Originálne Kuracie Kung Pao

 
 
 
 

Originálne Kuracie Kung Pao

​​

Kuracie Kung Pao je jedným z najpopulárnejších čínskych receptov. Všetci máme radi korenenú a pikantú Kung Pao omáčku pripravenú v štýle z provincie S'-čchuan v Číne. Autentické Kuracie Kung Pao vyžaduje Sichuanské korenie pre "znecitlivujúcu príchuť", avšak kuracie Kung Pao, ktoré sme dostali v čínskych reštauráciách bolo zmiernené so zeleninou, ako je mrkva, sladká paprika, vodné gaštany, zeler, cukety či brokolica v receptúre.

Vytvorte si doma atmosféru kvalitnej ázijskej reštaurácie. Tento recept nie je až taký zložitý ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Stačí ho raz vyskúšať a presvedčíte sa sami. Tiež môžete vyskúšať vymeniť arašidy za kešu oriešku alebo bambusové výhonky.

Počet porcií 2, čas prípravy 15 min. čas na varenie 5 minút.

Suroviny

  • 1,5  vykostené a bez kože kuracie prsia
  • 3 lyžice pražené arašidy
  • 6-8 sušené červené čili papriky, rezané na polovice vyčistené od semienok.
  • 3 lyžice oleja
  • 5 plátkov lúpaného čerstvého zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané diagonálne
  • 1 stonku póru, nakrájaného na krúžky

Marináda:

  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžica čínskeho ryžového vína na varenie (Shaoxing)
  • 1 čajová lyžička oleja

Omáčka:

  • 1,5 lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1/4 lyžičky Čínskeho čierneho octu
  • 2 lyžice vody
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu

Postup

  • Nakrájajte kuracie mäso na kocky, opláchnite vodou, osušte papierovou utierkou a marinujte so zložkami vyššie uvedenými po dobu 30 minút.
  • Zmiešajte ingrediencie na omáčku v miske a dajte bokom.
  • Rozpálte Wok s jednou polievkovou lyžicou oleja a za stáleho miešania opražte naložené kura, kým nie je na 70% opečené. Odložte bokom.
  • Očistite WOK a pridajte zvyšné 2 lyžice oleja rozpálte ho kým nie je horúci. Pridajte zázvor a cesnak na plátky a pomiešajte ich pred pridaním sušených červených čili papričiek.
  • Pomiešajte a smažte sušené červené papriky až do dosiahnutia aromatickej a pikantnej vône, potom pridajte kuracie mäso. Za neustáleho miešania pridajte pražené arašidy. Pridajte omáčku a neustále miešajte, kým kuracie mäso je pekne potiahnuté omáčkou. Pridajte jarné cibuľky, premiešajte aby boli dobre pomiešané s kuracím mäsom.
  • Hotové kuracie kung pao môžte hneď naservírovať s varenou jasmínovou ryžou.

Poznámky:

  • Môžete použiť ryžový ocot, červený vínný ocot alebo jablčný ocot namiesto čínskeho čierneho octu.
  • Každá sójová omáčka chutí inak a má iný obsah sodíka, takže prosím upravte slanosť tak, že, ak je omáčka príliš slaná, pridáme trochu cukru a vody. Ak nie je slaná, mierne osolíme podľa chuti.

 

...