Ako správne pripraviť Vietnamskú špecialitu BUN BO NAM BO

 
 
 
 

Ako správne pripraviť Vietnamskú špecialitu BUN BO NAM BO

 

BUN BO NAM BO (alebo BUN BO KHO, BUN BO XAO) je známy ako Rezance s hovädzím mäsom a bylinkami. Meno vzniklo podľa oblasti NAM BO, odkiaľ pochádza táto populárna špecialita. Jednoduchosť a elegancia je to, čo ľudia popisujú o tomto pokrme. Namiesto použitia sofistikovaného vývaru ako PHO sa používa špeciálna omáčka pre Bun bo Nam Bo. Okrem toho, čerstvé surové zeleniny a bylinky v sprievode vyprážanej cibule, pražených arašidov a sójovými výhonkami sú nenahraditeľnými prvkami toho jedla.

 

Ingrediencie (pre 6 oôb)

  • 500 g hovädzieho mäsa (napr. stehna) najemno nakrájanej proti srsti
  • 1 polievková lyžica ustricovej omáčky
  • 1 polievková lyžica drveného cesnaku
  • 1 polievková lyžica drvenej citrónovej trávy
  • ½ lyžičky soli
  • ½ lyžičky korenia
  • 1 lyžička kuracieho vývaru (alebo cukru)
  • 3 lyžice rastlinného oleja
  • 500 g  tenké ryžové rezance 
  • ½ šálky nakladanej bielej reďkovky  a mrkvy
  • 4 polievkové lyžice praženej chrumkavej cibule
  • 4 lyžice drvených pražených arašidov
  • čerstvý šalát: hlávkový šalát, mäta, perila, koriander ... umytý a nahrubo nasekaný
  • 200 g fazuľové výhonky (7 oz)
  • 1 uhorky na slížiky nakrájané

Postup: Čas prípravy: 45 min ,

 

...