Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Tipy a triky na varenie

Vstúpte do sveta nových výnimočných chuťových dobrodružstiev s kategóriou Výpredaj na
Foodland.sk!

Ak túžite po objavení nových ázijských chutí a zároveň ušetriť peniaze, potom je táto kategória presne to, čo hľadáte. Výpredaj vám ponúka nielen nové produkty a exotické chute, ale aj možnosť získať vaše obľúbené produkty za lepšiu cenu. V tomto článku sa pozrieme bližšie na výhody a fascinujúce možnosti, ktoré vám ponúka kategória Výpredaj.

Pripravte sa na nové chuťové zážitky a zároveň zodpovedný nákup potravín!

 

Skráťte si čas, nájdite inšpiráciu a objavte niečo nové

V dnešnom uponáhľanom svete je čas vzácny tovar. Preto sme pre vás, na našom e-shope, pripravili novú kategóriu produktov - Výpredaj. Táto kategória vám ponúka nielen skvelú možnosť ušetriť, ale aj objaviť niečo nové. Je to miesto, kde sa stretávajú produkty s blížiacim sa dátumom spotreby alebo minimálnou trvanlivosťou. Niektorí by ich mohli považovať za zbytočné, no my vieme, že v každom z nich sa skrýva skutočný poklad. Preto sme sa rozhodli dať im druhú šancu a ponúknuť ich za skvelú cenu.

Čo môžete v tejto kategórii očakávať? Rôznorodosť! Nájdete tu obľúbené produkty, ktoré ste už poznali a možno aj používali, ale teraz si ich môžete kúpiť lacnejšie. Zároveň tu na vás čakajú aj nové chuťové zážitky. Máte možnosť objaviť niečo nové a jedinečné. Od korenistých dochucovadiel a exotických omáčok po kvalitné ryžové rezance. Všetky tieto produkty vám môžu slúžiť ako skvelá inšpirácia pri príprave jedál. Ak niektorý z produktov nepoznáte a neviete čo by ste s nim robili, vždy sa môžete inšpirovať na našom blogu, kde pravidelne uverejňujeme rôzne zaujímavé recepty.

Ušetrite peniaze a podporujte udržateľné nakupovanie

Každý rok sa milióny ton potravín vyhodia do odpadu, čo predstavuje vážne ekonomické, sociálne a environmentálne dôsledky. Vo Foodlande  sme sa rozhodli pridať sa k boju proti plytvaniu potravinami a dúfame, že naša nová kategória produktov nám v tom spolu s vami pomôže. Nakupovaním v kategórii Výpredaj sa stávate súčasťou pohybu zameraného na boj proti plytvaniu potravinami. Tieto produkty sú stále kvalitné a bezpečné na konzumáciu, avšak ich dátum spotreby alebo minimálna trvanlivosť sa blíži. Tým, že im dáte šancu a nakúpite ich, znižujete množstvo potravín, ktoré by inak skončili v odpadkovom koši. Vaším zodpovedným výberom meníte svet k lepšiemu a zároveň ušetríte.

Minimálny dátum spotreby a minimálna trvanlivosť

Je dôležité rozlišovať medzi minimálnym dátumom spotreby a minimálnym dátumom trvanlivosti. Minimálny dátum spotreby je označenie na potravinách, ktoré sa najčastejšie používa pre čerstvé a ľahko kaziteľné potraviny. Tento dátum nám hovorí, že potravinu by sme mali konzumovať pred daným dátumom, aby sme sa vyhli riziku potravinovej nebezpečnosti. Ak je však potravina správne skladovaná, je možné ju konzumovať aj po uplynutí minimálneho dátumu spotreby. Je však potrebné použiť zdravý rozum, kontrolovať vizuálny stav potraviny a jej vôňu, aby sme sa uistili, že je stále vhodná na konzumáciu.

Na druhej strane, minimálna trvanlivosť sa používa pre potraviny, ktoré majú dlhšiu trvanlivosť a sú menej náchylné na skazenie. Patria sem napríklad sušené potraviny, konzervované potraviny, cestoviny a pod. Tento dátum nám hovorí, že potravina si uchováva svoju kvalitu, chuť a výživové hodnoty minimálne do daného dátumu. Avšak, aj po uplynutí minimálneho dátumu trvanlivosti, potravina môže byť bezpečná na konzumáciu a stále si uchovávať určitú kvalitu. Opäť platí, že je potrebné posúdiť vizuálny stav a vôňu potravín. Je dôležité si uvedomiť, že minimálny dátum spotreby je spojený s bezpečnosťou potravín, zatiaľ čo minimálny dátum trvanlivosti sa týka kvalitatívnych vlastností potravín.

AUTOR: Simona Ha Vanová

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia