Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

thajské pikantné bazalkové rezanceObjavte exotické thajské rezance s bazalkou! Toto pikantné a voňavé jedlo vás dostane svojou jedinečnou chuťou.

Vitajte na našom blogu plnom jedinečných kulinárskych dobrodružstiev! Dnes vám prinášame ohromujúci recept na pikantné thajské rezance s bazalkou, ktorý vás ihneď pohltí svojou vôňou a chuťou. A najlepšie na tom? Naša lahodná pochúťka je pripravená s využitím jednej z najobľúbenejších ingrediencii - ryžových rezancov!

Ak ste fanúšikom pikantných rezancov a rezancov vo všeobecnosti, tento recept je práve pre vás.

Ingrediencie:

Potrebujeme:

  • 200 g pečených ryžových rezancov
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 mrkva, nakrájaná na mesiačiky
  • 200 g tofu nakrájaného na kocky
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica ustricovej omáčky (nepovinné pre vegetariánov)
  • 1 polievková lyžica čili cesnakovej omáčky
  • 1 šálka listov thajskej bazalky
  • Soľ a korenie podľa chuti

Pokyny:

  1. Uvarte pečené ryžové rezance podľa návodu na obale. Sceťe ich a odložte bokom.
  2. Na veľkej panvici alebo vo woku rozohrejte rastlinný olej na strednom ohni.
  3. Pridajte pretlačený cesnak a restujte, kým sa nerozvonia.
  4. Do panvice pridajte červenú papriku a mrkvu a 2-3 minúty varte, kým mierne nezmäknú.
  5. Zeleninu odsuňte na jednu stranu panvice a pridajte tofu.
  6. Varte, kým nebude zo všetkých strán zlatohnedé.
  7. V malej miske vyšľahajte sójovú omáčku, ustricovú omáčku (ak používate) a chilli cesnakovú omáčku.
  8. Omáčku nalejte na zeleninu a tofu a rovnomerne premiešajte.
  9. Do panvice pridajte uvarené pečené ryžové rezance a premiešajte ich s omáčkou a zeleninou.
  10. Vmiešajte lístky thajskej bazalky a varte ďalšie 1-2 minúty, kým bazalka nezvädne.
  11. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
  12. Podávajte horúce a podľa potreby ozdobte ďalšími lístkami thajskej bazalky.

Ďalšie tipy a triky ako urobiť svoje rezance ešte chutnejšie nájdete v tomto článku.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia