Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

8 najoblubenejsich indonezskych polievok

Indonézska kuchyňa je známa svojimi bohatými chuťami, exotickým korením a lahodnými vôňami.

Kulinárske dedičstvo krajiny je rozsiahle a rozmanité, s vplyvmi Číny, Indie, Blízkeho východu a Európy. Jedným z najlepších spôsobov, ako spoznať rozmanité chute Indonézie, sú jej polievky.

Indonézske polievky majú rôzne chute a textúry, od pikantných a štipľavých až po slané a sladké. Často sa pripravujú z čerstvých surovín, aromatických byliniek a korenín a sú ideálne na zahriatie v chladných dňoch. Tu je osem indonézskych polievok, ktoré musíte vyskúšať

1. Soto

Soto je v Indonézii obľúbená polievka, ktorá sa zvyčajne pripravuje z kuracieho alebo hovädzieho vývaru. Vývar je ochutený kurkumou, citrónovou trávou a inými koreninami, ktoré mu dodávajú výraznú žltú farbu a aromatickú chuť. Soto sa zvyčajne podáva s drveným kuracím alebo hovädzím mäsom, rezancami a rôznymi prílohami, ako sú vajcia uvarené natvrdo, vyprážané šalotky a limetkové kolieska.

2. Bakso

Bakso je polievka z mäsových guľôčok, ktorá je súčasťou obľúbeného pouličného jedla v Indonézii. Pripravuje sa z hovädzích alebo kuracích mäsových guľôčok, ktoré sa varia vo vývare s cesnakom, šalotkou a korením. Bakso sa často podáva s rezancami, zeleninou a vyprážanými wontonmi.

3. Sop Buntut

Sop Buntut je polievka z volského chvosta, ktorá je medzi Indonézanmi obľúbená. Volská oháňka sa pomaly varí vo vývare ochutenom paradajkami, mrkvou a korením, čím vzniká sýta a výdatná polievka. Sop Buntut sa zvyčajne podáva s ryžou a prílohou sambal, pikantným korením z chilli papričiek.

4. Rawon

Rawon je hovädzia polievka, ktorá je obľúbená na východnej Jáve. Polievka sa pripravuje z hovädzieho mäsa, ktoré sa niekoľko hodín pomaly varí vo vývare ochutenom čiernymi orechmi, vďaka čomu získava tmavú a sýtu farbu. Rawon sa zvyčajne podáva s ryžou a prílohou emping, chrumkavou sušienkou z orechov melinjo.

5. Sayur Asem

Sayur Asem je kyslá zeleninová polievka, ktorá je medzi Indonézanmi obľúbená. Polievka sa pripravuje s tamarindom, ktorý jej dodáva štipľavú a kyslú chuť. Do polievky sa pridáva zelenina ako kukurica, fazuľa a mrkva, tofu a tempeh. Sayur Asem sa zvyčajne podáva s ryžou a prílohou sambal.

6. Sop Kaki Kambing

Sop Kaki Kambing je polievka z kozích stehien, ktorá je v Indonézii obľúbeným jedlom. Polievka sa pripravuje z kozích stehien, ktoré sa pomaly varili niekoľko hodín, čím sa získalo jemné a chutné mäso. Polievka je zvyčajne ochutená cesnakom, zázvorom a korením a podáva sa s ryžou a prílohou sambal.

7. Sop Ayam

Sop Ayam je kuracia polievka, ktorá je v Indonézii jedlom útechy. Polievka sa pripravuje z kuracieho vývaru ochuteného cesnakom, zázvorom a korením a zvyčajne sa podáva s drveným kuracím mäsom, rezancami vermicelli a rôznymi prílohami, ako sú vajcia uvarené natvrdo a vyprážaná šalotka.

8. Sop Konro

Sop Konro je polievka z hovädzích rebier, ktorá je obľúbeným pokrmom v Južnom Sulawesi. Polievka sa pripravuje z hovädzích rebier, ktoré sa pomaly varia vo vývare ochutenom citrónovou trávou, cesnakom a korením. Sop Konro sa zvyčajne podáva s ryžou a prílohou sambal.

Záver

Indonézske polievky sú skvelým spôsobom, ako spoznať bohaté a rozmanité kulinárske dedičstvo Indonézie. Od štipľavej Sayur Asem až po výdatnú Sop Buntut - pre každú chuť sa tu nájde vhodná polievka. Takže keď budete nabudúce v Indonézii, vyskúšajte tieto polievky z najkvalitnejších ázijských jedál, ktoré vás zahrejú na duši.

Navštívte Foodland, kde nájdete ázijské potraviny najvyššej kvality a zásobte sa všetkými obľúbenými ingredienciami v našom obchode s ázijskými potravinami. Nenechajte si ujsť príležitosť spoznať autentické chute Indonézie a ďalších ázijských krajín. Príďte a preskúmajte našu ponuku ešte dnes!

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia