Vietnamská huspenina - (Thịt Đông)

 
 
 
 

Vietnamská huspenina - (Thịt Đông)

​​

Ak nie ste oboznámení s týmto pokrmom, môže to vyzerať dosť nezvyčajne. Čo je to presne? Mäso-naplnené snehové gule? Skamenené časti z bravčového mäsa? Zaujímavé je, že toto jedlo z želatínového mäsa nie je odlišné od len ázijskej kuchyne, ale je tiež obľúbené aj v krajinách východnej a západnej Európy.

Tradičné recepty používajú mäso s chrupavkou, ako sú päty, nohy, chvosty atď., Pretože chrupavka obsahuje želatínu potrebnú na formulovanie tvaru toho jedla. Tieto recepty sú náročné, pretože mäso musí byť dôkladne vyčistené - tieto výberové časti často nie sú najviac hygienické.

Navyše, rozkladanie chrupavky často trvá niekoľko hodín pomalého varenia. Vďaka bohu za balenie želatíny! Teraz môžeme použiť chudé mäso, čistejšie kusy mäsa, variť toto jedlo za štvrtinu času a stále ho môžeme mať pekne stuhnuté. Ako divné ako sa to môže prejaviť,že táto skvelá húpenina je plná chuti a kontrastných textúr. Pikantné, zrnité bravčové mäso v porovnaní s chladnou, hladkou želé môže zmiasť vaše chuťové poháriky, ale akonáhle sa pokúsite túto huspeninu z bravčového mäsa, budete ju chcieť viac.

Použite akýkoľvek kus mäsa, ktorý sa vám páči, ale vyberte niečo s trochou tuku, ktorý urrobí mäso jemnẹším.

Varíme judašové uši oddelene a potom pridáme do bravčového mäsa v poslednom kroku. Robíme to preto, že varenie húb s bravčovým mäsom premení farbu vývar na tmavú, hnedú farbu, ktorá nevyzerá tak chutne

Použite všetky malé misy, poháre, formy alebo panvy, ktoré máte. Vo videu používam 8 malých sklenených misiek z Libbey

Zakryte a uložte všetky nedojedené porcie v chladničke. Najlepšie, keby sa to konzumovalo do týždňa.

 

...