null

 
 
 
 

Pekingská kačica

​​

Čínska kuchyňa patrí k najpestrejším na svete. Ak chcete poznať pravú Čínu so všetkými ako sa patrí, tak iba v originálnom prostredí pravej čínskej reštaurácie máte možnosť vychutnať jednu z najznámejších gastronomických lahôdok, ku ktorým patrí nesporná chrumkavá pekinská kačica. Skutočnú pekinskú kačicu servírujú jedine v Pekingu.

O výslednom kulinárskom zážitku stravníka rozhoduje okrem samotnej kvality mäsa aj spôsob úpravy a servírovania. Dôležitou súčasťou pekinskej kačice je práve koža. Kačice pripravujú len špeciálne vyučení kuchári, ktorí sú potom na stolíku priamo pred hosťami i naporcujú. Práve porcovanie vyžaduje zvláštnu zručnosť. Kačica sa naporcuje presne na 120 kúskov a každý kus obsahuje kúsok kozičky, lúpanie a mäso. Nie je to upražená tenká tuhá kôrka, ako ju poznáme z bežného pečenia. Táto kožička je na zahryznutie jemná, lahodne vláčna i krehká, pritom vypečená, voňavá a rozplývajúca sa na jazyku.

 

Video recept

 

...