Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Boj proti vysokému krvnému tlaku chutným spôsobom Ázijské potraviny na záchranu!Ahoj, gurmáni a milovníci zdravia! 🍲 Ak vás alebo vašich blízkych trápi vysoký krvný tlak, je čas vydať sa na chutnú cestu ázijskou kuchyňou.

Ukázalo sa, že množstvo jedál a ingrediencií z tohto kúta sveta nie je len mimoriadne chutných, ale sú to aj hrdinovia v boji proti hypertenzii. Poďme sa do toho ponoriť!

  1. Polievka Miso: V Japonsku začíname naše kulinárske dobrodružstvo týmto jednoduchým, ale chutným vývarom z fermentovanej sójovej pasty. Miso je bohaté na prospešné zlúčeniny a dôležité minerály, ktoré môžu pomôcť regulovať krvný tlak.
  2. Kimči: V Kórei je obľúbená kvasená kapusta! Dôsledná konzumácia kimči, plná probiotík a dôležitých vitamínov, môže trochu podporiť zdravie vášho srdca. Len si dávajte pozor na množstvo sodíka, preto si vždy, keď je to možné, vyberajte odrody s nízkym obsahom sodíka.
  3. Cesnak: Cesnak sa používa v nespočetných ázijských jedlách, od miešaných pokrmov až po kari, a nielenže dodáva chuť. Obsahuje alicín, zlúčeninu, ktorá pomáha znižovať krvný tlak. Preto sa nehanbite a pridajte do jedla jeden alebo dva strúčiky navyše!
  4. Listová zelenina: Bok choy, kangkung a horčica sú len niektoré z ázijských zelených rastlín, ktoré obsahujú draslík. Tento užitočný minerál pomáha telu zbaviť sa sodíka a zmierňuje tlak na cievy.
  5. Edamame: Je to mladá zelená sója, ktorá je rovnako zábavná ako zdravá. Dajte si ich na desiatu, pridajte ich do šalátov alebo miešaných jedál a užívajte si výhody vlákniny, vitamínov a minerálov, ktoré obsahujú.
  6. Tofu: Tofu alebo fazuľový tvaroh je všestrannou zložkou mnohých ázijských jedál. Vďaka obsahu vápnika a horčíka je ďalším potravinovým bojovníkom v snahe udržať krvný tlak pod kontrolou.
  7. Ryby bohaté na omega-3: Myslite na lososa, makrelu a sardinky. Tieto ryby, ktoré sú bežné v japonskej a iných ázijských kuchyniach, sú plné omega-3 mastných kyselín, ktoré sú šampiónmi v znižovaní krvného tlaku.
  8. Čaj z ibišteka: Tento žiarivo červený čaj je obľúbený v mnohých častiach Ázie a nie je len potešením pre oči. Štúdie naznačujú, že fytochemikálie v ibišteku môžu pomôcť znížiť krvný tlak. Vymeníte popoludňajšiu kávu za šálku tohto nápoja?
  9. Ovos: Ovos sa bežne používa nielen na raňajky, ale aj v rôznych ázijských jedlách, napríklad v slaných nákypoch. Sú bohaté na beta-glukány, ktoré môžu pomôcť znížiť cholesterol aj krvný tlak.
  10. Mandle a vlašské orechy: Tieto orechy, ktorými sa často posýpajú ázijské dezerty alebo sa používajú v jedlách, sú skvelým zdrojom zdravých tukov pre srdce. Je dokázané, že znižujú zápal tepien a znižujú krvný tlak.

Tak a je to! Stravovanie na ceste k lepšiemu zdraviu srdca nemusí byť nudné. Zaradením niektorých z týchto chutných ázijských potravín do svojho jedálnička si môžete vychutnať neuveriteľné chute a zdravo zvýšiť svoj krvný tlak. Pred drastickou zmenou stravy sa nezabudnite poradiť so zdravotníckym pracovníkom, najmä ak užívate lieky. Na zdravie a chutné jedlá s Foodlandom! 🥢🍜🍱

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia