Ako sa robí Bun Cha

 
 
 
 

Ako sa robí Bun Cha

Bun cha je vietnamský pokrm z grilovaného bravčového mäsa a rezance, ktorý pochádza z Hanoja, Vietnam. Bun cha je podávaný s grilovavým bravčovým bôčikom (CHA) s bielymi ryžovými rezancami (BUN) , bylinkami a omáčkou. Bun cha je populárny v severnej oblasti Vietnamu. Na juhu, podobný pokrm sa nazýva Bun Thit Nuong.

 

Suroviny pre grilované mäso:

Suroviny pre pikantn omáčku:

  • 1 cukru
  • 1 ryžového octu (alebo dva diely limetkovej sťavy)
  • 1 rybacej omáčky
  • 2 zverák dielu vody (pozri recept)
  • pár kolečiek mrkvy
  • 1 väčší strúčik cesnaku (rozdrvený, posekaný)
  • čili paprička - nakrajané

    

 

...