Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov, že Matcha čaj SHAN WAI SHAN 80g bol stiahnutý z obehu. Žiadame Vás, aby ste ho ďalej nepuživali a vrátili originálne balenie toho produktu na predajňu. Ďakujeme za pochopenie.

Kategórie
 
 
 
 
 
 

obrázok zeleninoveho chow fun po sečuánkyVitajte na našom blogu plnom jedinečných ázijských kulinárskych dobrodružstiev! Dnes sa s vami podelíme o náš obľúbený recept na Zeleninový Chow Fun po sečuánsky - exotické jedlo, ktoré vás okamžite pohltí svojou bohatou chuťou a vôňou.

Pripravený s použitím výborných pečených ryžových rezancov, tento recept vám prinesie chuťovú symfóniu. Ale to nie je všetko! Zeleninový Chow Fun po sečuánsky je plný očarujúcich ingrediencií, ktoré zaručia jedinečný gastronomický zážitok.

Ingrediencie:

  • Potrebujeme: 250 g pečených ryžových rezancov
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, mleté
  • 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 šálka očisteného snehového hrášku
  • 1 šálka fazuľových klíčkov
  • 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica sečuánskeho korenia, rozdrvená
  • 1 polievková lyžica čili oleja (nepovinné pre väčšiu pálivosť)
  • Soľ a korenie podľa chuti

Pokyny:

  1. Uvaríme pečené ryžové rezance podľa návodu na obale. Scedíme ich a odložíme bokom.
  2. Na veľkej panvici alebo vo woku rozohrejeme rastlinný olej na strednom ohni.
  3. Pridáme pretlačený cesnak a restujte, kým sa nerozvonia.
  4. Do panvice pridáme červenú cibuľu, červenú papriku a snehový hrášok.
  5. Varíme 3-4 minúty, kým zelenina nie je chrumkavo mäkká.
  6. Zeleninu odsunieme na jednu stranu panvice a pridáme pečené ryžové rezance.
  7. Varíme 2-3 minúty, kým sa neprehrejú.
  8. V malej miske rozšľaháme sójovú omáčku, rozdrvené zrnká sečuánskeho korenia a čili olej (ak používame).
  9. Omáčkou zalejeme rezance a zeleninu a rovnomerne premiešame.
  10. Vmiešame fazuľové klíčky a varíme ďalšie 1-2 minúty, kým mierne nezvädnú.
  11. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
  12. Podávame horúce a v prípade potreby ozdobíme ďalšími drvenými zrnkami sečuánskeho korenia.

Viac podobných receptov spolu s radami ako svoje jedlo spraviť ešte chutnejšie nájdete na našom blogu, v článku.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia