null

 
 
 
 

Sezamové guľočky Bánh rán

​​

Jedná sa o druh pochúťky ovplyvnenej čínskou kuchyňou, ktorá je veľmi populárna v mnohých ázijských krajinách vrátane Vietnamu. V severnom Vietname sa to nazýva Banh Ran a v južnom Vietname sa nazýva Banh Cam.

Občerstvenie je veľmi obľúbené vďaka vôni od zelenej fazule, kokosu, sezamu a chrumkavej kôry z voňavej ryže, ktoré vytvorili veľmi harmonickú chuť. Objavte, ako urobiť tento lahodný a atraktívny druh pochúťky - Sezamové guľôčky.

 

Pre plnky

  • 1/2 šálky olúpaných mungových bôbov (100 g) umyte a namočte vo vode 1 hodinu
  • 4 lyžice cukru
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • 1/4 šálky nakrájaného kokosu

Pre cesto

  • 2 šálky lepkavej ryžovej múky 250g
  • 2 polievkové lyžice bielej ryžovej múky
  • 1/4 šálky zemiakovej kaše (alebo 2 lyžice zemiakových vločiek + 4 lyžice horúcej vody)
  • 4 lyžice cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 200 ml teplej vody
  • 1/2 šálky sezamových semien
  • Rastlinný olej na hlboké smaženie

 

...