Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Tipy a triky na varenie

Ázijská kuchyňa je rozmanitý a pulzujúci svet, pričom každý región sa môže pochváliť vlastnými jedinečnými chuťami, štýlmi varenia a kulinárskymi tradíciami. Ázijské jedlá ponúkajú exotické a zároveň upokojujúce chuťové zážitky, od voňavého korenia Indie až po jemné chute Japonska.

Dnes sa budeme venovať niektorým z najobľúbenejších ázijských kuchárskych techník, ktoré si získali srdcia a chuťové poháriky milovníkov jedla na celom svete:

1. Horúci hrniec 

Hot pot pochádza z Číny a je veľmi obľúbenou ázijskou kuchárskou technikou, ktorá spočíva vo varení rôznych ingrediencií v hrnci s polievkou alebo vývarom. Krása horúceho hrnca spočíva v jeho spoločnom charaktere, keď sa priatelia a rodina zhromaždia pri stole, aby spoločne varili a vychutnávali si jedlo.

Hot pot sa zvyčajne začína výberom surovín vrátane tenkých plátkov mäsa, morských plodov, zeleniny, tofu a rezancov. Jedáci potom varia ingrediencie vlastným tempom, ponárajú ich do vriaceho vývaru a nechávajú ich uvariť na požadovanú úroveň tepelnej úpravy.

Existuje mnoho regionálnych variácií horúceho hrnca s rôznymi vývarmi a omáčkami, ktoré vyhovujú každej chuti. Jednou z obľúbených verzií je pikantný sečuánsky horúci hrniec, ktorý obsahuje ohnivý, znecitlivujúci vývar z čili papričiek a sečuánskeho korenia. Samozrejme, existuje ešte mnoho ďalších druhov, ale jedno je isté: horúce hrnce sú super obľúbené u mnohých!

2. Tandoori

Tandoori pochádza z indického subkontinentu a je tradičnou kuchárskou technikou, pri ktorej sa používa tandoor, valcová hlinená alebo kovová pec. Jedlá Tandoori sú známe svojou bohatou, dymovou chuťou a jemnou štruktúrou, ktorú im dodáva vysoká teplota a dym z dreveného uhlia v peci Tandoor.

Jedným z najznámejších jedál tandoori v Spojenom kráľovstve je kuracie mäso tandoori, ktoré sa pred pečením v tandoor marinuje v živej zmesi jogurtu a korenín, ako je kurkuma, rasca a paprika. Výsledkom je šťavnaté, aromatické kurča s mierne zuhoľnateným a dymovým povrchom.

Medzi ďalšie obľúbené jedlá tandoori patrí chlieb naan, ktorý sa pripravuje plieskaním cesta na horúce steny tandooru, a paneer tikka, ktorý obsahuje kocky marinovaného indického syra dokonale upečeného v tandoore.

3. Sushi

Suši pochádza z Japonska a je to kulinárske umenie, ktoré oslavuje prirodzené chute a textúry čerstvých surových rýb. Hoci sa suši často spája so surovými rybami, v skutočnosti sa tento pojem vzťahuje na ochutenú ryžu, ktorá tvorí základ suši pokrmov.

Existuje mnoho rôznych druhov sushi, pričom v Spojenom kráľovstve patria medzi najobľúbenejšie nigiri, sashimi a maki rolky. Nigiri pozostáva z ručne tvarovaných kopčekov ochutenej ryže s plátkom surovej ryby alebo morských plodov, zatiaľ čo sashimi predstavuje tenké plátky surovej ryby podávané bez ryže. Maki rolky sa vyrábajú tak, že sa ryža a prísady na sushi, ako sú ryby, zelenina a avokádo, zabalia do listu morskej riasy nori. Príprava sushi si bez ohľadu na druh vyžaduje vysokú úroveň zručnosti a precíznosti, pričom kuchári často absolvujú dlhoročný výcvik, aby sa zdokonalili vo svojom remesle.

Záver

Ázijské kuchárske techniky ponúkajú množstvo kulinárskych zážitkov, ktoré potešia britských stravníkov, od spoločného tepla horúceho hrnca až po rafinovanú eleganciu sushi. Keďže naše chuťové bunky sa stále rozširujú a naše uznanie pre svetové kuchyne sa prehlbuje, niet pochýb o tom, že popularita týchto chutných a rozmanitých ázijských kuchýň bude naďalej rásť. Prečo sa teda nevydáte na kulinárske dobrodružstvo a neobjavíte bohatú škálu chutí a techník, ktoré ázijská kuchyňa ponúka?

Foodland je veľkoobchod, maloobchod a internetový obchod so zameraním na ázijskú kuchyňu. Poskytujeme široký výber najkvalitnejších ázijských potravín pre moderné kulinárske zážitky. Ak hľadáte obchod s ázijskými potravinami vo svojom okolí, pozrite si našu ponuku!

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia