Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

úvodný obrázok pre článok s názvom 8 najoblubenejsich indonezskych polievok,

Singapurská kuchyňa je známa svojou rozmanitou a lákavou ponukou rezancových jedál. Od krabieho bee hoon až po char kway teow - tieto pochúťky v štýle hawker predstavujú bohaté chute a kulinárske tradície tohto regiónu.

V tomto článku sa budeme venovať niektorým z najobľúbenejších singapurských rezancových jedál a preskúmame ich jedinečné prísady, spôsoby prípravy a kultúrny význam.

1. Krab Bee Hoon: Rozkoš z kôrovcov

Jedným z najvýraznejších jedál singapurskej kuchyne je krabie bee hoon. Zatiaľ čo kraby s chilli a čiernym korením sú možno známejšie, krab bee hoon ponúka úžasnú obmenu tohto kôrovca. Toto jedlo pozostáva z ryžových vermicelli (bee hoon) a šťavnatého srílanského krabieho mäsa vareného s aromatickým kuracím vývarom alebo vývarom z morských plodov. Krab bee hoon možno pripraviť v dvoch rôznych verziách: suché alebo polievkové. Suchá verzia zahŕňa smaženie a dusenie ingrediencií vo woku na vysokej teplote, výsledkom čoho je pokrm z rezancov a krabieho mäsa zaliaty aromatickou omáčkou. Dymová chuť wok-hei dodáva pokrmu hĺbku, vďaka čomu je obľúbený medzi milovníkmi morských plodov.

2. Krabia polievka Bee Hoon: Hodvábna a aromatická

Ďalšou singapurskou pochúťkou s krabom je krabia polievka bee hoon. V tomto jedle sú rezance bee hoon a šťavnaté krabie mäso zaliate hodvábnym a aromatickým vývarom. Bežne sa používajú srílanské bahenné kraby a vývar sa pripravuje z kombinácie kuracieho vývaru, masla, odpareného mlieka, zázvoru, cesnaku, bieleho korenia, sezamového oleja, rybej alebo ustricovej omáčky a kvapky čínskeho ryžového vína, brandy alebo koňaku XO.

3. Hovädzie mäso Kway Teow: Všestranná pochúťka

Hovädzie kway teow je obľúbené singapurské jedlo s rezancami, ktoré si môžete vychutnať ako rýchle jedlo alebo prílohu. V Singapure sa polievková verzia často obohacuje galangalom, zatiaľ čo suchá verzia sa ochucuje chilli, sójovou omáčkou a sezamovým olejom. V susednej Indonézii sa do jedla pridáva cesnak, mäsové guľky, kapusta, sójová omáčka a čierne korenie. Vďaka tejto univerzálnosti je hovädzie kway teow obľúbené medzi miestnymi obyvateľmi aj návštevníkmi.

4. Satay Bee Hoon: Arašidová omáčka Marvel

Satay bee hoon odvodzuje svoj názov od podobnosti medzi arašidovou omáčkou používanou v jedle a satay arašidovou omáčkou. Tento lahodný pokrm obsahuje blanšírované rezance bee hoon podávané so sladkou, slanou a pikantnou arašidovou omáčkou. Omáčka sa vyrába kombináciou pražených a mletých arašidov so sušenými chilli, korením, cesnakom, šalotkou, citrónovou trávou, kandizovanými orieškami, galangalom, tamarindovou šťavou a krevetovou pastou. Táto kombinácia sa potom varí, aby sa vytvorila bohatá a aromatická omáčka.

5. Kari Laksa: Pikantná fúzia

Kari laksa je pikantná rezancová polievka, ktorá sa bežne podáva v Malajzii aj Singapure. Ide o skutočné fúzované jedlo ovplyvnené indickými, čínskymi a juhovýchodnými ázijskými kulinárskymi tradíciami. Základom karí laksa je krémová omáčka z karí a kokosového mlieka, ktorá vytvára nezvyčajný sladko-pikantný chuťový profil. Na prípravu tohto jedla sa tradične používajú tenké ryžové rezance, ktoré sa často krájajú na menšie kúsky, aby sa ľahšie konzumovali. Hoci sú redšie ako tradičné karí, ich aromatický vývar je plný bohatých a aromatických chutí.

Záver

Singapurské jedlá z rezancov ponúkajú lákavú zmes chutí, textúr a kultúrnych vplyvov. Každé jedlo, od šťavnatého krabieho bee hoon až po ohnivú kari laksu, je ukážkou živého kulinárskeho dedičstva tohto regiónu. Či už ste milovníkom morských plodov, vegetariánom alebo nadšencom korenia, singapurské rezance majú čo ponúknuť každému. Takže keď sa nabudúce ocitnete v meste levov alebo zatúžite po autentickej chuti Singapuru, doprajte si tieto delikátne rezancové pochúťky, ktoré uchvátili milovníkov jedla na celom svete.

Objavte autentické chute Ázie v najväčšom ázijskom obchode s potravinami Foodland. Foodland ponúka veľkoobchodné, maloobchodné a online nákupy najširšieho sortimentu vysokokvalitných ázijských potravín na jednom mieste pre všetky vaše kulinárske potreby. Či už ste profesionálny šéfkuchár alebo domáci kuchár, v našom obchode nájdete všetko, čo potrebujete na vytvorenie moderných gastronomických jedál, ktoré prenesú vaše chuťové poháriky do ulíc Ázie. Nakupujte teraz!

obrázok jedla krab bee hoonobrázok jedla krabia polievka Bee hoonobrázok jedla hovädzie mäso kway teow

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia