo vriacej vode ochutenej soľou. Sklenené rezance sú známe v čínskej, kórejskej a thajskej kuchyni.

Často sa používajú do vyprážaných jedál a šalátov. Sklenené rezance sa používajú aj do jarných závitkov a polievok. Sklenené rezance sú tiež najlepším pridanými ingredenciami, ktoré môžu ľudia použiť v mnohých jedlách. Keďže majú nevýraznú chuť, nebojujú s inými chuťami, ale preberajú chuť pripravovaného pokrmu.

3. Rezance soba

Rezance soba sú druh japonských rezancov, ktoré sa vyrábajú z pohánkovej a pšeničnej múky. Majú orechovú chuť a o niečo pevnejšiu štruktúru ako rezance ramen. Rezance soba sa často podávajú studené s omáčkou alebo vývarom. Používajú sa aj do vyprážaných jedál a šalátov.

Rezance soba sú zdravou voľbou, pretože majú vysoký obsah bielkovín a vlákniny a nízky obsah tuku. Bielkoviny sú nevyhnutné na výstavbu a obnovu tkanív v tele a pomáhajú nám udržať pocit sýtosti a nasýtenia po dlhšiu dobu. Obsahujú osem gramov bielkovín na porciu, čo je viac ako zvyčajne.

4. Rezance udon

Rezance udon sú ďalším druhom japonských rezancov, ktoré sa vyrábajú z pšeničnej múky a vody. Majú hrubšiu a mäkšiu štruktúru ako rezance soba a často sa používajú do polievok. Rezance udon sú tiež skvelou voľbou do vyprážaných jedál a šalátov. V Japonsku sa rezance udon často podávajú s prílohami ako je krevety, morské plody alebo vajcia.

5. Ryžové rezance

Ryžové rezance sú druh rezancov vyrobených z ryžovej múky a vody. Sú obľúbené v kuchyni juhovýchodnej Ázie a používajú sa v jedlách ako Pad Thai, Pho a Laksa. Ryžové rezance sa vyrábajú v rôznych veľkostiach, od tenkých rezancov vermicelli až po široké ploché rezance. Majú mäkkú a jemnú štruktúru a absorbujú chuť pokrmu, v ktorom sa varia. Ryžové rezance sa môžu smažiť, variť alebo namáčať v horúcej vode.

Záver

Ázijská kuchyňa je plná chutných a rozmanitých jedál z rezancov. Týchto päť druhov rezancov je len niekoľko príkladov dostupných druhov. Každý typ rezancov má svoju jedinečnú štruktúru, chuť a použitie v rôznych jedlách. Pochopenie základov týchto druhov rezancov vám pomôže ešte viac oceniť ázijskú kuchyňu. Preto, keď si nabudúce objednáte misku ramenu alebo miešaného jedla, budete presne vedieť, aké rezance jete.

Hľadáte najlepšie ázijské potraviny na Slovensku? Navštívte Foodland - váš komplexný obchod s najširším sortimentom kvalitných ázijských potravín. Či už hľadáte veľkoobchod, maloobchod alebo online nákupy, máme pre vás všetko. Náš obchod sa nachádza v pohodlnej lokalite vo vašej blízkosti, preto si ešte dnes prezrite naše autentické ázijské potraviny. Neuspokojte sa s nižšou cenou; vyberte si Foodland pre najlepšie ázijské potraviny v meste!

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia