Kuracie Kung Pao je jedným z najpopulárnejších čínskych receptov. Všetci máme radi korenené a pikanté Kung Pao pripravené v štýle z provincie S'-čchuan v Číne.
Autentické Kuracie Kung Pao vyžaduje Sichuanské korenie pre "znecitlivujúcu príchuť", avšak kuracie Kung Pao, ktoré sme dostali v čínskych reštauráciách bolo zmiernené so zeleninou, ako je mrkva, sladká paprika, vodné gaštany, zeler, cukety či brokolica v receptúre.
Vytvorte si doma atmosféru kvalitnej ázijskej reštaurácie. Tento recept nie je až taký zložitý ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Stačí ho raz vyskúšať a presvedčíte sa sami. Tiež môžete vyskúšať vymeniť arašidy za kešu oriešky alebo bambusové výhonky.
Pre 2 osoby, čas prípravy 15 min. na varenie 5 min.
Suroviny
- 1,5 vykostené a bez kože kuracie prsia
- 3 lyžice pražené arašidy
- 6-8 sušené červené čili papriky rezané na polovice vyčistené od semienok.
- 3 lyžice oleja
- 5 plátkov lúpaného čerstvého zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané diagonálne
- 1 stonku póru, nakrájaného na krúžky
Marináda:
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 2 lyžičky sójovej omáčky
- 1 lyžica čínskeho ryžového vína na varenie (Shaoxing)
- 1 čajová lyžička oleja
Omáčka:
- 1,5 lyžice sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
- 1 lyžička cukru
- 1/4 lyžičky Čínskeho čierneho octu
- 2 lyžice vody
- 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
Postup
- Nakrájajte kuracie mäso na kocky, opláchnite vodou, osušte papierovou utierkou a marinujte so zložkami vyššie uvedenými po dobu 30 minút.
- Zmiešajte ingrediencie na omáčku v miske a dajte bokom.
- Rozpálte Wok s jednou polievkovou lyžicou oleja a za stáleho miešania opražte naložené kura, kým nie je na 70% opečené. Odložte bokom.
- Očistite WOK a pridajte zvyšné 2 lyžice oleja rozpálte ho kým nie je horúci. Pridajte zázvor a cesnak na plátky a pomiešajte ich pred pridaním sušených červených čili papričiek.
- Pomiešajte a smažte sušené červené papriky až do dosiahnutia aromatickej a pikantnej vône, potom pridajte kuracie mäso. Za neustáleho miešania pridajte pražené arašidy. Pridajte omáčku a neustále miešajte, kým kuracie mäso je pekne potiahnuté omáčkou. Pridajte jarné cibuľky, premiešajte aby boli dobre pomiešané s kuracím mäsom.
- Hotové kuracie kung pao môžte hneď naservírovať s varenou jasmínovou ryžou.
Poznámky:
- Môžete použiť ryžový ocot, červený vínný ocot alebo jablčný ocot namiesto čínskeho čierneho octu.
- Každá sójová omáčka chutí inak a má iný obsah sodíka, takže prosím upravte slanosť tak, že, ak je omáčka príliš slaná, pridáme trochu cukru a vody. Ak nie je slaná, mierne osolíme podľa chuti.
Veľmi dobrý recept- Pochutili sme si celá rodina.
to secuanske korenie tam rozhodne treba, je to zlaty klinec programu :)
rozhodne!
Najlepší recept...a aj vaše prísady s obchodu !
Odporúčam ,,stále doma varíme!
Vaše hodnotenie
Pridať reakciu na komentár: