Originálne Kuracie Kung Pao

 
 
 
 

Originálne Kuracie Kung Pao

​​

Kuracie Kung Pao je jedným z najpopulárnejších čínskych receptov. Všetci máme radi korenenú a pikantú Kung Pao omáčku pripravenú v štýle z provincie S'-čchuan v Číne. Autentické Kuracie Kung Pao vyžaduje Sichuanské korenie pre "znecitlivujúcu príchuť", avšak kuracie Kung Pao, ktoré sme dostali v čínskych reštauráciách bolo zmiernené so zeleninou, ako je mrkva, sladká paprika, vodné gaštany, zeler, cukety či brokolica v receptúre.

Vytvorte si doma atmosféru kvalitnej ázijskej reštaurácie. Tento recept nie je až taký zložitý ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Stačí ho raz vyskúšať a presvedčíte sa sami. Tiež môžete vyskúšať vymeniť arašidy za kešu oriešku alebo bambusové výhonky.

Počet porcií 2
čas prípravy 15 min. čas na varenie 5 minút.

Suroviny

  • 1,5  vykostené a bez kože kuracie prsia
  • 3 lyžice pražené arašidy
  • 6-8 sušené červené čili papriky, rezané na polovice vyčistené od semienok.
  • 3 lyžice oleja
  • 5 plátkov lúpaného čerstvého zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané diagonálne
  • 1 stonku póru, nakrájaného na krúžky

Marináda:

  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky sójovej omáčky
  • 1 lyžica čínskeho ryžového vína na varenie (Shaoxing)
  • 1 čajová lyžička oleja

Omáčka:

  • 1,5 lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
  • 1 lyžička cukru
  • 1/4 lyžičky Čínskeho čierneho octu
  • 2 lyžice vody
  • 1 čajová lyžička kukuričného škrobu

Postup

  • Nakrájajte kuracie mäso na kocky, opláchnite vodou, osušte papierovou utierkou a marinujte so zložkami vyššie uvedenými po dobu 30 minút.
  • Zmiešajte ingrediencie na omáčku v miske a dajte bokom.
  • Rozpálte Wok s jednou polievkovou lyžicou oleja a za stáleho miešania opražte naložené kura, kým nie je na 70% opečené. Odložte bokom.
  • Očistite WOK a pridajte zvyšné 2 lyžice oleja rozpálte ho kým nie je horúci. Pridajte zázvor a cesnak na plátky a pomiešajte ich pred pridaním sušených červených čili papričiek.
  • Pomiešajte a smažte sušené červené papriky až do dosiahnutia aromatickej a pikantnej vône, potom pridajte kuracie mäso. Za neustáleho miešania pridajte pražené arašidy. Pridajte omáčku a neustále miešajte, kým kuracie mäso je pekne potiahnuté omáčkou. Pridajte jarné cibuľky, premiešajte aby boli dobre pomiešané s kuracím mäsom.
  • Hotové kuracie kung pao môžte hneď naservírovať s varenou jasmínovou ryžou.

Poznámky:

  • Môžete použiť ryžový ocot, červený vínný ocot alebo jablčný ocot namiesto čínskeho čierneho octu.
  • Každá sójová omáčka chutí inak a má iný obsah sodíka, takže prosím upravte slanosť tak, že, ak je omáčka príliš slaná, pridáme trochu cukru a vody. Ak nie je slaná, mierne osolíme podľa chuti.

 
avatar

Daniel

Mohli by ste si tie od veci komentare nehat pre seba? Nikoho nezaujimaju nadavky a komplexi ale recepty a rady pls

...
avatar

Marcel Červenka

No neviem,ale vsade v cinskych restikach tam boli aj hriby v tom

...
avatar

Peter Petet

Tak toto uz boli inak "od veci"komentare.....na 90%. Preto to v tom nasom svete vyzera tak ako to vyzera..lebo ludia riesia sprostosti namiesto podstaty..... odpocivaj v pokoji sedliacky rozum

...
avatar

Hana

Zázvor má šupu a sa šúpe a nie lúpe.
To je po česky (loupat).
Je vhodné chybu opraviť a tým pádom vyhnúť sa názoru, že autor (-ka) je niekto bez vzdelania a neznalosti materinského jazyka (táto chyba je dosť bežná u slovenských kuchárov, z ktorých väčšina nedokázala pracovať ani ako pomocník murára napr. lúpu cibuľu, ktorá má takisto šupu ako v tomto prípade zázvor).

...
avatar

Samo

Ty kravo vzdelana, citaj si slovnik a nelez tam co ta nezaujima, slovensky pravopis je nasa hanba a prejav zakomplexovanosti uboheho zdegenerovaneho slovenskeho naroda, plneho hej slovakov, zlodejov, fasistov a radoby slusnych premudrelych blbcov

...
avatar

Martin

...a potom aby sme sa nečudovali, že sú ľudia divní a divnejší. Komplexy z nedocenenia niekym druhým si naozaj netreba kompenzovať na internete. Iba si tak zhoršujete vlastnú \"diagnózu\". Navyše ani Váš príspevok nie je bez gramatických chýb. Pochopil (viacerí z nás) by som ak by to bola nejaká súťaž v pravopise alebo vedecký experiment, ale ako tu moznamenali iní, tu naozaj ide o recepty. A pokiaľ sú zrozumiteľne napísané, sprepáčením \"sral pes\" tých pár gramatických chýb alebo nedokonalostí. Trochu pokory, tolerancie a kľudu do toho života.
Robíte podobné buzerácie aj vo svojom okolí? Máte to vôbec komu robiť? (rečnícke otázky) :-)

...
avatar

Peter

Slecna ma komplex ze ma zaparenu supku.. alebo susku? Opravte ma

...
avatar

Jana

Pani Hana, máte to veeeeeeľmi pomýlené - vo všetkej úcte! Na tejto stránke je dôležitý recept a dobre uvarené jedlo. Prípadné čechizmy sú milé a všetci im rozumieme, aj keď si myslím, že v tomto prípade je všetko v poriadku. Mimochodom, dosť urážate kuchárov aj murárov, ich práca je dôležitá minimálne tak, ako aj tá Vaša! Aj keď možno nehovoria a nepíšu perfektnou slovenčinou. Zamyslite sa, čo si týmto článkom dokazujete.

...
avatar

Samo

Význam slova „lúpať” v Slovníku slovenského jazyka
Ďakujeme za pripomienky. Ale sú to synonymá, možno sa častejšie používa slovo "šúpať" v prípade čistenia zázvora. uznajte že tu nejde o nejaký vedecký článok :-).
lúpať1, -e, -u, -ajúci (nár. i lúpiť, -i, -ia) nedok.
1. (čo) odstraňovať z dačoho povrchovú vrstvu, kôru, šupu, škrupinu, olupovať: l. jablko, l. zemiaky;
Tu je článok, kde sa používa slovo lúpať.
http://www.viemecovamchuti.sk/clanok/ako-olupat-zazvor.

...
avatar

Matej

A je to dumbier, nie zazvor. Ked uz hovorime o materinskom jazyku. Zazvor je ceske slovo. My mame krasne slovo dumbier, ale vola to kazdy zazvor

...
avatar

Ela

Dakujem, ze som pri vas objavila dumbier, lebo som nikdy nevedela, co to je, nakolko kazdy pouziva slovo zazvor.

...
avatar

Samo

Obidva názvy rastliny ďumbier aj zázvor sú spisovné a uvádzajú sa v Pravidlách slovenského pravopisu aj v Krátkom slovníku slovenského jazyka (obe príručky sú v elektronickej podobe prístupné na webovej stránke nášho ústavu www.juls.savba.sk), no odborný botanický názov je iba názov ďumbier.

...
avatar

Matej

Odborny botanicky nazov je Zingiber officinale. V juls vedie velke.... Je to prevzate cesko slovo. Uz by sa mal nas jazyk vyvijat, ale tymto prijimanim ceskych slov sa iba przni

avatar

Martina

Bolo by super k receptu a k jednotlivym prisadam dat link kde by som si to rovno objednal z tento stranky.

...
avatar

Majo

Myslím ,že asi treba k očnému. .čo nevidíte ponuku?

...
avatar

Okolosediaci

Pravdu povediac hore je záložka Naša ponuka ... ale Martina asi myslela linku, kde budú INGREDIENCIE PRÁVE PRE TENTO RECEPT V URČENOM POČTE/OBJEME a kliknutím na túto jedinú linku si to objedná.

Bohužiaľ takto sofistikovaný web-obchod sa len tak ľahko nevidí :-))

...
avatar

Jarmila Sajková

čina

...
avatar

Jarmila Sajková

poslať

...

...