Infobar icon

Upozorňujeme ctených zákazníkov na veľmi zaujímavé produkty za zaujímavé ceny vo výpredaji. Ďakujeme za vaše nákupy!

Kategórie
 
 
 
 
 
 

Bun bo nam bo

Bún bò Nam Bộ (alebo Bún bò khô, Bún bò xào)  je známy ako Rezance s hovädzím mäsom a bylinkami. Meno vzniklo podľa oblasti Nam Bộ, odkiaľ pochádza táto populárna špecialita.

Jednoduchosť a elegancia je to, čo ľudia popisujú o tomto pokrme. Namiesto použitia sofistikovaného vývaru ako PHO sa používa špeciálna omáčka pre Bun bo Nam Bo. Okrem toho, čerstvé surové zeleniny a bylinky v sprievode vyprážanej cibule, pražených arašidov a sójových výhonkov sú nenahraditeľnými prvkami toho jedla.

Recept pre 6 osôb ,  Čas prípravy: 45 min.

Ingrediencie (pre 6 oôb)

  • 500 g hovädzieho mäsa (napr. stehna) najemno nakrájanej proti srsti
  • 1 polievková lyžica ustricovej omáčky
  • 1 polievková lyžica drveného cesnaku
  • 1 polievková lyžica drvenej citrónovej trávy
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 lyžička kuracieho vývaru (alebo cukru)
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 500 g  tenké ryžové rezance 
  • ½ šálky nakladanej bielej reďkovky  a mrkvy
  • 4 polievkové lyžice praženej chrumkavej cibule
  • 4 lyžice drvených pražených arašidov
  • čerstvý šalát: hlávkový šalát, mäta, perila, koriander ... umytý a nahrubo nasekaný
  • 200 g fazuľové výhonky (7 oz)
  • 1 uhorky na slížiky nakrájané

Postup: 

Čas prípravy: 45 min.

 

Vaše hodnotenie

...

Pridať reakciu na komentár:

... Zrušiť
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia