Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Tipy a triky na varenie

Ázijská kuchyňa je známa svojimi živými chuťami, bohatou štruktúrou a rozmanitými prísadami.

Jedlá z mäsa sú neodmysliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne a existuje množstvo mäsových jedál, ktoré si získali popularitu po celom svete.

Tieto mäsové jedlá sú nielen chutné, ale poskytujú aj pohľad na kultúru a tradície regiónu:

Kuracie mäso Kung Pao

Kung Pao Chicken je pikantné sečuánske jedlo, ktoré sa stalo základom čínskej kuchyne. Jedlo sa pripravuje z kuracieho mäsa nakrájaného na kocky, arašidov, zeleniny a pikantnej omáčky zo sójovej omáčky, octu a sečuánskej papriky. Toto jedlo je známe svojou výraznou a pikantnou chuťou a často sa podáva s ryžou alebo rezancami. Kuracie mäso Kung Pao musí ochutnať každý, kto chce spoznať výrazné chute čínskej kuchyne.

Ramen

Ramen je japonská rezancová polievka, ktorá sa stala celosvetovou senzáciou. Ramen sa pripravuje z pšeničných rezancov, slaného vývaru a rôznych príloh, ako sú plátky bravčového mäsa, varené vajce, zelená cibuľka a bambusové výhonky. Jedlo má jedinečnú chuť umami, ktorá je upokojujúca a zároveň sýta. Každý región v Japonsku má svoj vlastný pohľad na Ramen a je to jedlo, ktoré milujú ľudia všetkých vekových kategórií.

Bulgogi

Bulgogi je kórejské jedlo, ktoré sa pripravuje z marinovaného hovädzieho mäsa, sójovej omáčky, cukru, cesnaku a sezamového oleja. Mäso sa griluje alebo smaží na panvici a často sa podáva s ryžou a prílohami, ako je kimči a nakladaná zelenina. Jedlo má sladkú a slanú chuť a je obľúbeným pokrmom, ktorý sa podáva na rodinných stretnutiach a pri špeciálnych príležitostiach.

Satay

Satay je obľúbené indonézske jedlo, ktoré sa pripravuje z grilovaného alebo na špíze napichnutého mäsa, zvyčajne kuracieho alebo hovädzieho. Mäso sa marinuje v zmesi korenín a arašidovej omáčky a griluje sa na otvorenom ohni. Satay sa často podáva s ryžou a pikantnou arašidovou omáčkou. Pokrm má dymovú a pikantnú chuť a v Indonézii je obľúbeným pouličným jedlom.

Pho

Pho je vietnamská rezancová polievka, ktorá sa pripravuje z ryžových rezancov, slaného vývaru a rôznych príloh, ako sú plátky hovädzieho mäsa, fazuľové klíčky a čerstvé bylinky. Toto jedlo má jedinečnú chuť, ktorá je osviežujúca a zároveň upokojujúca. Pho sa vo Vietname často podáva na raňajky a je obľúbeným jedlom vo vietnamských reštauráciách po celom svete.

Adobo

Adobo je filipínske jedlo, ktoré sa pripravuje z kuracieho alebo bravčového mäsa, sójovej omáčky, octu, cesnaku a bobkového listu. Mäso sa dusí v omáčke, kým nie je mäkké a aromatické. Adobo sa často podáva s ryžou a nakladanou zeleninou. Jedlo má pikantnú a slanú chuť a je základom filipínskej kuchyne.

Yakitori

Yakitori

Yakitori je japonské jedlo, ktoré sa pripravuje zo špízového kuracieho mäsa, ktoré sa griluje na otvorenom ohni. Kuracie mäso sa ochucuje sójovou omáčkou, saké a mirínom a často sa podáva s rôznymi druhmi zeleniny, ako je zelená cibuľka a huby. Yakitori má dymovú a pikantnú chuť, ktorá je sýta a aromatická.

Hovädzie mäso Rendang

Rendang Beef

Hovädzí rendang je pikantné indonézske jedlo, ktoré sa pripravuje z hovädzieho mäsa, ktoré sa varí v zmesi kokosového mlieka a korenia, kým nie je mäkké a aromatické. Pokrm má bohatú a komplexnú chuť, ktorá je pikantná aj slaná. Hovädzie mäso Rendang sa často podáva s ryžou a nakladanou zeleninou.

Biryani

Byriani

Biryani je obľúbené indické jedlo, ktoré sa pripravuje z ryže, mäsa a rôznych korenín, ako je rasca, koriander a kurkuma. Toto jedlo má voňavú a korenistú chuť, ktorá je sýta a chutná. Biryani sa často podáva pri špeciálnych príležitostiach, ako sú svadby a festivaly, a je obľúbeným jedlom v indických reštauráciách po celom svete.

Pekinská kačica

Peking Duck

Pekingská kačica je čínske jedlo, ktoré sa pripravuje z celej kačice, ktorá sa pečie, kým koža nie je chrumkavá a zlatistá. Kačica sa často podáva s palacinkami, šalotkou a sladkou fazuľovou omáčkou. Kačica po pekinsky má bohatú a pikantnú chuť, ktorá je sýta a chutná. Toto jedlo sa v Číne často podáva pri špeciálnych príležitostiach a musí ho ochutnať každý, kto navštívi túto krajinu.

Na záver

Ázijské mäsové jedlá sú známe svojimi výraznými chuťami, bohatou štruktúrou a rozmanitými prísadami. Od pikantných sečuánskych jedál až po voňavé indické birjany - každý si tu nájde mäsové jedlo pre svoje chuťové bunky. Tieto jedlá sú neodmysliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne a umožňujú nahliadnuť do kultúry a tradícií regiónu. Ak patríte medzi gurmánov, ktorí chcú spoznať pulzujúci svet ázijskej kuchyne, tieto najobľúbenejšie ázijské mäsové jedlá sú skvelým začiatkom.

 

Hľadáte obchod s ázijskými potravinami? Pozrite sa do Foodlandu. Ponúkame najširší sortiment kvalitných ázijských potravín pre modernú gastronómiu. Nakupujte ešte dnes!

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia