Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Tipy a triky na varenie

Kimchi / Kimči je tradičné a všeobecne známe kórejské jedlo z fermentovanej zeleniny, ako je kapusta, reďkovka alebo uhorka, zmiešanej s korením a koreninami.

Tento pokrm je nielen chutný, ale má aj množstvo zdraviu prospešných látok. Je bohaté na vitamíny, minerály a probiotiká, ktoré môžu pomôcť zlepšiť trávenie, posilniť imunitný systém a dokonca predchádzať niektorým chorobám.

Ak hľadáte spôsob, ako si spestriť jedlo, kimči je skvelou voľbou. Môžete ho použiť do rôznych jedál, od dusených pokrmov a polievok až po sendviče a šaláty. Tu je niekoľko najlepších kombinácií kimči, ktoré posunú vaše jedlo na vyššiu úroveň.

1. Kimchi vyprážaná ryža

Ide o klasické kórejské jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu a chutné. Na prípravu tohto jedla budete potrebovať varenú ryžu, kimči, zeleninu nakrájanú na kocky a bielkoviny podľa vlastného výberu, napríklad kuracie mäso, krevety alebo tofu. Prísady opečte na panvici na troche oleja a ochuťte sójovou omáčkou, sezamovým olejom a vločkami červenej papriky. Toto jedlo je ideálne na rýchly a jednoduchý obed alebo večeru.

2. Polievka kimchi

Polievka kimči je ďalším obľúbeným kórejským jedlom, ktoré je ideálne na chladné počasie. Na prípravu tejto polievky budete potrebovať kimči, tofu, huby a ďalšiu zeleninu podľa vlastného výberu. Prísady uvarte v hrnci s trochou vývaru a korenín, ako je cesnak, zázvor a sójová omáčka. Táto polievka je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá, pretože je plná vitamínov a minerálov.

3. Sendvič s grilovaným syrom Kimchi

Tento sendvič je fúznym pokrmom, ktorý spája kórejské a americké chute. Na prípravu tohto sendviča potrebujete chlieb, syr, maslo a kimči. Sendvič opečte na panvici, kým chlieb nezíska zlatohnedú farbu a syr sa nerozpustí. Pikantná a korenistá chuť kimči sa dokonale hodí ku krémovej a slanej chuti syra.

4. Kimchi Tacos

Kimči tacos sú skvelým spôsobom, ako si spestriť Taco Tuesday. Na prípravu týchto tacos budete potrebovať tortilly, kimči, bielkoviny podľa vlastného výberu a prísady, ako je avokádo, koriander a limetka. Tortilly a vybranú bielkovinu ugrilujte a potom tacos zostavte s kimči a prílohami. Kombinácia pikantného kimči a čerstvých príloh vytvára dokonalú rovnováhu chutí.

5. Kimchi vyprážané kuracie mäso (Kimchi fried chicken)

Toto obľúbené kórejské jedlo je chrumkavé, pikantné a chutné. Na prípravu tohto pokrmu potrebujete kuracie krídla alebo stehná, múku, kukuričný škrob a korenie. Kuracie mäso opečte na panvici, kým nebude chrumkavé a zlatohnedé, a potom ho pridajte s kimči a omáčkou. Toto jedlo je ideálne na občerstvenie v deň zápasu alebo ako predjedlo na večierok.

6. Kimchi šalát

Kimči šalát je zdravé a osviežujúce jedlo, ktoré je ideálne na leto. Na prípravu tohto šalátu budete potrebovať kimči, hlávkový šalát, uhorku, mrkvu a ďalšiu zeleninu podľa vlastného výberu. Ingrediencie zmiešajte v miske a dochuťte octom, sójovou omáčkou a medovým dresingom. Tento šalát je nielen chutný, ale aj veľmi výživný, pretože je plný vitamínov a antioxidantov.

Záver

Kimči je všestranná surovina, ktorú možno použiť do rôznych jedál. Či už máte chuť na niečo pikantné, slané alebo osviežujúce, existuje pokrm z kimči, ktorý uspokojí vaše chute. Vyskúšajte tieto kombinácie kimči a objavte svoje nové obľúbené jedlo.

Ak hľadáte dobrý obchod s ázijskými potravinami v Bratislave, nehľadajte nič iné ako náš výber slaných jedál tu vo Foodlande. Sme veľkoobchod, maloobchod a internetový obchod, ktorý ponúka široký sortiment kvalitných ázijských potravín pre modernú gastronómiu. Neváhajte a kliknite na našu záložku "Recepty" vyššie, kde nájdete viac našich chutných ázijských potravín a odporúčaných receptov.

 
avatar
Jaroslav

Nakupujem u vás ste super.

...

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia