Chrumkavý bravčový bôčik

 
 
 
 

Chrumkavý bravčový bôčik

​​

Číňania sú nesporným kráľom dvoch vecí: chrumkavé kačacie a chrumkavý bravčový bôčik  Je nepravdepodobné, že budete môcť robiť recept Chrumkavé kačice, pretože je to naozaj ťažké. Príliš ťažké robiť správne v bežnej domácej kuchyni.

Avšak, chrumkavý bravčový bôčik  je iný prípad. Pri ďalšom prechode okolo vášho miestneho čínskeho BBQ obchodu a láskavo / túžobne sa pozeráte na kusy šťavnatého bravčového mäsa s nádhernou takmer nemožnou krehkou a nafúknutou praskaninou, stačí si na to spomenúť: Je to jednoduché urobiť si aj sám.

 

Materiál

  • 2 kg bravčového bôčika
  • 1 polievková lyžica ryžového octu
  • 1 lyžička soli
  • štipka sódy na pečenie
  • niekoľko hrubých solí
  • trochu vody

Marináda

Vyčistite bravčový bôčik a odstráňte jeho chlpy

Vložte bravčový bôčik do studenej vody a varte na 5 minút. (Tip: Bravčový bôčik sme dali do studenej vody uvariť, pretože tým úplne uvoľní zrnitú chuť. Ak použijeme horúcu vodu potom bude povrch bravčového bôčika okamžite varený, takže nezbaví sa jeho zrnitá chuť.) 

Použite veľa špekáčikov alebo vidličku, aby ste pokrčili celé bravčový bôčik (Tým, že koža uvoľní vodu a bude neskôr krehká.)

V malej miske zmiešajte 1 polievkovú lyžicu Shaoxing vína, 1 lyžičku soli, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku 5 korení. Na bravčové mäso potom natierajte marinádu - nie na kožu

Pečieme bravčové s hliníkovou fóliou. Nechajte pokožku von.

V malej miske pridajte 1 čajovú lyžičku soli, 1 lyžicu ryžového octu a štipku sódy na pečenie (ocot a sóda na pečenie sú tajomstvom, aby pokožka bola chrumkavá a napriek tomu vzdušná). Potom ju natierajte na koži.

Bravčový bôčik nechajte cez noc v chladničke.

Predhrievajte rúru na 425 ° F / 218 ° C.

V malej miske pridajte hrsť hrubej soli a trochu vody. Pridajte kamennú soľ na vrch bravčového bôčika

 

...