Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.
Objavte exotické thajské rezance s bazalkou! Toto pikantné a voňavé jedlo vás dostane svojou jedinečnou chuťou.
Vitajte na našom blogu plnom jedinečných kulinárskych dobrodružstiev! Dnes vám prinášame ohromujúci recept na pikantné thajské rezance s bazalkou, ktorý vás ihneď pohltí svojou vôňou a chuťou. A najlepšie na tom? Naša lahodná pochúťka je pripravená s využitím jednej z najobľúbenejších ingrediencii - ryžových rezancov!
Ak ste fanúšikom pikantných rezancov a rezancov vo všeobecnosti, tento recept je práve pre vás.
Ingrediencie:
Potrebujeme:
-
200 g pečených ryžových rezancov
-
2 polievkové lyžice rastlinného oleja
-
3 strúčiky cesnaku, mleté
-
1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
-
1 mrkva, nakrájaná na mesiačiky
-
200 g tofu nakrájaného na kocky
-
2 polievkové lyžice sójovej omáčky
-
1 polievková lyžica ustricovej omáčky (nepovinné pre vegetariánov)
-
1 polievková lyžica čili cesnakovej omáčky
-
1 šálka listov thajskej bazalky
-
Soľ a korenie podľa chuti
Pokyny:
-
Uvarte pečené ryžové rezance podľa návodu na obale. Sceťe ich a odložte bokom.
-
Na veľkej panvici alebo vo woku rozohrejte rastlinný olej na strednom ohni.
-
Pridajte pretlačený cesnak a restujte, kým sa nerozvonia.
-
Do panvice pridajte červenú papriku a mrkvu a 2-3 minúty varte, kým mierne nezmäknú.
-
Zeleninu odsuňte na jednu stranu panvice a pridajte tofu.
-
Varte, kým nebude zo všetkých strán zlatohnedé.
-
V malej miske vyšľahajte sójovú omáčku, ustricovú omáčku (ak používate) a chilli cesnakovú omáčku.
-
Omáčku nalejte na zeleninu a tofu a rovnomerne premiešajte.
-
Do panvice pridajte uvarené pečené ryžové rezance a premiešajte ich s omáčkou a zeleninou.
-
Vmiešajte lístky thajskej bazalky a varte ďalšie 1-2 minúty, kým bazalka nezvädne.
-
Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
-
Podávajte horúce a podľa potreby ozdobte ďalšími lístkami thajskej bazalky.
Ďalšie tipy a triky ako urobiť svoje rezance ešte chutnejšie nájdete v tomto článku.
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: